Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-11-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύξηση εμπορίας προσώπων στην Κύπρο
  • [02] Στοιχεία για Νέα Πάφο φέρνει στο φως ανασκαφή
  • [03] Η Κύπρος στο 5ο γκρουπ του Eurobasket 2013

  • [01] Αύξηση εμπορίας προσώπων στην Κύπρο

    Από το 1980 που πρωτοεμφανίστηκε στην Κύπρο, η εμπορία προσώπων έχει πάρει διάφορες μορφές και σήμερα εμφανίζεται, εκτός από τα καμπαρέ και τις μπυραρίες, στο δρόμο, σε πανεπιστήμια, ακόμα και σε καφενεία, σύμφωνα με τη Συντονίστρια Πολιτικής στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου, Τζόζη Χριστοδούλου, η οποία αποδίδει τις αυξητικές τάσεις της εμπορίας προσώπων στην Κύπρο στις επικρατούσες κοινωνικές αντιλήψεις και δομές.

    Σε συνέντευξή της στο ΚΥΠΕ, η κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε σε έλλειψη πολιτικής βούλησης για εξάλειψη της εμπορίας προσώπων, με ανεπαρκή μέτρα, σημειώνει ωστόσο ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει καταβάλει αρκετές προσπάθειες για την εξάλειψη της εμπορίας προσώπων.

    Είπε ακόμα ότι οι διαστάσεις του προβλήματος της εμπορίας προσώπων στην Κύπρο πάντα ήταν μεγάλες παρόλο που δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των θυμάτων των κυκλωμάτων εμπορίας προσώπων στην Κύπρο, κι αυτό, όπως μας εξηγεί, είναι ένα γενικότερο πρόβλημα παγκοσμίως, επειδή πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα.

    Στην Κύπρο, σύμφωνα με την κ. Χριστοδούλου, «υπήρχε πάντα μεγάλη αύξηση της εμπορίας προσώπων και επικρατούσε πάντα η εμπορία προσώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, παρόλο που υπήρχε και υπάρχει η εμπορία προσώπων με σκοπό την εκμετάλλευση στην εργασία, και άλλες μορφές».

    Οπως μας αναφέρει, από το 1980 που ξεκίνησε η εμπορία προσώπων στην Κύπρο -τότε δεν είχε ονομαστεί έτσι- μέχρι σήμερα, έχει πάρει διάφορες μορφές. Η εμπορία προσώπων υπήρχε σε καμπαρέ και μπυραρίες, «ενώ σήμερα υπάρχει και στους δρόμους, σε μασατζίδικα, και όπως φάνηκε από μια έρευνα μας, υπάρχει και σε πανεπιστήμια, σε καφενεία εκτός των πόλεων, συνήθως σε χωριά».

    [02] Στοιχεία για Νέα Πάφο φέρνει στο φως ανασκαφή

    Το θέατρο, το νυμφαίο και ο ρωμαϊκός δρόμος, της Νέας Πάφου, η οποία υπήρξε Πρωτεύουσα της Κύπρου κατά την Ελληνιστική και τη Ρωμαϊκή περίοδο, παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για την αστική δόμηση στην αρχαία αυτή πρωτεύουσα της Κύπρου ανακοινώθηκε από το Τμήμα Αρχαιοτήτων μετά τη λήξη της δέκατης τέταρτης ανασκαφικής περιόδου (1 - 28 Οκτωβρίου 2011) στην περιοχή του Ελληνιστικού-Ρωμαϊκού θεάτρου της Νέας Πάφου.

    Οπως αναφέρει το Τμήμα Αρχαιοτήτων η αρχαιολογική αυτή θέση αναμένεται ότι θα αποτελέσει σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο στο μέλλον. Η ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ που διενεργεί τις ανασκαφές ελπίζει ότι θα έχει την ευκαιρία να διερευνήσει την πορεία του Ρωμαϊκού δρόμου στο σύνολό της μέσα στα επόμενα χρόνια.

    Σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων στις ανασκαφές του 2011 συμμετείχε ομάδα 20 Αυστραλών αρχαιολόγων. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαέξι ετών η αυστραλιανή αποστολή έχει αποκαλύψει τα κατάλοιπα αρχαίου θεάτρου, που αποτελούσε σημαντικό κέντρο πολιτισμού για την πόλη και την επαρχία της.

    Το θέατρο ήταν σε χρήση για πάνω από έξι αιώνες, αφού κτίστηκε με την ίδρυση της Νέας Πάφου (περ. 300 π.Χ.) και καταστράφηκε με τους σεισμούς του τέλους του 4ου αιώνα μ.Χ, εξηγεί το Τμήμα Αρχαιοτήτων προσθέτοντας ότι στο χώρο έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον πέντε αρχιτεκτονικές φάσεις που αντανακλούν τα διάφορα ρεύματα που αφορούσαν τις Ελληνιστικές και Ρωμαϊκές παραστατικές τέχνες.

    [03] Η Κύπρος στο 5ο γκρουπ του Eurobasket 2013

    Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ, η FIBA ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, τα γκρουπ δυναμικότητας όσον αφορά την προκριματική φάση των αγώνων για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Ανδρών που θα διεξαχθούν στην Σλοβενία το 2013.

    Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν συνολικά έξι γκρουπ δυναμικότητας με την Κύπρο να βρίσκεται στο 5ο γκρουπ.

    Ουσιαστικά, η Εθνική Ομάδα Ανδρών της Κύπρου στην καλαθόσφαιρα θα έχει ως αντιπάλους στον όμιλο που θα κληρωθεί, από στην κλήρωση που θα προκύψει στις 4 Δεκεμβρίου στο Μόναχο της Γερμανίας, μια ομάδα από κάθε γκρουπ δυναμικότητας τα οποία βρίσκονται πάνω από το δικό της.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 23 November 2011 - 12:29:17 UTC