Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-12-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ειδική ομάδα για τα καθυστερημένα κρατικά έσοδα
  • [02] Πέραν των 70 πτήσεων επηρεάζει η απεργία

  • [01] Ειδική ομάδα για τα καθυστερημένα κρατικά έσοδα

    Τη σύσταση ειδικής ομάδας που θα καθορίσει ποια από τα συνολικά 1,5 δις καθυστερημένων κρατικών εσόδων για το 2010 είναι εισπράξιμα και θα προτείνει μέτρα για το πώς θα επιτευχθεί η είσπραξή τους, αποφάσισε ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, η ομάδα, που θα αποτελείται από τον Υπουργό Οικονομικών, τη Γενική Λογίστρια του κράτους και το Διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, ανέλαβε να συζητήσει το όλο θέμα και να παρουσιάσει τις εισηγήσεις της μέχρι τον επόμενο Μάρτιο.

    Στην ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Χριστόφια συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών, ο Γενικός Εισαγγελέας, η Γενική Ελέγκτρια, η Γενική Λογίστρια, ο Διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, ο Αρχηγός της Αστυνομίας και ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, αφού στο Υπουργείο του υπάγεται το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, προς το οποίο υπάρχουν συνολικά 126 εκατομμύρια ευρώ ανείσπρακτων οφειλών.

    Οπως ανέφερε ο κ. Στεφάνου, στη σημερινή σύσκεψη κατατέθηκαν και συζητήθηκαν τα στοιχεία που περιέχονται στη δημοσιονομική έκθεση της Γενικής Λογίστριας για το 2010 και στην έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας, ``τα οποία ασφαλώς είναι ορθά``.

    [02] Πέραν των 70 πτήσεων επηρεάζει η απεργία

    Πέντε περίπου χιλιάδες επιβάτες και εβδομήντα και πλέον πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου αναμένεται να επηρεαστούν από την 12ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

    Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου των Αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής εξέφρασε την λύπη της Hermes Airports «προς το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία την οποία φαίνεται ότι θα υποστεί αύριο [Τετάρτη], αν και η Hermes Airports δεν ευθύνεται σε τίποτα για αυτή την εξέλιξη. Εάν τελικά πραγματοποιηθεί η αυριανή 12ωρη απεργία θα επηρεαστούν πέραν των 70 πτήσεων από και προς τα δυο διεθνή αεροδρόμια της χώρας και πέραν των πέντε χιλιάδων επιβατών» είπε.

    Αναμένουμε, συνέχισε «να δούμε κατά πόσον οι αεροπορικές εταιρείες θα προσπαθήσουν να επαναπρογραμματίσουν τις πτήσεις τους, σε νέες ώρες πριν και μετά την απεργία. Εμείς ως αρχές των αεροδρομίων θα διευκολύνουμε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε.

    Ταυτόχρονα κάλεσε «το επιβατικό κοινό να βρίσκεται σε επαφή με τις αεροπορικές εταιρείες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και να τηρείται ενήμερο για τις πιθανές αλλαγές που ενδεχομένως θα αποφασίσει η κάθε αεροπορική εταιρεία».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 14 December 2011 - 16:29:14 UTC