Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-02-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντάουνερ : Δύσκολο το έργο υποβολής έκθεσης για το Κυπριακό
  • [02] Κατάθεση ψυχής στα κυπριακά σχολεία για βοήθεια στην Ελλάδα
  • [03] Αύξηση κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από 15% σε 17% από 1η Μαρτίου

  • [01] Ντάουνερ : Δύσκολο το έργο υποβολής έκθεσης για το Κυπριακό

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ χαρακτήρισε δύσκολο το έργο που ανέλαβε, να ετοιμάσει και να υποβάλει μια έκθεση προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ αναφορικά με την πορεία των συνομιλιών στο Κυπριακό, στο τέλος Μαρτίου.

    Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι η συζήτηση, η οποία διήρκεσε μία ώρα και τριάντα λεπτά περίπου, επικεντρώθηκε στο περιουσιακό.

    Σημείωσε ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν ξανά την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, προκειμένου να συνεχίσουν τη συζήτηση τους για το ίδιο θέμα.

    Ο κ. Ντάουνερ συνέχισε λέγοντας ότι κατά τη συνάντηση στο Greentree , o ΓΓ και η ομάδα των Ηνωμένων Εθνών σκεφτήκαν ότι θα ήταν χρήσιμο, ο ίδιος να υποβάλει μια έκθεση προς τον ΓΓ, κάτι που θα πράξει, όπως ανέφερε, στο τέλος Μαρτίου.

    Ο κ. Ντάουνερ απέφυγε να πει περισσότερα σε σχέση με το περιεχόμενο της έκθεσης σ’ αυτό το στάδιο, κάνοντας, ωστόσο, λόγο για «ένα δύσκολο έργο».

    [02] Κατάθεση ψυχής στα κυπριακά σχολεία για βοήθεια στην Ελλάδα

    Κατάθεση ψυχής αποτελεί ο συμβολικός έρανος, που πραγματοποιείται σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, για ``τη φυσική μας Πατρίδα`` και ``τη μεγάλη μας Αγάπη, την Ελλάδα``, όπως δήλωσαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Νίκος Τορναρίτης.

    Οι κ.κ. Δημοσθένους και Τορναρίτης, μαζί με τους βουλευτές - μέλη της Επιτροπής Παιδείας, Ευθύμιο Δίπλαρο (ΔΗΣΥ), Γιώργο Λουκαΐδη (ΑΚΕΛ) και Αθηνά Κυριακίδου (ΔΗΚΟ), επισκέφθηκαν και χαιρέτισαν τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς στο Γυμνάσιο ``Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ΄``, στο Πλατύ Αγλαντζιάς, στο πλαίσιο της πραγματοποίησης του παγκύπριου εράνου σε όλα τα εκπαιδευτήρια της Κύπρου για την ενίσχυση των άπορων μαθητών της Ελλάδας.

    ``Οι πλείστοι από εμάς, η μεγάλη πλειονότητα και των δικών σας γονιών και όλων εμάς``, δήλωσε προς τους μαθητές ο κ. Δημοσθένους, ``έχουμε πάρει από την Ελλάδα ό,τι καλύτερο, ό,τι πιο σπουδαίο και πιο σημαντικό: τη μόρφωσή μας``.

    ``Εχουμε τύχει υποτροφιών``, είπε ο Υπουργός, ``έχουμε τύχει δωρεάν εκπαίδευσης και διαμονής στην Ελλάδα και το ολιγότερο που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, χωρίς πολλά λόγια και τυμπανοκρουσίες, είναι αυτός ο συμβολικός έρανος που γίνεται σήμερα σε όλα τα σχολεία``.

    [03] Αύξηση κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από 15% σε 17% από 1η Μαρτίου

    Αυξάνεται από πρώτη Μαρτίου ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ από 15% σε 17%.

    Η Υπηρεσία ΦΠΑ του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι η αύξηση δεν επηρεάζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που υπάγονται με βάση την νομοθεσία του ΦΠΑ στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, 5% ή 8% ή στον μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ.

    Σύμφωνα με Γνωστοποίηση του Εφόρου που εκδόθηκε δυνάμει του Κανονισμού 22 των περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Γενικών) Κανονισμών του 2001 μέχρι 2011 (ΚΔΠ 259/2004), υποκείμενα στον φόρο πρόσωπα τα οποία επηρεάζονται από την αλλαγή του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ οφείλουν, μετά το πέρας των εργασιών της επιχείρησης τους, την ημέρα που προηγείται της ημέρας κατά την οποία τίθεται σε ισχύ η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ, να προβούν σε απογραφή των αποθεμάτων της επιχείρησης τους, η οποία περιλαμβάνει ποσοτική καταμέτρηση και αποτίμηση.

    Τα υποκείμενα στον φόρο πρόσωπα οφείλουν να καταχωρίσουν την απογραφή σε αρχείο απογραφής των αποθεμάτων της επιχείρησης και να το τηρούν για περίοδο επτά ετών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 21 February 2012 - 14:29:13 UTC