Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-12-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση ΥΠΕΞ με Χ. Κλίντον την Τρίτη στις ΗΠΑ
  • [02] Η Βουλή ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό 2012
  • [03] Εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης την Κυριακή
  • [04] Η Αστυνομία συνεργάζεται με την EUROPOL

  • [01] Συνάντηση ΥΠΕΞ με Χ. Κλίντον την Τρίτη στις ΗΠΑ

    Συνάντηση με την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον θα έχει η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στις ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η κ. Μαρκουλλή, η οποία αναχωρεί την Κυριακή, για τις ΗΠΑ για τριήμερη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, θα έχει συνάντηση με την κ. Κλίντον την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου.

    Αργότερα, την ίδια ημέρα, η Υπουργός Εξωτερικών θα προσφωνήσει τη δεξαμενή σκέψης Woodrow Wilson International Center for Scholars με θέμα: «Cyprus in the Eastern Mediterranean:Strategic location, strategic opportunities.»

    Εξάλλου, την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, η κ. Μαρκουλλή θα μιλήσει στο European Institute με θέμα «Europe and the Eastern Mediterranean: A Cypriot Perspective» και αργότερα το απόγευμα θα προβεί σε ενημέρωση δημοσιογράφων στο National Press Club με κύρια θέματα τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις προκλήσεις της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και τις προοπτικές σε ό,τι αφορά στην έρευνα και την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψή της, η Υπουργός θα πραγματοποιήσει επίσης συναντήσεις με αντιπροσωπεία του American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) και εκπροσώπους της Οργάνωσης Αmerican Jewish Committee.

    Επίσης, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με την ηγεσία της Ομογένειας, ενώ προγραμματίζονται συναντήσεις και με άλλους ανώτερους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

    Η Υπουργός ολοκληρώνει την επίσκεψή της στις ΗΠΑ την Τετάρτη και επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη το βράδυ.

    [02] Η Βουλή ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό 2012

    Κατά πλειοψηφία, με 30 ψήφους υπέρ και 20 εναντίον εγκρίθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2012, αφού μειώθηκαν προηγουμένως με τροπολογίες κατά 8%, όλες οι λειτουργικές δαπάνες του κράτους και δεσμεύτηκαν κονδύλια 100 εκατομμυρίων ευρώ.

    Η συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2012 φέτος έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες, λόγω της πίεσης για τη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων και της οικονομικής ύφεσης, αλλά και των απεργιακών μέτρων της ΠΑΣΥΔΥ. Για πρώτη φορά κατά τις τελευταίες δεκαετίες δεν προηγήθηκε η συνήθης συζήτηση με τις ομιλίες των Βουλευτών, ενώ η συνεδρία της Ολομέλειας άλλαζε συνεχώς ώρα συνόδου.

    Τελικά η συνεδρία άρχισε γύρω στις 20.30 και μετά από ομόφωνη απόφαση των κομμάτων, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι το Προεδρείο θεώρησε ότι έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση και θα προχωρούσε στην ψηφοφορία. Οι σύντομες ομιλίες, που είχε συμφωνηθεί ότι θα έκαναν οι αρχηγοί και οι εκπρόσωποι των κομμάτων τελικά κατατέθηκαν για να περιληφθούν στα πρακτικά της συνεδρίας, χωρίς να αναγνωσθούν από το βήμα.

    [03] Εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης την Κυριακή

    Ο Γενικός Εφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με την Εκλογική Νομοθεσία, κατά τη διάρκεια της διαλογής και της καταμέτρησης των ψήφων δεν επιτρέπεται η κατοχή ή χρήση από τους επί της διαλογής αντιπροσώπους των συνδυασμών/υποψηφίων οποιωνδήποτε ψηφοδελτίων ή εντύπων καταγραφής των αποτελεσμάτων ή ειδών γραφικής ύλης καθώς και η χρήση κινητών τηλεφώνων.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Εφόρου Εκλογών, οι αντιπρόσωποι θα είναι απλοί παρατηρητές της όλης διαδικασίας, η οποία θα επιτελεστεί αποκλειστικά και μόνο από τους δημόσιους λειτουργούς.

    Επιπρόσθετα, ο Γενικός Εφορος Εκλογών τονίζει ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου των εκλογέων, για τη διενέργεια αδιάβλητων και αντικειμενικών εκλογών.

    Ο Γενικός Εφορος Εκλογών τονίζει ότι απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων, εντός του εκλογικού κέντρου, από οποιοδήποτε πρόσωπο, πλην του προεδρεύοντος υπαλλήλου για επικοινωνία με τον οικείο Εφορο ή Βοηθό Εφορο Εκλογών.

    Εν τω μεταξύ, σε τρία εκλογικά κέντρα θα ψηφίσουν οι εγκλωβισμένοι στις δημοτικές εκλογές. Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εφορος Εκλογών Ανδρέας Ασσιώτης, για τις δύο ενορίες του Ριζοκαρπάσου, οι εγκλωβισμένοι θα ψηφίσουν στο Εκλογικό Κέντρο στο Λιοπέτρι, για τον Κορμακίτη και τον Ασώματο η ψηφοφορία θα γίνει στο Α` Δημοτικό Αγίου Δομετίου και για τα Καρπάσια η ψηφοφορία θα γίνει στο Δημοτικό Σχολείο Δασούπολης.

    Την ίδια ώρα, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Αστυνομία για τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές και στο Αρχηγείο Αστυνομίας λειτουργεί αίθουσα διαχείρισης κρίσεων υπό τον Αρχηγό Μιχάλη Παπαγεωργίου.

    [04] Η Αστυνομία συνεργάζεται με την EUROPOL

    H κυπριακή Αστυνομία βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την ευρωπαϊκή αστυνομία, και επιχειρήσεις που αφορούν παιδική πορνογραφία πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν και πραγματοποιούνται συνεχώς, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός.

    Αναφερόμενος σε κρούσματα παιδικής πορνογραφίας στην Κύπρο, ο κ. Κατσουνωτός είπε πως η ευρωπαϊκή αστυνομία έχει πραγματοποιήσει μια πανευρωπαϊκή επιχείρηση σε σχέση με την πάταξη της παιδικής πορνογραφίας. Στο πλαίσιο αυτό, είπε, συμμετείχε και η κυπριακή αστυνομία η οποία είχε ενημερωθεί από την EUROPOL για συγκεκριμένα περιστατικά και στοιχεία τα οποία έχρηζαν περαιτέρω διερεύνησης.

    Σε δηλώσεις του στην Πάφο, ανέφερε ότι το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε στην έκθεση τριών ενταλμάτων έρευνας για αντίστοιχο αριθμό στόχων, ένα στη Λευκωσία, ένα στην ελεύθερη Αμμόχωστο και ένα στην Πάφο. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη Λευκωσία εντοπίστηκε υλικό που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να αφορά υλικό παιδικής πορνογραφίας, πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 17 December 2011 - 14:29:13 UTC