Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-01-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ: όχι σε χρονοδιάγραμμα αλλά αναγκαία η πρόοδος
  • [02] Επίσημη επίσκεψη ΥΠΑΜ στο Ισραήλ

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ: όχι σε χρονοδιάγραμμα αλλά αναγκαία η πρόοδος

    «Δεν υπάρχει τέτοιο χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν θεωρεί τη συνάντηση του Greentree στα τέλη του μήνα «τελευταία ευκαιρία για ειρήνη».

    Ομως, συνέχισε, «έχω καταστήσει αρκετά ξεκάθαρο πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε κατ αυτόν τον τρόπο και λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κύπρος θα αναλάβει από 1ης Ιουλίου την προεδρεία της Ε.Ε., δεν απομένει πολύς χρόνος».

    Ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε ότι προέτρεψε τους δύο ηγέτες «να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα και να συμφωνήσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης στο Greentree στις 23 και 24 Ιανουαρίου και να σκεφθούν για να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση της διεθνούς διάσκεψης που ανακοίνωσα κατά τη λήξη της συνάντησής μας τον περασμένο χρόνο».

    Ελπίζω, είπε ο ΓΓ του ΟΗΕ, «προτού έλθουν στη Νέα Υόρκη θα εμπλακούν συνεχώς σε διαπραγμάτευση. Αντιλαμβάνομαι ότι θα συναντηθούν ξανά στις 9 Ιανουαρίου και ελπίζω ότι θα υπάρξει καλό αποτέλεσμα».

    Στο ερώτημα κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα πει στους ηγέτες ότι τα Ηνωμένα Εθνη αποχωρούν από την ειρηνευτική διαδικασία, ο Γενικός Γραμματέας είπε ότι «αυτό θα πρέπει να το εκτιμήσουμε αργότερα».

    Οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα έγιναν στη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε προς τιμή του η Ενωση Ανταποκριτών του ΟΗΕ, με την ευκαιρία του νέου έτους.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου μεταβαίνουν στη Νέα Υόρκη όπου θα συναντηθούν με τον κ. Μπαν στις 23-24 Ιανουαρίου.

    [02] Επίσημη επίσκεψη ΥΠΑΜ στο Ισραήλ

    Στο Ισραήλ μεταβαίνει την Κυριακή για επίσημη επίσκεψη ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, ύστερα από πρόκληση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Αμυνας Ehud Barak.

    Οι δύο Υπουργοί Αμυνας θα έχουν συνομιλίες σε θέματα κοινής αρμοδιότητας και θα υπογράψουν συμφωνίες για αμυντική συνεργασία και για προστασία και ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Υπουργός Αμυνας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, τον Υπουργό Εξωτερικών Avigdor Lieberman καθώς και με τον Α.Θ. Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο Γ.

    Είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας επισκέπτεται επίσημα το Ισραήλ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 7 January 2012 - 10:29:09 UTC