Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-11-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] CIPA: Μεγάλες οι προοπτικές ξένων επενδύσεων
  • [02] Μονοήμερη επίσκεψη ΥΠΕΞ Λιβάνου στην Κύπρο

  • [01] CIPA: Μεγάλες οι προοπτικές ξένων επενδύσεων

    Τις μεγάλες προοπτικές που διανοίγονται για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας στην Κύπρο, υπό το φως των ερευνών για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, τονίζει ο νέος Πρόεδρος του Παγκύπριου Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, σε συνέντευξη του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας του CIPA, ο κ. Αγκαστινιώτης θέτει στη συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ, τις προτεραιότητες του Οργανισμού καθώς και τους τομείς και τις χώρες που πρέπει να επικεντρωθεί για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Κύπρο. Υπογραμμίζει το ενδιαφέρον πολλών χωρών για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας από χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Γαλλία και η Νορβηγία, και σημειώνει πως πρέπει να λειτουργήσουμε με μακροπρόθεσμο πλάνο στη διαχείριση των εσόδων που θα εισρεύσουν στην Δημοκρατία από την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου, θέτοντας ως παράδειγμα το μοντέλο της Νορβηγίας.

    Ο κ. Αγκαστινιώτης σχολιάζει τις προτάσεις του Υπουργού Οικονομικών για το νέο πακέτο μέτρων οικονομικής εξυγίανσης, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να φορολογηθεί ο πλούτος, αλλά τον διαχωρίζει με την επιχειρηματικότητα, η οποία αν πληγεί θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας του τόπου. Χαρακτηρίζει άδικο το μέτρο για φορολόγηση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων και δηλώνει ότι πρέπει όλοι να συνεισφέρουν. Αναφέρει επίσης ότι συμφωνεί με την πρόταση για πάγωμα μισθών και ωφελημάτων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα για τα επόμενα τρία χρόνια, και τονίζει ότι οι φοροδιαφυγή πλήττει πρώτα και κύρια τις επιχειρήσεις καθώς δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό.

    Επίσης, ο κ. Αγκαστινιώτης μιλά για τις προοπτικές προσέλκυσης επενδύσεων στην Κύπρο από τη Κίνα, και σημειώνει πως ο CIPA διαβλέποντας τις προοπτικές αυτές έχει ανοίξει Γραφείο στη χώρα αυτή.

    [02] Μονοήμερη επίσκεψη ΥΠΕΞ Λιβάνου στην Κύπρο

    Ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αντνάν Μανσούρ πραγματοποιεί την Παρασκευή μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

    Ο κ. Μανσούρ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο Λιβάνιος Υπουργός θα συναντηθεί, επίσης, με την Υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή για ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου-Λιβάνου. Στη συνέχεια, η κ. Μαρκουλλή θα παραθέσει στον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου γεύμα.

    Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η ανασκόπηση των διμερών σχέσεων ΚύπρουΛιβάνου, η ενημέρωση του Λιβάνιου Υπουργού για το κυπριακό πρόβλημα, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων για την τρέχουσα κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 25 November 2011 - 10:29:22 UTC