Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-02-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Πρόεδρος στο Κολέγιο Επιτρόπων για σκοπούς ευρωπαϊκής προεδρίας
  • [02] Ντάουνερ : Δύσκολο το έργο υποβολής έκθεσης για το Κυπριακό
  • [03] Κύπρος χαιρετίζει την απόφαση του Γιούρογκρουπ
  • [04] Ο Α. Γαλανός νέος Πρόεδρος της Ενωσης Δήμων Κύπρου

  • [01] Ο Πρόεδρος στο Κολέγιο Επιτρόπων για σκοπούς ευρωπαϊκής προεδρίας

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, επικεφαλής αντιπροσωπείας που θα αποτελείται από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Πρόεδρο Χριστόφια αποτελείται από τους Υπουργούς Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιο Φλουρέντζου, Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου, Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλή Αλετράρη, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου και τον Υφυπουργό για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέα Μαυρογιάννη.

    Σήμερα, 22 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και οι Υπουργοί που θα τον συνοδεύουν θα παρακαθίσουν σε κοινή σύσκεψη με την ολομέλεια του Κολλεγίου των Επιτρόπων.

    Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας του Προέδρου της Δημοκρατίας και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου με τα μέλη του Κολλεγίου των Επιτρόπων, ενώ στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο κ. Μπαρόζο θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

    Αργότερα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα δεχθεί την Επίτροπο Ανδρούλα Βασιλείου και μέλη του Γραφείου της και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με το προσωπικό της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες.

    Στο περιθώριο των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που θα τον συνοδεύουν θα πραγματοποιήσουν διμερείς συναντήσεις με Επιτρόπους του Κολλεγίου.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο, την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου.

    [02] Ντάουνερ : Δύσκολο το έργο υποβολής έκθεσης για το Κυπριακό

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ χαρακτήρισε δύσκολο το έργο που ανέλαβε, να ετοιμάσει και να υποβάλει μια έκθεση προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ αναφορικά με την πορεία των συνομιλιών στο Κυπριακό, στο τέλος Μαρτίου.

    Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι η συζήτηση, η οποία διήρκεσε μία ώρα και τριάντα λεπτά περίπου, επικεντρώθηκε στο περιουσιακό.

    Σημείωσε ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν ξανά την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, προκειμένου να συνεχίσουν τη συζήτηση τους για το ίδιο θέμα.

    Ο κ. Ντάουνερ συνέχισε λέγοντας ότι κατά τη συνάντηση στο Greentree , o ΓΓ και η ομάδα των Ηνωμένων Εθνών σκεφτήκαν ότι θα ήταν χρήσιμο, ο ίδιος να υποβάλει μια έκθεση προς τον ΓΓ, κάτι που θα πράξει, όπως ανέφερε, στο τέλος Μαρτίου.

    [03] Κύπρος χαιρετίζει την απόφαση του Γιούρογκρουπ

    «Η Κύπρος χαιρετίζει την απόφαση της Συνόδου του Γιούρογκρουπ για παροχή στήριξης προς την Ελλάδα, ώστε η χώρα να επιστρέψει το συντομότερο στο δρόμο της βιωσιμότητας καιθ της ανάπτυξης», αναφέρει ανακοίνωση της κυπριακής αντιπροσωπείας υπό το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστο Πατσαλίδη.

    Οπως επισημαίνεται, η Σύνοδος καλωσόρισε τη δέσμη μέτρων που θα λάβει η ελληνική Κυβέρνηση και τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για το επόμενο πρόγραμμα στήριξης. Το νέο πρόγραμμα θα αποτελέσει οδηγό για τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας, αλλά και εγγύηση για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα ολόκληρης της ζώνης του Ευρώ.

    [04] Ο Α. Γαλανός νέος Πρόεδρος της Ενωσης Δήμων Κύπρου

    Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός εξελέγη νέος Πρόεδρος της Ενωσης Δήμων Κύπρου.

    Ενενήντα ένας (91) αντιπρόσωποι από 39 Δήμους, συμπεριλαμβανομένων και των προσφυγικών Δήμων, προσήλθαν χθες στις κάλπες για να εκλέξουν σε μυστική ψηφοφορία το νέο Πρόεδρο της Ενωσης Δήμων Κύπρου και τα δέκα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

    Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη με δύο χωριστές μυστικές ψηφοφορίες, μια για τον Πρόεδρο και μία για τα μέλη.

    Κατά την εκλογική Γενική Συνέλευση της Ενωσης Δήμων, ο κ. Γαλανός, ο οποίος προτάθηκε από το Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, έλαβε 61 ψήφους έναντι 29 του ανθυποψηφίου του Ανδρέα Χρίστου, Δημάρχου Λεμεσού, ο οποίος προτάθηκε από τον Δήμαρχο Πολεμιδιών Γεώργιο Γεωργίου, ενώ υπήρξε και μία λευκή ψήφος.

    Σε ομιλία του μετά την εκλογή του, ο κ. Γαλανός είπε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ψήφο σας, για την εμπιστοσύνη που μου δώσατε» και συνεχάρη τον Ανδρέα Χρίστου για την εξαιρετική δουλειά που έκανε ως Πρόεδρος της Ενωσης Δήμων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 22 February 2012 - 10:29:08 UTC