Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-02-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κύπρο ο Ρώσος Υφυπουργός Ενέργειας
  • [02] Με τις εταιρείες λεωφορείων Λεμεσού και Πάφου συναντάται ο

    Φλουρέντζου


  • [01] Στην Κύπρο ο Ρώσος Υφυπουργός Ενέργειας

    Στην Κύπρο θα βρίσκεται την ερχόμενη εβδομάδα ο Ρώσος Υφυπουργός ενέργειας Yury Sentyurin o οποίος θα συντονίσει συζήτηση με τίτλο «Επιχειρηματικές ευκαιρίες» στο πλαίσιο του Ρωσο-Κυπριακού Επιχειρηματικού και Επενδυτικού Φόρουμ που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου σε ξενοδοχείο της Λεμεσού.

    Στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρέσβης της Ρωσίας, και θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Οικονομικών.

    Σε διάσκεψη Τύπου την Πέμπτη στο ΚΕΒΕ για ενημέρωση σε σχέση με το Φόρουμ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φειδίας Πηλείδης ερωτηθείς για την παρουσία στην Κύπρο του Ρώσου Υφυπουργού και αν αυτό σχετίζεται με τον εντοπισμό πρόσφατα κοιτασμάτων φυσικού αερίου και τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης, απάντησε ότι είναι γνωστό πως έχει επιδειχθεί αρχικό ενδιαφέρον από ρωσικές εταιρείες.

    Πρόσθεσε ότι «το ότι αποφάσισε να έρθει ο Υφυπουργός ενέργειας της Ρωσίας, είναι μια ένδειξη ότι τουλάχιστον εξερευνάται η δυνατότητα». Είπε ότι όχι μόνο η ενέργεια-που είναι επίκαιρο θέμα- αλλά και όλα τα άλλα θέματα που θα συζητηθούν στο Φόρουμ είναι σημαντικά για τους Ρώσους.

    Ο κ. Πηλείδης χαρακτήρισε τεράστιας σημασίας τη διοργάνωση του Φόρουμ, λέγοντας ότι αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην αναζωογόνηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και γενικότερα στις προσπάθειες που γίνονται για έξοδο από την ύφεση.

    Τόνισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει εδραιωθεί ως πολύ σημαντικός εταίρος της Κύπρου και η συνεργασία σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο βρίσκεται σε συνεχή άνοδο.

    «Η ρωσική πλευρά προσφέρει ουσιαστική στήριξη στην Κύπρο όπως έκαμε με την πρόσφατη διακρατική συμφωνία για χαμηλότοκο δάνειο», σημείωσε ο κ. Πηλείδης. Ανέφερε εξάλλου ότι η Κύπρος είναι η πρώτη επενδύτρια χώρα στη Ρωσία σε ξένες επενδύσεις.

    Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ υπενθύμισε την παρουσία το 2010 στην Κύπρο του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβιέντεβ και την συμμετοχή του στο Επιχειρηματικό Φόρουμ που συνδιοργανώθηκε με το Ρωσικό Επιμελητήριο.

    Σημείωσε ότι δεν συνηθίζεται από Προέδρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας να απευθύνουν ομιλίες σε φόρουμ που οργανώνονται από τον ιδιωτικό τομέα και το γεγονός αυτό είχε ιδιαίτερη σημασία.

    Ο κ. Πηλείδης ανέφερε ότι στο Φόρουμ θα λάβουν μέρος πέραν των 200 Κυπρίων και Ρώσων συνέδρων από επενδυτικούς, τραπεζικούς, επιμελητηριακούς και άλλους επιχειρηματικούς συνδέσμους των δύο χωρών.

    Θα δοθεί εξάλλου η ευκαιρία για συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών από Κύπρο και Ρωσία.

    Το Φόρουμ συνδιοργανώνουν το ΚΕΒΕ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Κυπρο-Ρωσικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Συνεργασίας με την Κύπρο που εδρεύει στη Μόσχα, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Πρόεδρος της Τράπεζας της Μόσχας.

    Στα πάνελ των συζητήσεων θα λάβουν μέρος αξιωματούχοι από όλα τα φάσματα της οικονομικής ζωής Κύπρου και Ρωσίας.

    Χαιρετισμούς θα απευθύνουν επίσης οι Πρόεδροι του ΚΕΒΕ και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

    [02] Με τις εταιρείες λεωφορείων Λεμεσού και Πάφου συναντάται ο Φλουρέντζου

    Για εκτόνωση της κρίσης που δημιουργήθηκε στις δημόσιες συγκοινωνίες μετά τις απεργίες που εξήγγειλαν οι λεωφορειούχοι, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζου συναντάται το απόγευμα της Πέμπτης με εκπροσώπους της Εταιρείας Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) και του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ).

    Μετά την ολοκλήρωση και των δυο συναντήσεων ο Υπουργός Συγκοινωνιών θα προβεί σε δηλώσεις για τα αποτελέσματα των επαφών του.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 2 February 2012 - 12:29:14 UTC