Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-12-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλογές: Μειωμένο ποσοστό προσέλευσης
  • [02] Επί ποδός η Αστυνομία για τις εκλογές

  • [01] Εκλογές: Μειωμένο ποσοστό προσέλευσης

    Με μειωμένη προσέλευση σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του 2006 και τις Βουλευτικές Εκλογές του 2011 επανάρχισε στις 13.00 η ψηφοφορία για την ανάδειξη των τοπικών αρχόντων και των μελών των σχολικών εφοριών που άρχισε ομαλά στις 7.00 το πρωί σε ολόκληρη την Κύπρο και διεκόπη στις 12.00 το μεσημέρι. Πιο αισθητή είναι η μείωση προσέλευσης στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού. Στις 22.00 θα ανακοινωθεί η εκλογή Δημάρχων και Κοινοταρχών.

    Σύμφωνα με τον Γενικό Εφορο Εκλογών Ανδρέα Ασσιώτη, μέχρι τις 12.00 η εκλογική διαδικασία και ψηφοφορία διεξήχθησαν με απόλυτη τάξη. Ανακοινώνοντας το ποσοστό προσέλευσης κατά εκλογική περιφέρεια, ο κ. Ασσιώτης ανέφερε ότι στη Λευκωσία το ποσοστό προσέλευσης ήταν 26%, στη Λεμεσό επίσης 26%, στην Αμμόχωστο 31%, στη Λάρνακα 40% και στην Πάφο 39%.

    Πρόσθεσε πως το ποσοστό προσέλευσης σε σύγκριση με τις δημοτικές εκλογές του 2006 στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού είναι πολύ χαμηλό, ενώ στις άλλες επαρχίες τα ποσοστά προσέλευσης είναι κοντά στα ποσοστά του 2006. Το ποσοστό προσέλευσης συγκρινόμενο με τις Βουλευτικές Εκλογές του 2011 έχει πολύ μεγαλύτερη διαφορά, ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο Γενικός Εφορος, αν θέλουμε αντικειμενικότερες συγκρίσεις πρέπει να συγκρίνουμε όμοιες εκλογικές διαδικασίες.

    [02] Επί ποδός η Αστυνομία για τις εκλογές

    Ομαλά και χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα διεξήχθη η εκλογική διαδικασία μέχρι τις 12 το μεσημέρι που έκλεισαν οι κάλπες, δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου.

    Σε δηλώσεις του στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το έργο της Αστυνομίας έχει αρχίσει εδώ και μια εβδομάδα περίπου με τη φρούρηση των καλπών, προσθέτοντας ότι από το πρωί μέλη της Αστυνομίας έχουν στελεχώσει τα 1401 εκλογικά κέντρα που λειτουργούν.

    Τα μέλη της Αστυνομίας, συνέχισε, διεξάγουν μηχανοκίνητες περιπολίες, καθώς επίσης και περιπολίες στα γραφεία των κομμάτων, ενώ έχουν δημιουργηθεί αντιοχλαγωγικές ομάδες σε κάθε επαρχία. Είπε, επίσης, ότι μέλη της Αστυνομίας ανέλαβαν τη ρύθμιση της τροχαίας κίνησης τόσο στα εκλογικά κέντρα, αλλά και στα μηχανογραφικά κέντρα όπου θα μεταφερθούν οι κάλπες μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

    Αυτή τη στιγμή, είπε, «λαμβάνονται μέτρα ασφάλειας στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου βρίσκεται η Υπηρεσία Εκλογών και λειτουργεί το κεντρικό σύστημα μηχανογράφησης και στα γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων, περιλαμβανομένου και του Δημαρχείου Στροβόλου όπου λειτουργούν τα επαρχιακά μηχανογραφικά κέντρα». Οπως είπε, μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται επίσης και στο Υπουργείο Οικονομικών όπου θα μεταφερθούν οι κάλπες που θα στηθούν στις ελεύθερες περιοχές για τους εγκλωβισμένους και για όσους ψηφίζουν για τους κατεχόμενους δήμους και κοινότητες.

    Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι όλα τα μέλη της Αστυνομίας θα παραμείνουν στη θέση τους μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας, της διαλογής και της καταμέτρησης των ψήφων, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι κάλπες θα μεταφερθούν στις Αστυνομικές Διευθύνσεις.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 18 December 2011 - 12:29:10 UTC