Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-02-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Βουλής του Λιβάνου
  • [02] ΥΠΕΜΠ: Μπορεί να αποφευχθεί το πρόστιμο της Κομισιόν
  • [03] Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2010

  • [01] Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Βουλής του Λιβάνου

    Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από σήμερα Τετάρτη ο Πρόεδρος της Βουλής του Λιβάνου Nabih Berry, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου. Τον κ. Berry, ο οποίος φθάνει το πρωί στο νησί, θα συνοδεύει πολυμελής ομάδα υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Berry θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής, την Υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή και την Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου. Θα επισκεφθεί, εξάλλου, χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Λιβάνιου ομολόγου του, ενώ γεύμα εργασίας προς τιμήν του κ. Berry θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Λιβάνου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο κ. Berry θα έχει, επίσης, γεύμα με μέλη της Λιβανέζικης κοινότητας στην Κύπρο, που θα παραθέσει στη Λεμεσό ο επιτετραμμένος του Λιβάνου στην Κύπρο Constantin Tabet.

    [02] ΥΠΕΜΠ: Μπορεί να αποφευχθεί το πρόστιμο της Κομισιόν

    Την εκτίμησή της ότι η Κύπρος θα αποφύγει την επιβολή προστίμου από την ΕΕ, εφόσον η Βουλή εγκρίνει έγκαιρα το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση των προνοιών των κοινοτικών οδηγιών για αγορά φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος στην κυπριακή νομοθεσία, εξέφρασε η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου. Παράλληλα, είπε ότι η σχετική εργασία για την ολοκλήρωση του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε από το Υπουργείο και σήμερα αποφασίστηκε να προχωρήσει η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης και ακολούθως ο νομοτεχνικός έλεγχος και η κατάθεσή του στη Βουλή.

    Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές με άλλες Αρχές για θέματα αρμοδιοτήτων, πρόσθεσε όμως ότι θα προχωρήσει η διαδικασία της διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση αναφορικά με το προτεινόμενο νομοσχέδιο. «Η ουσία είναι ότι η εργασία για την ενσωμάτωση των προνοιών των Οδηγιών στο κυπριακό δίκαιο έχει ολοκληρωθεί και προχωρούμε στη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, νομοτεχνικού έλεγχου και κατάθεσης στη Βουλή», είπε η Υπουργός.

    [03] Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2010

    Απονεμήθηκαν το βράδυ της Τρίτης, στην αίθουσα Καστελλιώτισσα, στη Λευκωσία τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2010. Η επίδοση των βραβείων έγινε από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργο Δημοσθένους, ο οποίος σε ομιλία του στην εκδήλωση ανέφερε ότι ο θεσμός των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας ξεκίνησε το 1968 και λειτουργεί εδώ και 44 χρόνια, «καταδεικνύοντας τις μέγιστες ποιοτικές αξίες της λογοτεχνικής παραγωγής μας».

    Στην Κατηγορία της Ποίησης βραβεύθηκε ο Λεωνίδας Γαλάζης για το έργο «Λοκριγκάνα» και ο Ανδρέας Χρίστου Πούλλος για το έργο «Η Φάρμα των Ζώων ή Ο κυρ - Μέντιος διηγείται». Ο Αντης Ροδίτης βραβεύθηκε στην Κατηγορία του Μυθιστορήματος για το έργο του «Δέκα χιλιάδες μέλισσες». Η Νένα Φιλούση βραβεύθηκε στην Κατηγορία του Διηγήματος για το έργο της «Ας ρώταγες ποιον αγαπώ» και ο Λευτέρης Παπαλεοντίου και ο Γιώργος Κεχαγιόγλου στην Κατηγορία του Δοκιμίου και της Μελέτης για το έργο τους «Ιστορία της νεότερης κυπριακής λογοτεχνίας».

    Το βραβείο στην Κατηγορία του Χρονικού και της Μαρτυρίας έλαβε ο Δημήτρης Ταλιαδώρος για το έργο του «286 ΜΤΠ (Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού): Πολεμικό Ημερολόγιο 1974». Στην Λουϊζα Παπαλοΐζου απονεμήθηκε το βραβείο του Πρωτοεμφανιζόμενου Λογοτέχνη για το έργο της «Απειλούμενα είδη», ενώ η Κίκα Πουλχερίου για το βιβλίο της «Ξέδετα Κορδόνια» και ο Τάσος Αριστοτέλους για το έργο του «Πλανήτης Γη μια ανοιχτή πληγή» βραβεύθηκαν στην Κατηγορία της Παιδικής Λογοτεχνίας . Η Γιόλα Δαμιανού - Παπαδοπούλου βραβεύθηκε στην Κατηγορία της Νεανικής Λογοτεχνίας για το βιβλίο της «Η απαγωγή του Γκάπι» και τέλος ο Φρίξος Μιχαηλίδης έλαβε το βραβείο στην Κατηγορία Εικονογράφηση για το έργο του στο βιβλίο της Κατίνας Ζένιου Κωνσταντινίδου «Αλφα, Βήτα... 2,3... Ανω κάτω τα σχολεία!».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 29 February 2012 - 10:29:15 UTC