Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-02-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΑΜ: Η Κύπρος κόμβος παροχής υπηρεσιών Ερευνας και Διάσωσης
  • [02] Θέμα ενίσχυσης κεφαλαιουχικής βάσης συζητά το ΔΣ των ΚΑ
  • [03] Σκοποβολή: Τη Δευτέρα το “CYPRUS GRAND PRIX 2012”

  • [01] ΥΠΑΜ: Η Κύπρος κόμβος παροχής υπηρεσιών Ερευνας και Διάσωσης

    Η προσπάθεια της Κύπρου είναι να καθιερωθεί ως κόμβος παροχής υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης σε όλη τη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, αποτρέποντας τις όποιες παράνομες επιδιώξεις της Τουρκίας για αμφισβήτηση του FIR Λευκωσίας και των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης.

    Στο χαιρετισμό του στο σεμινάριο με τίτλο «Το Σύστημα Ερευνας και Διάσωσης», του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα, ο κ. Ηλιάδης είπε πως η Κυπριακή Δημοκρατία, λόγω του μικρού της μεγέθους, δεν έχει τη δυνατότητα για πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας.

    «Γι’ αυτό και η σχετική νομοθεσία προβλέπει την αξιοποίηση όλων των μέσων και των ομάδων διάσωσης στην επικράτεια της Δημοκρατίας που ανήκουν σε κρατικούς, ημικρατικούς και εθελοντικούς οργανισμούς», ανέφερε.

    Ο κ. Ηλιάδης σημείωσε πως το πρόγραμμα Ερευνας – Διάσωσης χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως στο επιχειρησιακό επίπεδο από το 2013.

    [02] Θέμα ενίσχυσης κεφαλαιουχικής βάσης συζητά το ΔΣ των ΚΑ

    Συνεδριάζει το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ) για να συνεχίσει τη συζήτηση του θέματος της ενίσχυσης της κεφαλαιουχικής βάσης της εταιρείας.

    Η συνεδρία του ΔΣ των ΚΑ θα αρχίσει στις 16.00 και θα είναι συνέχεια της συνεδρίας που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου για το ίδιο θέμα.

    Στο μεταξύ, χωρίς αποτέλεσμα έληξε η κοινή χθεσινή πρωινή συνάντηση της Διεύθυνσης των Κυπριακών Αερογραμμών και των συντεχνιών των ΚΑ με τη μεσολαβητική υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που αφορούσε, μεταξύ άλλων, το θέμα της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων, ενόψει και των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο κρατικός αερομεταφορέας.

    Οπως είχε ανακοινώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στις 8 Φεβρουαρίου, η Κυβέρνηση θα κινηθεί προς την κατεύθυνση διαπραγμάτευσης με στρατηγικό επενδυτή για το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

    [03] Σκοποβολή: Τη Δευτέρα το “CYPRUS GRAND PRIX 2012”

    Με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων της παγκόσμιας σκοποβολής, όπως ολυμπιονίκες και παγκοσμιονίκες, αρχίζει τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στα Λατσιά, το “CYPRUS GRAND PRIX 2012” στα αγωνίσματα σκητ, τραπ και διπλό τραπ.

    Τη διοργάνωση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Μαρτίου, ανέλαβε και φέτος η Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας (ΣΚΟΛΕΥ).

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΚΟΚ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Λόρδος τόνισε πως «η φετινή διοργάνωση, με δεδομένη την παγκόσμια οικονομική κρίση που έχει αγγίξει όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, έχει ήδη πετύχει το πρώτο ρεκόρ, που είναι ρεκόρ συμμετοχών χωρών και αθλητών αφού έχουν δηλώσει συμμετοχή πέραν των 400 αθλητών και αθλητριών από 32 χώρες».

    Στους αγώνες θα συμμετάσχουν μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκοποβολής, ολυμπιονίκες και παγκοσμιονίκες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 23 February 2012 - 10:29:09 UTC