Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-11-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ - ΜΕΤΑΒΑΣΗ
  • [02] ΥΠΟΙΚ ΗΜΕΡΙΔΑ
  • [03] ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΕ
  • [04] ΠΑΦΟΣ - ΑΥΞΗΣΗ ΑΦΙΞΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ - ΜΕΤΑΒΑΣΗ

    Στην πλατφόρμα «Ομηρος», όπου διεξάγονται οι ερευνητικές γεωτρήσεις για ανεύρεση υδρογονανθράκων βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η συνοδεία του έφθασαν στο Λιμάνι Λεμεσού λίγο πριν από τις 0930, όπου έτυχε ενημέρωσης για τα μέτρα ασφαλείας και στις 1005 αναχώρησε με ελικόπτερο για την Πλατφόρμα. Η πτήση αναμένεται να διαρκέσει 45 λεπτά.

    Τον Πρόεδρο Χριστόφια συνοδεύουν η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης.

    Ηδη, στην Πλατφόρμα μετέβη ομάδα κινηματογραφιστών και ένας φωτογράφος.

    Σε δηλώσεις χθες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι στην πλατφόρμα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα τύχει ενημέρωσης για τις έρευνες που διεξάγονται.

    Ο Πρόεδρος και η συνοδεία του αναμένεται να επιστρέψουν γύρω στις 1330.

    [02] ΥΠΟΙΚ ΗΜΕΡΙΔΑ

    Κορυφαία πρόκληση για την Κυπριακή Δημοκρατία, χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο το β εξάμηνο του 2012, προσθέτοντας ότι «αναμένεται να αποτελέσει ιστορικό ορόσημο στα πλαίσια της συμμετοχής της χώρας μας ως πλήρες μέλος της ΕΕ».

    Σε χαιρετισμό του στην ημερίδα του ΟΠΕΚ και της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης με τίτλο «Προετοιμάζοντας την Κυπριακή Προεδρία: Αξιοπιστία και Αποτελεσματικότητα», ο κ. Καζαμίας σημείωσε ότι η Κύπρος καλείται να χειριστεί με επιτυχία τα μεγάλα και μικρά ζητήματα που μαζί συνθέτουν τη σημερινή δύσκολη «ενωσιακή καθημερινότητα».

    Με την ανάληψη της Προεδρίας, ανέφερε ο κ. Καζαμίας, οι οργανισμοί της κυπριακής δημόσιας υπηρεσίας αναλαμβάνουν αυξημένη ευθύνη για την επιτυχή και αποτελεσματική υλοποίηση των εργασιών που θα λάβουν χώρα, όπως τις διάφορες προπαρασκευαστικές Επιτροπές και Ομάδες του Συμβουλίου. Προς αυτή την κατεύθυνση, είπε, χρειάζεται σκληρή και συστηματική δουλειά από όλους τους εμπλεκόμενους σε ένα κλίμα συλλογικής δράσης και στενής συνεργασίας. Δεν έχει καμιά αμφιβολία, ανέφερε, ότι η δημόσια υπηρεσία για μια ακόμα φορά θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα ασκήσουμε την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ με σύνεση και απόλυτη επιτυχία.

    Ο κ. Καζαμίας καλωσόρισε τον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας Τάσο Γιαννίτση, που ήταν ομιλητής στην εκδήλωση και ευχήθηκε στη νέα ελληνική Κυβέρνηση καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της και του ιδίου, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για την Ελλάδα.

    [03] ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΕ

    Τη στήριξη του ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών σε θέματα που θα απασχολήσουν του κυπριακό ΥΠΕΣ σχετικά με την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012, έλαβε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης ύστερα από συνάντησή του με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας Τάσο Γιαννίτση.

    Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο Ελληνας ΥΠΕΣ δήλωσε ότι υποσχέθηκε στον κ. Συλικιώτη ότι το Υπουργείο του θα προσφέρει οποιαδήποτε εμπειρία μπορεί σε θέματα που απασχολούν ή θα απασχολήσουν την Κύπρο σε σχέση με την Προεδρία. Πρόσθεσε ότι είναι αυτονόητο πως το ΥΠΕΣ της Ελλάδας έχει μια πολύ καλή σχέση και συνεργασία για τα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες.

    «Ηταν μια πολύ χρήσιμη συνάντηση γιατί και η προσωπική επαφή είναι μια εξαιρετική προϋπόθεση για να πάει καλά η οποιαδήποτε σχέση συνεργασίας θα χρειαστεί στο μέλλον», ανέφερε.

    Πρόσθεσε ότι συζήτησαν επίσης τις «πρωτόγνωρες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, τις προκλήσεις που έχει η καινούρια Κυβέρνηση της Ελλάδας, να ανακτήσει την εμπιστοσύνη στο διεθνές πεδίο και να εμπεδώσει και μια εμπιστοσύνη και ένα αίσθημα ασφάλειας επίσης στο εσωτερικό», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «περνάμε αρκετά δύσκολες φάσεις».

    Από πλευράς του, ο κ. Συλικιώτης ανέφερε ότι με τον Ελληνα ομόλογό του συζήτησαν τις προτεραιότητες που θέτει το Υπουργείο Εσωτερικών στα θέματα της Προεδρίας της ΕΕ, ιδιαίτερα στα θέματα που συζητούνται αυτή την περίοδο σε επίπεδο ΕΕ, τα θέματα μετανάστευσης και ασύλου.

    [04] ΠΑΦΟΣ - ΑΥΞΗΣΗ ΑΦΙΞΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

    Ικανοποιητική αύξηση παρουσιάζει το πρώτο εξάμηνο του 2011 η τουριστική κίνηση στην Πάφο σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές.

    Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για την κατάσταση του τουρισμού όπως εξελίχθηκε το 2011 ο Διευθυντής Τουρισμού της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου κ. Νάσος Χατζηγεωργίου επεσήμανε ότι τους πρώτους 10 μήνες του 2011, σε σχέση με το 2010, σημειώνεται αύξηση 11% στις αφίξεις και 14% στα εισοδήματα.

    Η Πάφος, πρόσθεσε, κατάφερε να έχει θετικά αποτελέσματα από αγορές όπως η ρωσική, ολλανδική και άλλες. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγεωργίου, με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΚΟΤ, φαίνεται η Πάφος να προσελκύει το 1/3 των ολικών αφίξεων της Κύπρου, με τις αγορές του Ηνωμένου Βασίλειου, Γερμανίας, Ρωσίας, και Κεντρικής Ευρώπης να είναι οι κύριοι τροφοδότες.

    Η θετική αυτή εξέλιξη για το 2011, ανέφερε στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χατζηγεωργίου, οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων, όπως η πιο έντονη προβολή από πλευράς ΚΟΤ και η παροχή ουσιαστικής στήριξης προς τους διοργανωτές ταξιδίων και αεροπορικές εταιρείες, στα φετινά γεγονότα της Μέσης Ανατολής, στις προσπάθειες των φορέων του τουρισμού και των ξενοδόχων, με την προσφορά χαμηλών τιμών διαμονής και διατροφής, στην ενδυνάμωση της ρωσικής αγοράς και στον περιορισμό απωλειών από αγγλική αγορά.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 21 November 2011 - 10:29:11 UTC