Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-12-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργικές εκκλήσεις προς νέους να αλλάξουν οδική συμπεριφορά
  • [02] ΥΠΣΥ: Η ανεύρεση υδρογονανθράκων, ιστορική για την Κύπρο

  • [01] Υπουργικές εκκλήσεις προς νέους να αλλάξουν οδική συμπεριφορά

    Εκκληση προς τους νέους να αλλάξουν την οδική τους συμπεριφορά, γιατί οι τραυματισμοί που επιφέρονται στον άνθρωπο συνεπεία αυτή της συμπεριφοράς είναι τέτοιοι, που καταστρέφεται το μέλλον τους, αλλά και ενδεχομένως η ίδια τους η ζωή, απηύθυναν οι Υπουργοί Υγείας και Συγκοινωνιών και Εργων.

    Σε δηλώσεις τους, μετά από επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου μοίρασαν δώρα στους τραυματίες από οδικά δυστυχήματα, οι δύο Υπουργοί τόνισαν ότι πρέπει να σταματήσει σύντομα αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο με τα οδικά δυστυχήματα και έκαναν λόγο για «διαστάσεις χιονοστιβάδας».

    Ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς είπε πως «πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να καταλάβουμε ότι αν δεν αλλάξουμε την οδική μας συμπεριφορά θα παραμείνουμε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με το μεγαλύτερο ποσοστό οδικών δυστυχημάτων», προσθέτοντας πως «είναι κρίμα να βλέπουμε νεαρά άτομα να τραυματίζονται και να στιγματίζουν τη ζωή τους».

    «Απηύθυνε έκκληση, ιδιαίτερα στους νέους, να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους, ειδικά τους μοτοσικλετιστές και τους οδηγούς αυτοκινήτων μεγάλης ταχύτητας, γιατί οι τραυματισμοί που επιφέρονται στον άνθρωπο συνεπεία αυτή της συμπεριφοράς είναι τέτοιοι που καταστρέφεται πραγματικά και το μέλλον τους αλλά και ενδεχομένως η ίδια τους η ζωή.

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζος είπε πως «οι νέοι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα και να ακλουθούν τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, για να μην βρισκόμαστε στη δυσάρεστή θέση να επισκεπτόμαστε τραυματίες και θύματα οδικών συγκρούσεων όπως το έχουμε πράξει σήμερα».

    «Είναι μια ευχή και μια έκκληση προς τους νέους να προσέχουν και να σκέφτονται διπλά και τριπλά την ώρα που βγαίνουν από το κατώφλι του σπιτιού τους», κατέληξε.

    [02] ΥΠΣΥ: Η ανεύρεση υδρογονανθράκων, ιστορική για την Κύπρο

    Η ανεύρεση υδρογονανθράκων είναι ιστορική για την Κύπρο, δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέτζου, ο οποίος είπε ότι «χάρη στη σωστή πολιτική και τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης έχουν μπορέσει να αναδείξουν την ύπαρξη των υδρογονανθράκων».

    Είπε πως «η Κυβέρνηση έχει διορίσει πρόσφατα Συμβουλευτική Επιτροπή, που απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες, ούτως ώστε να τη βοηθήσουν στην περαιτέρω χάραξη της πολιτικής, που θα πρέπει να ακλουθεί, για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο να εκμεταλλευτεί με τον πιο ορθολογιστικό τρόπο τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων».

    «Σίγουρα και αυτό είναι ένα νέο φαινόμενο το οποίο πρέπει να διαχειριστούμε σωστά. Αυτή η επένδυση γενεών θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον τόπο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας», πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς για τη δημιουργία αποβάθρας στο Βασιλικό, η οποία θα εισάγει και θα εξάγει πετρελαιοειδή, ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε: «Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση, που έχει πάρει το Υπουργικό Συμβούλιο, για μια πολύ σημαντική και μεγάλη επένδυση, η οποία θα καταστήσει πλέον στην πράξη την Κύπρο ενεργειακό κέντρο και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τόσο πολιτικά, αλλά ιδιαίτερα για την οικονομία».

    Όπως σημείωσε «μέσα από αυτή την επένδυση θα δαπανηθούν εκατομμύρια ευρώ, θα ανοίξουν πάρα πολλές θέσεις εργασίας, θα υπάρχουν υπηρεσίες, οι οποίες θα προσφερθούν, συνεπώς είναι μια τόνωση της οικονομίας μας και μας κάνει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 30 December 2011 - 14:29:12 UTC