Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-02-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φθάνει την Πέμπτη ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός για επίσκεψη εργασίας
  • [02] Συνομιλίες Υπουργών Γεωργίας Κύπρου - Γερμανίας
  • [03] Συγκέντρωση απεργών οικοδόμων και πορεία διαμαρτυρίας
  • [04] Υπερχείλισε το φράγμα Γερμασόγειας

  • [01] Φθάνει την Πέμπτη ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός για επίσκεψη εργασίας

    Επίσκεψη εργασίας θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τα μέλη της αντιπροσωπείας του Ισραήλ.

    Κατά την άφιξή του το πρωί της Πέμπτης, τον κ. Νετανιάχου θα υποδεχθεί η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή. Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ και η σύζυγός του θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τους υποδεχθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Ελση Χριστόφια.

    Θα ακολουθήσει κατ` ιδίαν συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια και του κ. Νετανιάχου, ενώ ακολούθως θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών. Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.

    [02] Συνομιλίες Υπουργών Γεωργίας Κύπρου - Γερμανίας

    Κύπρος και Γερμανία επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να εργαστούν από κοινού προς επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στο Συμβούλιο της ΕΕ και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που θα καλύπτει την περίοδο 2013-2020.

    Αυτό αναφέρεται σε κοινή δήλωση που εκδόθηκε μετά τις συνομιλίες που είχαν στη Λευκωσία ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης με τη Γερμανίδα Υπουργό Τροφίμων, Γεωργίας και Προστασίας του Καναναλωτή, Ιλσε Αιγκνερ, η οποία διαβεβαίωσε πως η Γερμανία θα βοηθήσει όπως μπορεί την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ στο χειρισμό των θεμάτων που αφορούν στην ΚΑΠ και την Κοινή Πολιτική Αλιείας.

    Όπως αναφέρεται, οι δυο Υπουργοί επανέλαβαν τη σθεναρή τους δέσμευση στους τρεις κύριους στόχους της μελλοντικής ΚΑΠ, δηλαδή, στη βιώσιμη παραγωγή τροφίμων, την αειφόρο διαχείριση των φυσικών πηγών και την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών.

    Οι δυο Υπουργοί συζήτησαν επίσης για την επερχόμενη Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ και το χειρισμό των κύριων θεμάτων του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας και η Γερμανία «επεσήμανε τη θέλησή της να παρέχει οποιαδήποτε απαραίτητη βοήθεια για την επιτυχή κατάληξή τους».

    [03] Συγκέντρωση απεργών οικοδόμων και πορεία διαμαρτυρίας

    Δυναμική συγκέντρωση εκατοντάδων απεργών εργαζομένων στις οικοδομές πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο χώρο όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΠΕΟ στη Λευκωσία και πορεία ακολούθως προς το κτίριο όπου στεγάζεται η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ), την οποία κάλεσαν να αποδεχθεί τη Μεσολαβητική Πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, που προνοεί την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης και τη διευθέτηση των εκκρεμούντων ζητημάτων, που πηγάζουν από το Μνημόνιο Συμφωνίας για την οικοδομική βιομηχανία.

    Στη συγκέντρωση απευθύνθηκαν χαιρετισμοί από τους Γενικούς Γραμματείς της ΠΕΟ Πάμπη Κυρίτση, της ΣΕΚ Νίκο Μωυσέως, καθώς και από τους ΓΓ των κλάδων οικοδομών της ΠΕΟ Μιχάλη Παπανικολάου και της ΣΕΚ Γιαννάκη Ιωάννου, ενώ ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΔΕΟΚ Ρένος Σάββα ζήτησε και πήρε στο τέλος το λόγο για να ενημερώσει τους συγκεντρωθέντες ότι η ΔΕΟΚ δεν προσκλήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό λόγω αντιδράσεων των ΣΕΚ και ΠΕΟ, όμως η ΔΕΟΚ υποστηρίζει πλήρως τις κινητοποιήσεις των οικοδόμων και αγωνίζεται μαζί τους για τη διεκδίκηση και διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

    Σε ένα εκ των δύο ψηφισμάτων που εγκρίθηκαν ομόφωνα κατά τη συγκέντρωση και το οποίο επιδόθηκε αργότερα από τους απεργούς στην ΟΣΕΟΚ, οι εργολάβοι ενημερώνονται ``ότι οι Απεργιακές Συνελεύσεις εξουσιοδότησαν εκ νέου τα Διοικητικά Συμβούλια των Συντεχνιών να επεκτείνουν τα μέτρα όποτε κρίνουν αναγκαίο και, παράλληλα, να ανταποκριθούν σε οποιονδήποτε κάλεσμα της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης και επίλυση των υπολοίπων προβλημάτων, που εκκρεμούν στην οικοδομική βιομηχανία``.

    ``Οι Απεργιακές Συνελεύσεις των εργαζομένων στην οικοδομική βιομηχανία, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2012``, όπως αναφέρει το άλλο ψήφισμα προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ``αφού ενημερώθηκαν από τα Διοικητικά Συμβούλια των Συντεχνιών Οικοδόμων για τις εξελίξεις που μεσολάβησαν από την πραγματοποίηση των Γενικών Συνελεύσεων μέχρι και σήμερα, αποφάσισαν να καλέσουν την Κυβέρνηση``, μέσω της κ. Χαραλάμπους, να φροντίσει ώστε ``η Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας να ενεργήσει άμεσα για να ανανεωθεί η Συλλογική Σύμβαση και να επιλυθούν τα υπόλοιπα προβλήματα που εκκρεμούν στην οικοδομική βιομηχανία``.

    [04] Υπερχείλισε το φράγμα Γερμασόγειας

    Η υπερχείλιση του υδατοφράκτη Γερμασόγειας έφερε χαμόγελα στους κατοίκους της περιοχής, που περίμεναν εδώ και μέρες να δουν, μετά από 8 χρόνια, το πανέμορφο αυτό θέαμα.

    Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γερμασόγειας κ. Γαβριηλίδης εξέφρασε τη χαρά του από την υπερχείλιση του φράγματος, προσθέτοντας ότι δεν παρατηρήθηκαν οποιαδήποτε προβλήματα καθώς, πέραν του ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, ο υδροφορέας συγκρατεί τη ροή του νερού και δεν αναμένεται προς το παρόν να φτάσει μέχρι τη θάλασσα.

    Υπενθύμισε, τέλος, ότι καθημερινά μεταφέρονται από το φράγμα Γερμασόγειας, το οποίο υδροδοτεί τη Λεμεσό και πολλές κοινότητες, 42,000 τόνοι νερού για εμπλουτισμό του υδροφορέα του Κούρρη και της περιοχής Φασουρίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 14 February 2012 - 18:29:09 UTC