Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-02-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διακόπηκε για το μεσημέρι η συνεδρίαση του Εθνικού
  • [02] Προχωρούν οι σχεδιασμοί για το φυσικό αέριο

  • [01] Διακόπηκε για το μεσημέρι η συνεδρίαση του Εθνικού

    Διακόπηκε γύρω στη μία και τριάντα η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, η οποία είχε αρχίσει λίγο μετά τις 10 το πρωί. Η συνεδρία θα επαναρχίσει στις 1700 και θα διαρκέσει μέχρι τις 1830.

    Πρόκειται για τη δεύτερη ολοήμερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

    Στη συνεδρία συμμετέχουν από τον ΔΗΣΥ οι Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου, από το ΑΚΕΛ οι Αντρος Κυπριανού και Νίκος Κατσουρίδης, από το ΔΗΚΟ οι Μάριος Καρογιάν και Νικόλας Παπαδόπουλος, από την ΕΔΕΚ οι Γιαννάκης Ομήρου και Βάσος Λυσσαρίδης, από το ΕΥΡΩΚΟ οι Δημήτρης Συλλούρης και Ρίκκος Ερωτοκρίτου, και από το Κίνημα Οικολόγων οι Ιωάννα Παναγιώτου και Γιώργος Περδίκης.

    Επίσης, συμμετέχουν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης, ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Τουμάζος Τσελεπής.

    [02] Προχωρούν οι σχεδιασμοί για το φυσικό αέριο

    Η Κυβέρνηση προχωρά σταθερά στην υλοποίηση των σχεδιασμών της σε σχέση με το φυσικό αέριο, δήλωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης.

    Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση στο πλαίσιο έναρξης προγράμματος για την ανάπτυξη της διοικητικής και ηγετικής ικανότητας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι ενδεχομένως να δημοσιευτεί σήμερα το πρότυπο συμβόλαιο για τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης.

    Αφού παρέπεμψε στην αρμόδια για τα θέματα αυτά, Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ο κ. Συλικιώτης είπε: ``Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι προχωρούμε στον β` γύρο αδειοδότησης``. ``Με όσα σχεδιάσαμε από την αρχή, προχωρούμε σταθερά μελετημένα στην υλοποίησή τους``, τόνισε.

    Υπενθυμίζοντας το έργο των προηγούμενων Κυβερνήσεων, της Κυβέρνησης Κληρίδη για τη συνομολόγηση συμφωνίας καθορισμού Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Αίγυπτο, την Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου για συνομολόγηση της σχετικής συμφωνίας με τον Λίβανο και την παρούσα Κυβέρνηση για την συνομολόγησης της συμφωνίας με το Ισραήλ, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι ``προχωρήσαμε στην ερευνητική γεώτρηση, έχουμε τα αποτελέσματα από τη Noble, προχωρούμε σε συνεργασία με τη Noble στους ευρύτερους σχεδιασμούς το συντομότερο για την έλευση του φυσικού αερίου και τους τρόπους αξιοποίησης στο μέλλον, προχωρούμε στον β` γύρο αδειοδότησης``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 25 March 2012 - 8:24:31 UTC