Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-02-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση Ομήρου για τις επαφές στην Αυστραλία

  • [01] Ικανοποίηση Ομήρου για τις επαφές στην Αυστραλία

    Τη βαθιά ικανοποίηση της διακομματικής αντιπροσωπείας της Βουλής για τις επαφές στην Αυστραλία και την κατανόηση που συνάντησε έναντι των κυπριακών θέσεων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της εφταήμερης επίσημης επίσκεψης στη χώρα.

    Ο κ. Ομήρου ευχαρίστησε παράλληλα την Κυβέρνηση της Αυστραλίας για τη διαχρονική στήριξή της στο Κυπριακό, ενώ εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τις επαφές που είχε με τους Προέδρους και εκπροσώπους της Ομοσπονδιακής Βουλής και των Πολιτειακών Κοινοβουλίων, τους εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας και τα μέλη της κυπριακής και ελλαδικής παροικίας.

    Στο Σίδνεϋ, τον τελευταίο σταθμό της επίσκεψης της κυπριακής αντιπροσωπείας, ο κ. Ομήρου και τα μέλη της αντιπροσωπείας παρακολούθησαν σήμερα το πρωί τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της οποίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και Ωκεανίας Στυλιανός.

    Ο κ. Ομήρου απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα, με αναφορές στο Κυπριακό και την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες, ενώ εξήρε τον ρόλο της παροικίας στην προώθηση των εθνικών θεμάτων. Ακολούθως, τα μέλη της αντιπροσωπείας συναντήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό, ενώ συνομίλησαν με μέλη της παροικίας.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Ομήρου, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα του ρόλου της ομογένειας στο να διατηρείται διαχρονικά η στήριξη της αυστραλιανής Κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου της χώρας προς την Κύπρο.

    Συμπλήρωσε ότι είναι ιδιαίτερα καθοριστικός ο ρόλος της παροικίας στην προβολή του Κυπριακού, ως ενός προβλήματος εισβολής και κατοχής, καθώς και εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών του συνόλου του κυπριακού λαού, Ε/κ και Τ/κ.

    «Το μήνυμα είναι ότι η Τουρκία συνεχίζει να είναι ένα επεκτατικό και αρπακτικό κράτος», είπε.

    Διαβεβαίωσε, παράλληλα ότι θα διατηρηθεί η στενή επαφή, τόσο με τον πολιτικό κόσμο της Αυστραλίας, όσο και με την Εκκλησία και την κυπριακή και ελλαδική ομογένεια της χώρας, με στόχο «να συνεχίσουμε μαζί τους αγώνες για την εθνική και κοινωνική προκοπή».

    Ο κ. Ομήρου εξέφρασε τέλος εκτίμηση για τον ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία της Αυστραλίας, την οποία χαρακτήρισε κιβωτό των εθνικών θεμάτων, αλλά και των διαχρονικών αρχών και αξιών του Ελληνισμού.

    Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός ανέφερε ότι δεν είναι δυνατό να συνοψίσει κανείς τη συγκίνηση που νιώθει κάθε φιλότιμος και νοήμων άνθρωπος για τα όσα συμβαίνουν στον 21ο αιώνα στη μαρτυρική Κύπρο.

    Εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον κυπριακό λαό καθώς και τη συγκίνησή του για την υποδοχή της κυπριακής αντιπροσωπείας, όπως και για την παλαιότερη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην παροικία.

    Είπε ότι η παροικία ευγνωμονεί την αυστραλιανή Κυβέρνηση και τις κατά τόπους πολιτειακές Κυβερνήσεις για τη σταθερή πολιτική τους στο Κυπριακό, κάτι που, όπως είπε, οφείλεται εν πολλοίς στην πολυάριθμη ομογένεια και στις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν οι κυπριακές και λοιπές οργανώσεις.

    Εξέφρασε τέλος την ευχή να δυναμώσει σύντομα η μικρή δόση αισιοδοξίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Κυπριακό και να καταστεί η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ ευκαιρία για πιο «πολιτισμένες συμπεριφορές» όλων των εμπλεκομένων απέναντί στο πρόβλημα της Κύπρου.

    Ερωτηθείς αν έχει να στείλει κάποιο μήνυμα προς τον κυπριακό λαό, ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός είπε ότι ο λαός αυτός δεν χρειάζεται μηνύματα, καθώς τα έχει λάβει αιώνες τώρα από το αιματοβαμμένο χώμα της πατρίδας του.

    Η αντιπροσωπεία αναμένεται να φτάσει το πρωί της Δευτέρας στην Κύπρο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 12 February 2012 - 10:29:10 UTC