Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-02-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος: Δέσμευση για ενίσχυση των σχέσεων με τη Ρωσία
  • [02] Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών: Πολλαπλά τα μηνύματα της επίσκεψης του

    Πατριάρχη

  • [03] Αρχίζουν οι μάχες Κύπρου - Μαρόκο για το Κύπελλο Ντέιβις

  • [01] Πρόεδρος: Δέσμευση για ενίσχυση των σχέσεων με τη Ρωσία

    Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι δεσμευμένη στην περαιτέρω ενίσχυση των πολιτικών, επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε χαιρετισμό του στο επιχειρηματικό και επενδυτικό φόρουμ Ρωσίας Κύπρου, στη Λεμεσό.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίζουμε τις δραστηριότητες διεθνών εταιριών στην Κύπρο, ενώ την ίδια στιγμή προωθούμε νέα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι η ελκυστικότητα του επενδυτικού περιβάλλοντος αναβαθμίζεται συνεχώς».

    «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στις Ρωσικές εταιρείες που επιδιώκουν να αναπτύξουν δράση σε διεθνείς αγορές ένα αξιόπιστο προορισμό, δια μέσω του οποίου μπορούν να εκμεταλλευτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου προς όφελός τους. Σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, η Ρωσική επιχειρηματική κοινότητα έχει ένα ασφαλή και αξιόπιστο εταίρο, στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε για την υλοποίηση των διεθνών στρατηγικών σας σχεδίων», επεσήμανε.

    Αυτό το Φόρουμ, σημείωσε, «είναι μια ευκαιρία για επιχειρηματίες από τη Ρωσία και την Κύπρο για να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να διερευνήσουν προοπτικές και να συζητήσουν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Κύπρο» και θα μπορούσε να προσφέρει πρόσφορο έδαφος για συζήτηση οποιωνδήποτε άλλων επιχειρηματικών-επενδυτικών ζητημάτων που επηρεάζουν τη Ρωσία και την Κύπρο, όπως και τις οικονομίες και τη θέση μας στο διεθνή επιχειρηματικό χάρτη, χαράσσοντας πολιτικές και αποτελώντας απλώς ένα βήμα για δημιουργία τροφής προς σκέψη.

    «Είναι γεγονός ότι η Ρωσία είναι ικανή να διαδραματίσει σημαντικό και αποφασιστικό ρόλο στις μελλοντικές εξελίξεις της παγκόσμιας οικονομίας. Το Φόρουμ θα προβάλει όλες τις πτυχές αυτού του ρόλου, παρέχοντας καθοδήγηση σε σχέση με τη στρατηγική και τις δράσεις που θα αναληφθούν μέσα στις συγκεκριμένες συνθήκες», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    Σημείωσε πως «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι δεσμευμένη στην περαιτέρω ενίσχυση των πολιτικών, επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία. Από αυτή την άποψη, το Φόρουμ παρέχει μια εξαίρετη ευκαιρία, ειδικότερα αν λάβουμε υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις και τις επενδυτικές προοπτικές που προέκυψαν στον τομέα της Ενέργειας».

    Φυσικά, αναμένουμε ότι οι ρωσικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σ αυτό τον τομέα, θα επιδείξουν ενδιαφέρον και θα εξετάσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρονται, επεσήμανε.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε πως «η Ρωσία και η Κύπρος διατηρούν στέρεες και ιστορικές σχέσεις οι οποίες υπήρξαν αμοιβαία επωφελείς και επιτυχημένες γιατί εδράζονται και ενισχύονται από τις πολιτικές, οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις των χωρών μας».

    Ανέφερε ότι «η Κύπρος αποτελεί ένα αξιοζήλευτο διεθνή επιχειρηματικό κόμβο για τους Ρώσους επιχειρηματίες όπως καταδεικνύεται από το γεγονός ότι η Άμεση Ξένη Επένδυση στην Κύπρο από τη Ρωσία έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Πράγματι, η Ρωσία υπήρξε παραδοσιακά ένας μεγάλος επενδυτής με την οικονομία της να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και να επενεργεί ως καταλύτης στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας».

    «Η Κύπρος και η Ρωσία απολαμβάνουν στενές επιχειρηματικές σχέσεις. Οι πολυάριθμες διμερείς συμφωνίες μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναμένεται ότι θα συμβάλουν περαιτέρω στην ενίσχυση της υπάρχουσας στέρεας επενδυτικής σχέσης, ενώ την ίδια στιγμή θα δράσουν ως καταλύτης για νέες επενδυτικές ευκαιρίες ανάμεσα στις δύο χώρες. Αυτές οι συμφωνίες δημιουργούν επίσης νέες ευκαιρίες και εξαίρετες συνθήκες για ανάπτυξη ακόμη περισσότερων επιχειρηματικών συνεργασιών και δραστηριοτήτων μεταξύ επιχειρηματιών των δύο χωρών, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα», είπε.

    Σημείωσε εξάλλου ότι η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τη σημασία των ξένων επενδύσεων για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, έχει ιδρύσει τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων ο οποίος, σε σύμπραξη και συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, εργάζεται εντατικά για την περαιτέρω ενίσχυση του επενδυτικού περιβάλλοντος στην Κύπρο και την προώθηση και προβολή της χώρας ως ελκυστικής πλατφόρμας και προορισμού για τους ξένους επενδυτές.

    [02] Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών: Πολλαπλά τα μηνύματα της επίσκεψης του Πατριάρχη

    Ιδιαίτερης σημασίας χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Πατριάρχη Μαρωνιτών στην Κύπρο, ο Μαρωνίτης Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Ιωσήφ Σουέηφ, δίνοντας έμφαση τόσο στη θρησκευτική, όσο και στην κοινωνική και πολιτιστική διάσταση της επίσκεψης.

    Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου ανέφερε ότι ο Πατριάρχης θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το πρόβλημα της Κύπρου και να μεταφέρει και στο εξωτερικό τη σημερινή κατάσταση αλλά και την ελπίδα για το μέλλον και για την ειρήνη, η οποία να είναι βασισμένη στη δικαιοσύνη και την αγάπη.

    Ο Πατριάρχης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οπως ανέφερε ο κ. Σουέηφ, η επίσκεψη αυτή εκτός από τα θρησκευτικά θα έχει και πολλά ανθρώπινα μηνύματα ενώ θα τονιστούν όλα όσα ενώνουν την Κύπρο και το Λίβανο, στον οποίο εδρεύει ο Πατριάρχης, όπως οι εμπειρίες των πολέμων και των διαιρέσεων που κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη ειρήνης και συμφιλίωσης.

    [03] Αρχίζουν οι μάχες Κύπρου - Μαρόκο για το Κύπελλο Ντέιβις

    Αρχίζει στη Λεμεσό η δράση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ντέιβις.

    Η Εθνική Ομάδα Αντισφαίρισης της Κύπρου αντιμετωπίζει το τριήμερο 10 με 12 Φεβρουαρίου, στο κλειστό γήπεδο ``Σπύρος Κυπριανού`` στη Λεμεσό, την αντίστοιχη ομάδα του Μαρόκο με στόχο τη νίκη, η οποία θα «σφραγίσει» την παραμονή της Κύπρου στην 2η κατηγορία του Κυπέλλου Ντέιβις.

    Στις 14:45 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των αγώνων και στις 15:00 θα αρχίσει ο πρώτος αγώνας της ημέρας ανάμεσα σε Μάρκο Παγδατή και Rachidi Younes και στη συνέχεια, ο Σέργης Κυρατζής θα αντιμετωπίσει τον Idmbarek Yassine.

    Το Σάββατο θα διεξαχθεί, στις 14:00, το διπλό ανάμεσα σε Παγδατή/Κουστριορεάν -Fattar Anas/Idmbarek Yassine.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 10 February 2012 - 10:29:27 UTC