Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-03-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρετανός ΥΦΥΠΕΞ: Οπλα ικανά να πλήξουν στην Κύπρο έχει το Ιράν
  • [02] Υπ. Εργασίας: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάπτυξη
  • [03] Συστάσεις ΣτΕ για προστασία μειονοτικών γλωσσών
  • [04] Ο ΔΗΣΥ επιλέγει υποψήφιο του κόμματος για τις προεδρικές

  • [01] Βρετανός ΥΦΥΠΕΞ: Οπλα ικανά να πλήξουν στην Κύπρο έχει το Ιράν

    Ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών Αλιστερ Μπερτ, καταθέτοντας ενώπιον ειδικής Επιτροπής της Βουλής των Λόρδων σχετικά για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν προειδοποίησε ότι η χώρα ήδη διαθέτει όπλα, που θα μπορούσαν να πλήξουν βρετανικές δυνάμεις στην Κύπρο και το Αφγανιστάν, ενώ τώρα επιδιώκει την απόκτηση πυραύλου ικανού να πλήξει την Ευρώπη.

    Το Ιράν, πρόσθεσε, ήδη διαθέτει τη μεγαλύτερη δύναμη βαλλιστικών πυραύλων στη Μέση Ανατολή με 200-300 πυραύλους μέσου βεληνεκούς περιλαμβανομένου του Shahab 3 που έχει δοκιμαστεί για να πλήττει στόχους σε απόσταση 2000 χιλιομέτρων.

    Οι βρετανικές δυνάμεις στη Κύπρο και το Αφγανιστάν εμπίπτουν μέσα σ` αυτή την απόσταση μαζί με το Ισραήλ, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

    Το Ιράν φιλοδοξεί ακόμη να διευρύνει το βεληνεκές των πυραύλων του, που θα του έδινε τη δυνατότητα να πλήξει και ευρωπαϊκές χώρες.

    Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, κατέληξε, βρίσκονται σε επιφυλακή για πιθανή τρομοκρατική δραστηριότητα Ιρανών πρακτόρων εναντίον βρετανικών στόχων.

    Κάλεσε δε την Τεχεράνη να τερματίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα και να αποδείξει ότι δεν επιθυμεί την απόκτηση πυρηνικής βόμβας.

    [02] Υπ. Εργασίας: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάπτυξη

    Τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες για καταπολέμηση της ανεργίας και προώθηση της ανάπτυξης, έδωσε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, επισημαίνοντας ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ότι η ανάπτυξη είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανατροπή αυτής της δύσκολης κατάστασης.

    Επεσήμανε ότι η ανεργία αυξήθηκε λόγω των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που ήταν ιδιαίτερα έντονες το 2011, λόγω του γεγονότος ότι η αγορά εργασίας στην Κύπρο έχει αλλάξει από το 2004, ιδιαίτερα μετά την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην ΕΕ, αφού δεν είναι πλέον ρυθμισμένη η αγορά εργασίας, και λόγω των μεγάλων διαρθρωτικών προβλημάτων που έχει αναδείξει η κρίση.

    Οπως είπε, στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να εγκριθεί νέο σχέδιο αξίας 8 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο να τοποθετηθούν σε θέσεις εργασίας νέοι μέχρι 29 ετών και άτομα που είναι άνεργοι πέραν των επτά μηνών.

    Είπε, επίσης, ότι ``η ανάπτυξη είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανατροπή αυτής της δύσκολης κατάστασης``, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη πρέπει να οδηγεί στην αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας.

    [03] Συστάσεις ΣτΕ για προστασία μειονοτικών γλωσσών

    Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με απόφαση της, απευθύνει μία σειρά συστάσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία, σχετικές με την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Χάρτη για τις Περιφερειακές ή Μειονοτικές Γλώσσες.

    Οι συστάσεις της Επιτροπής, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, στηρίχθηκαν, τόσον στις σχετικές δηλώσεις για την εφαρμογή του Χάρτη για τις μειονοτικές γλώσσες, που έκαναν οι κυπριακές αρχές, στις 3 Αυγούστου 2005 και 5 Νοεμβρίου 2008, όσον και σε πληροφορίες πού δόθηκαν από φορείς και οργανώσεις που εδρεύουν νόμιμα στην Κύπρο.

    Η Επιτροπή Υπουργών του ΣτΕ συνιστά στις κυπριακές αρχές να ενισχύσουν τη διδασκαλία της κυπριακής Μαρωνίτικης Αραβικής γλώσσας, να συμβάλλουν στην κατάρτιση των εκπαιδευτικών, για την Αρμενική και Μαρωνίτικη Αραβική γλώσσα και να υιοθετήσουν μία δομημένη πολιτική για την προώθηση των δύο αυτών γλωσσών.

    [04] Ο ΔΗΣΥ επιλέγει υποψήφιο του κόμματος για τις προεδρικές

    Συνέρχεται το Ανώτατο Συμβούλιο του Δημοκρατικού Συναγερμού, το οποίο θα επιλέξει τον υποψήφιο του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2013.

    Το χρίσμα του υποψηφίου διεκδικούν ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης και η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

    Το Συμβούλιο, που απαρτίζεται από 1.003 μέλη, θα αρχίσει με ομιλίες των δύο υποψηφίων, οι οποίοι έχουν απεριόριστο χρόνο για να καταθέσουν τις απόψεις τους, ενώ στις 12:00 θα αρχίσει η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16:00.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 17 March 2012 - 13:29:07 UTC