Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-02-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντάουνερ: Συνεχίζεται η συζήτηση για το περιουσιακό
  • [02] Ευχαριστίες Ελλάδας για βοήθεια από Κύπρο

  • [01] Ντάουνερ: Συνεχίζεται η συζήτηση για το περιουσιακό

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, με τη συζήτηση για το περιουσιακό να συνεχίζεται και κατά την επόμενη συνάντησή τους την Πέμπτη, 8 Μαρτίου.

    Οπως δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ σε σύντομη δήλωσή του μετά την αναχώρηση των δύο ηγετών από τη συνάντηση, «οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν για δύο ώρες σήμερα και επικέντρωσαν τη συζήτησή τους και πάλι στο θέμα του περιουσιακού».

    Ανέφερε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου θα συναντηθούν εκ νέου για να συνεχίσουν τη συζήτηση του περιουσιακού την Πέμπτη, 8 Μαρτίου.

    Κληθείς να πει πώς πήγε η σημερινή συζήτηση, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι «πήγε καλά».

    «Οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι καλές», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν φυσικά διαφορές απόψεων, αλλιώς δεν θα υπήρχε διαπραγμάτευση».

    [02] Ευχαριστίες Ελλάδας για βοήθεια από Κύπρο

    Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε την Τρίτη ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στη Λευκωσία, Βασίλης Παπαϊωάννου, προς όλους τους κυπριακούς φορείς, οι οποίοι έχουν ευαισθητοποιηθεί και δραστηριοποιηθεί στην κατεύθυνση της υλικής, ψυχικής και ηθικής ενίσχυσης των δυσπραγούντων οικογενειών και απόρων ατόμων της Ελλάδας.

    Ο κυπριακός λαός, με τη μαζική ανταπόκρισή του, δίδει μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, όπως ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων Λάρκου Λάρκου και του Αναπληρωτή Διευθυντή και Αρχισυντάκτη του Πρακτορείου Γιώργου Πενηνταέξ, στα γραφεία του ΚΥΠΕ στη Λευκωσία.

    Ο κ. Παπαϊωάννου θέλησε να υπογραμμίσει και τη συμβολή του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο, όπως ανέφερε, ανέλαβε την πρωινή σίτιση του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

    ``Εχω κάθε λόγο να εκφράζω τη χαρά μου και την ικανοποίησή μου και την ευγνωμοσύνη ολόκληρου του ελληνικού λαού, της πολιτικής ηγεσίας``, δήλωσε ο Πρεσβευτής της Ελλάδας, ``για το μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που βιώνουμε κατά την περίοδο αυτή εδώ στην Κύπρο, με τη συμπαράσταση και την έμπρακτη εκδήλωση της αλληλεγγύης του κυπριακού λαού προς το δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και, ιδιαίτερα, εκείνες τις ομάδες που, μέσα σε ένα πρωί, λόγω της ανεργίας, βρέθηκαν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και σε αδιέξοδο``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 28 February 2012 - 12:29:12 UTC