Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-04-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαβήματα Κυβέρνησης προς μεθοδεύοντες εκτροπή από διαδικασία

    Κυπριακού

  • [02] Κύπρου Χρυσόστομος: Σε επενδύσεις προτίθεται να προβεί η Εκκλησία
  • [03] Συλικιώτης: Προτεραιότητα η έλευση φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12
  • [04] Πενταετές στρατηγικό πλάνο εξαγγέλει σύντομα ο CIPA

  • [01] Διαβήματα Κυβέρνησης προς μεθοδεύοντες εκτροπή από διαδικασία Κυπριακού

    Η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει σε διαβήματα προς όλους εκείνους που είτε μεθοδεύουν εκτροπή από τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, είτε δίδουν κάλυψη στην Τουρκία, υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Ο κ. Στεφάνου κλήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μεθοδεύεται μια τετραμερής διάσκεψη για το Κυπριακό στη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ και ότι πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει ο Βρετανός Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ.

    Ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη και στηρίζεται σε σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

    ``Δεν προβλέπει η διαδικασία είτε τετραμερή είτε πενταμερή ή οποιαδήποτε άλλη διάσκεψη που στόχο έχει να συζητήσει τα πάντα γύρω από το Κυπριακό γιατί αυτές είναι οι μεθοδεύσεις που γίνονται και είναι γνωστό ότι τέτοιες μεθοδεύσεις κάνει η Τουρκία με την κάλυψη και υποστήριξη από συγκεκριμένους κύκλους διεθνώς``, είπε ο Εκπρόσωπος.

    Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εργάζεται πολύ εντατικά για την ανάδειξη των συγκεκριμένων αποφάσεων που έχει ο διεθνής οργανισμός, κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί παραβίαση αυτής της διαδικασίας, ζητώντας ταυτόχρονα να κινηθούν οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού μέσα στα πλαίσια της συμφωνηθείσας διαδικασίας που έχει διευκρινιστεί και συμφωνηθεί πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

    ``Από εκεί και πέρα θα πρέπει να πω ότι η Κυπριακή Δημοκρατία κάνει και διαβήματα προς όλους εκείνους που είτε μεθοδεύουν εκτροπή από τις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού, είτε δίδουν κάλυψη στην Τουρκία``, πρόσθεσε.

    Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι εμπνευστής της ιδέας για τετραμερή διάσκεψη είναι ο Βρετανός Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, ο κ. Στεφάνου απάντησε ότι ο Βρετανός αξιωματούχος έχει λάβει απάντηση από τα άλλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    «Εχει πάρει μέσα από τη συζήτηση που έγινε στο ΣΑ του ΟΗΕ συγκεκριμένες απαντήσεις από την μεγάλη πλειοψηφία των μελών του ΣΑ. Μονίμων και μη μονίμων μελών του ΣΑ», κατέληξε.

    [02] Κύπρου Χρυσόστομος: Σε επενδύσεις προτίθεται να προβεί η Εκκλησία

    Σε επενδύσεις δεκάδων ίσως και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ προτίθεται να προβεί η Εκκλησία, προκειμένου να βοηθήσει να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση και να βελτιωθεί η οικονομία του τόπου, δήλωσε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β`.

    Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο Κύπρου Χρυσόστομος ανέφερε ότι οι επενδύσεις θα γίνουν σε διάφορα έργα που αφορούν την ενέργεια και τον τραπεζικό τομέα.

    ``Μας ενδιαφέρει αυτός ο τόπος να πάει μπροστά``, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος ευχαρίστησε παράλληλα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ κράτους και Εκκλησίας για τη φορολογία, η οποία θα είναι προς το συμφέρον και της Εκκλησίας και του κράτους.

    Εξάλλου, ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις στον ενδιάμεσο χώρο μετά και την εξαγγελία της υποψηφιότητας του Γιώργου Λιλλήκα, ο Κύπρου Χρυσόστομος ανέφερε χαρακτηριστικά πως ``νομίζω ότι δεν πάμε καθόλου καλά και πρέπει να σοβαρευτούμε``.

    [03] Συλικιώτης: Προτεραιότητα η έλευση φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12

    Ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης ξεκαθάρισε πως προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο για σκοπούς παραγωγής ενέργειας από το οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ και όχι οποιαδήποτε άλλη ενδιάμεση λύση.

    Σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνάντησης με αντιπροσωπεία του Συνεργατισμού και ερωτηθείς που βρίσκεται το θέμα αναφορικά με τη μεταφορά του φυσικού αερίου στην Κύπρο, ο Νεοκλής Συλικιώτης υπενθύμισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει ένας δομημένος εντατικός διάλογος με τη Noble από μια εντεταλμένη ομάδα επαφής η οποία αποτελείται από τους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων Εμπορίου, Οικονομικών, Εσωτερικών και Γεωργίας και τους τέσσερεις εμπειρογνώμονες και τη ΡΑΕΚ.

    Οπως είπε έχουν γίνει δυο συναντήσεις την περασμένη βδομάδα, στη συνάντηση της Πέμπτης παρουσιάστηκε μάλιστα από τη Noble ένα πρόγραμμα ανάπτυξης.

    Ο Υπουργός Εμπορίου δήλωσε ότι στις 17 Απριλίου θα παρουσιαστεί όλος ο προγραμματισμός ανάπτυξης της Noble, δηλαδή πως θα γίνει η εξόρυξη του φυσικού αερίου και η μεταφορά του στη στεριά.

    [04] Πενταετές στρατηγικό πλάνο εξαγγέλει σύντομα ο CIPA

    Ο Κυπριακός Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) θα ετοιμάσει εντός των ημερών πενταετές πλάνο για προβολή και προσέλκυση ξένων επενδύσεων, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, ύστερα από συνάντηση με το ΔΣ του Οργανισμού.

    Σε ερώτηση για το ενδιαφέρον της Triple Five για επενδύσεις, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι ο ΚΟΤ έχει προσεγγιστεί για προβολή του τουριστικού προϊόντος σε μεγάλο εμπορικό κέντρο των ΗΠΑ και αναμένεται τώρα η πρακτική υλοποίηση του ενδιαφέροντος του κολοσσού για προσέλκυση τουρισμού στην Κύπρο.

    Ο Πρόεδρος του CIPA Xριστόδουλος Αγκαστινιώτης χαιρέτισε το ενδιαφέρον του Υπουργού λέγοντας ότι έχει όραμα και αναμένει και συγκεκριμένα αποτελέσματα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 9 April 2012 - 15:29:11 UTC