Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-12-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το προσχέδιο της έκθεσης για τον προϋπολογισμό ενέκρινε η Βουλή
  • [02] 7,85 εκ ευρώ στην Κύπρο από Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία

  • [01] Το προσχέδιο της έκθεσης για τον προϋπολογισμό ενέκρινε η Βουλή

    Το προσχέδιο της έκθεσης για τον προϋπολογισμό του 2012 εξέτασε τη Δευτέρα η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με τους βουλευτές να καταλήγουν σε ένα κοινό κείμενο, το οποίο θα κοινοποιηθεί μαζί με τον προϋπολογισμό στην Ολομέλεια για ψήφιση.

    Κατά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής εξετάστηκαν παράλληλα και διάφορες τροποποιήσεις που κατατέθηκαν από την εκτελεστική εξουσία στο κείμενο του προϋπολογισμού του 2012, καθώς επίσης και ένας συμπληρωματικός προϋπολογισμός για το 2011, ύψους 27 εκ. ευρώ.

    Οπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση που συνοδεύει την πρόταση νόμου για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό, οι πρόσθετες πιστώσεις αναμένεται να επηρεάσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, το οποίο υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί γύρω στο 6,2% του ΑΕΠ για ολόκληρο το 2011.

    Προστίθεται ότι το σύνολο των πιστώσεων ανέρχεται σε 27.000.743 ευρώ, εκ των οποίων τα 12.075.080 εκ. αφορούν τις Τακτικές Δαπάνες και 14.925.663 εκ. τις Αναπτυξιακές Δαπάνες. Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός αναμένεται να ψηφιστεί κατά την τελευταία Ολομέλεια της Βουλής, μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα που εκκρεμούν, και πρέπει να προηγηθεί της ψήφισης του προϋπολογισμού του επόμενου έτους.

    [02] 7,85 εκ ευρώ στην Κύπρο από Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία

    Υπογράφηκαν σήμερα μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των τριών δωρητών κρατών Ισλανδίας, Λιχτενστάιν και Νορβηγίας, δύο Μνημόνια Συνεργασίας, ένα για τη Χορηγία ΕΟΧ και ένα για τη Χορηγία Νορβηγίας μέσω των οποίων προσφέρεται βοήθεια προς την Κύπρο συνολικού ύψους 7,85 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2009-2014.

    Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η βοήθεια αυτή δίδεται μέσα στο πλαίσιο συμφωνίας την οποία έχουν συνομολογήσει οι τρεις αυτές χώρες με την ΕΕ για ενίσχυση κατά κύριο λόγο των νέων κρατών μελών της ΕΕ.

    Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι μέσω των χορηγιών αυτών θα προωθηθούν διάφορα σχέδια που αφορούν την προστασία της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων, την προστασία των παιδιών και της νεολαίας, τη συντήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη δημόσια υγεία, την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας στην οικογένεια, την ενίσχυση των συστημάτων καταπολέμησης οικονομικού εγκλήματος και τη στήριξη της κοινωνίας των πολιτών και ότι μέρος των Σχεδίων είναι δικοινοτικού χαρακτήρα και θα συμβάλουν στην προώθηση των δικοινοτικών επαφών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 12 December 2011 - 16:29:15 UTC