Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-03-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκλήρωση επίσκεψης ΥΠΕΞ στη Ρώμη
  • [02] Ευρωπαϊκή παρέμβαση ζητεί ο Αρχιεπίσκοπος για Απ. Ανδρέα
  • [03] Εναρξη εις βάθους διαλόγου με τους Ελεγκτες προανήγγειλε ο Υπουργός

  • [01] Ολοκλήρωση επίσκεψης ΥΠΕΞ στη Ρώμη

    Το Κυπριακό, η Προεδρία της Κύπρου στην ΕΕ και θέματα διμερούς συνεργασίας, ήταν στο επίκεντρο των επαφών της Υπουργού Εξωτερικών Ερατώς Κοζάκου-Μαρκουλλή στη Ρώμη.

    Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, η κ. Μαρκουλλή παρακάθισε σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε προς τιμήν της ο Ιταλός ομόλογός της, Giulio Terzi, στο πλαίσιο του οποίου επαναβεβαιώθηκαν οι φιλικές σχέσεις των δύο χωρών και αντηλλάγησαν απόψεις για τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και της Ιταλίας.

    Κατά τις διαβουλεύσεις των δύο πλευρών συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι συνεχιζόμενες απειλές της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας να διεξάγει έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, καθώς και θέματα που θα απασχολήσουν την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, η μετανάστευση, η κρίση στην Ευρωζώνη και η κατάσταση στη Νότια Γειτονία, ζητήματα στα οποία Ιταλία και Κύπρος διατηρούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρόμοιες θέσεις ως μεσογειακοί εταίροι.

    [02] Ευρωπαϊκή παρέμβαση ζητεί ο Αρχιεπίσκοπος για Απ. Ανδρέα

    ``Θα αναγκαστούμε να κλείσουμε τα οδοφράγματα``, δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, που ζήτησε από τους επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών των χωρών μελών της ΕΕ στην Κύπρο να ασκήσουν επιρροή ώστε να τους επιτραπεί να επισκευάσουν άμεσα την αψίδα του ναού του Μοναστηρίου του Αποστόλου Ανδρέα, η οποία κινδυνεύει.

    Μιλώντας στους Πρέσβεις στο πλαίσιο γεύματος στην Αρχιεπισκοπή, ο Χρυσόστομος Β εξήγησε ότι η πέτρα που στηρίζει την αψίδα, η οποία ονομάζεται ``κλειδί``, έχει φύγει από τη θέση της και εάν δεν επιδιορθωθεί υπάρχει κίνδυνος η αψίδα να καταρρεύσει και μαζί της ένα μέρος του ιερού βήματος.

    ``Δεν χρειάζεται πάνω από μια ώρα όταν ο χτίστης έχει μια πτυσσόμενη σκάλα που μέσα σε πέντε λεπτά στήνεται και χρειάζεται μισός κουβάς, μισή σίκλα πυλός για να στερεώσουμε την πέτρα εκείνη, να μην υποχωρήσει, γιατί δεν ξέρει κανείς πότε θα υποχωρήσει``. Η όλη εργασία δεν χρειάζεται ούτε μελέτη, ούτε προσφορές, πρόσθεσε, αλλά - σημείωσε - ο χτίστης και ο μηχανικός της Αρχιεπισκοπής μπορούν ``να τακτοποιήσουν το όλο θέμα`` σε μια ώρα.

    [03] Εναρξη εις βάθους διαλόγου με τους Ελεγκτες προανήγγειλε ο Υπουργός

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζου στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει αναλάβει το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων για επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και ειδικότερα ο τομέας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, ενημέρωσε τον Ανώτερο Λειτουργό του EUROCONTROL Joe Sultana ότι εντός των επομένων ημερών θα καλέσει τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να προσέλθουν σε ανοικτό και εις βάθος διάλογο για οριστική επίλυση των προβλημάτων ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

    Όπως επισήμως ανακοινώθηκε, ο Υπουργός Συγκοινωνιών εξέφρασε στον κ. Sultana τη βούληση του Υπουργείου για άμεση έναρξη εις βάθος και ανοικτού διαλόγου με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με στόχο τη βελτίωση της επίδοσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, ώστε να υπάρξει συμμόρφωσή της με το Εθνικό Σχέδιο Επιδόσεων και με τους σχετικούς ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανονισμούς.

    Ο κ. Υπουργός επανέλαβε ότι το πρόβλημα των καθυστερήσεων στη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας είναι οξύ και άμεσο και ότι η επίλυση του απαιτεί κοινή προσπάθεια και συστράτευση όλων των εμπλεκομένων.

    Ενημέρωσε τον κ. Sultana ότι εντός των επόμενων ημερών θα απευθύνει γραπτή πρόσκληση στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ώστε να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου και να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην όλη προσπάθεια με τις όποιες εισηγήσεις, απόψεις και ανησυχίες τους, χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς προαποκλεισμούς, με πλήρη φυσικά αντίληψη των διεθνών υποχρεώσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των οικονομικών δεδομένων στη χώρα μας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 13 March 2012 - 19:29:10 UTC