Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-04-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζωηρό το ενδιαφέρον του ΓΓ ΟΗΕ για λύση στο Κυπριακό
  • [02] Σε εγρήγορση οι Υπηρεσίες για λαθρο-μετανάστευση, δηλώνει ο

    Υπ. Δικαιοσύνης

  • [03] Η Ανόρθωση Κυπελλούχος στο Βόλεϊ ανδρών

  • [01] Ζωηρό το ενδιαφέρον του ΓΓ ΟΗΕ για λύση στο Κυπριακό

    Το ζωηρό ενδιαφέρον του ιδίου και του διεθνούς οργανισμού για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, η οποία θα επανενώνει την Κύπρο και το λαό της, επανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Μονίμου Αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, πρέσβη Νίκου Αιμιλίου.

    Ο κ. Μπαν ανέφερε ακόμη ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία με την Κύπρο, ως κράτος μέλος του ΟΗΕ, για κοινή αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα από την κλιματική αλλαγή μέχρι την εξάλειψη της φτώχειας και τη τήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης σε κάθε γωνιά του κόσμου.

    Κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του, ο νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος μετέφερε στο Γενικό Γραμματέα εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού εγκάρδιες ευχές και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για τις ακούραστες και πολύχρονες προσπάθειες του διεθνούς οργανισμού αλλά και του ιδίου του Γενικού Γραμματέα προσωπικά για εξεύρεση μιας μόνιμης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

    Ενημέρωσε επίσης σε συντομία τον Γενικό Γραμματέα για τις θέσεις της Κυβέρνησης σε σχέση με τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Ο κ. Αιμιλίου επεσήμανε ότι η Κύπρος προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην πολυμερή διπλωματία, η οποία να βασίζεται στο κράτος δικαίου και στις αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ καθώς επίσης να υποστηρίζει το κεντρικό ρόλο του ΟΗΕ στην παγκόσμια διακυβέρνηση και ειδικά στους τομείς της τήρησης της ειρήνης και ασφάλειας.

    Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ ευχαρίστησε το Μόνιμο Αντιπρόσωπο για τις ευχές προς το πρόσωπο του και τόνισε ότι το ενδιαφέρον τόσο του ιδίου όσο και γενικά του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό που να επανενώνει τη Κύπρο και το λαό της παραμένει ζωηρό.

    Ο κ. Αιμιλίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής στο Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας, παραμένοντας και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας στις διακοινοτικές συνομιλίες, ενώ προηγουμένως έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, ως Πρέσβης στην Ιρλανδία και ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στην ΕΕ στις Βρυξέλλες και στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

    [02] Σε εγρήγορση οι Υπηρεσίες για λαθρο-μετανάστευση, δηλώνει ο Υπ. Δικαιοσύνης

    Οι Υπηρεσίες του κράτους είναι σε εγρήγορση για αντιμετώπιση κύματος λαθρομεταναστών, δηλώνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά.

    Ερωτηθείς, μετά από σύσκεψη για έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Εγκληματικότητα, σχετικά με κύμα λαθρομεταναστών που ήρθαν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, ο κ. Λουκά είπε ότι οι Υπηρεσίες του κράτους είναι σε εγρήγορση και ότι αυτό δεν είναι κάτι νέο.

    «Περιμέναμε αυτές τις καταστάσεις με την ασταθή κατάσταση που επικρατεί στη Συρία. Αξιολογούνται όλες οι πληροφορίες και λαμβάνονται όλα τα μέτρα, ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα», συμπλήρωσε.

    Σε ερώτηση εάν η Αστυνομία είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση στη γραμμή αντιπαράθεσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι όχι μόνο αυτό, αξιολογούν και άλλες πληροφορίες από τα διάφορα τμήματα της Αστυνομίας.

    [03] Η Ανόρθωση Κυπελλούχος στο Βόλεϊ ανδρών

    Η Ανόρθωση κέρδισε χθες βράδυ την Ομόνοια με 3-1 σετ και κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ ανδρών για τη χρονιά 2011-12.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ, μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό -αντάξιο του ονόματος των δύο ομάδων- η Ανόρθωση κέρδισε την Ομόνοια με 3-1 κατακτώντας το 15ο κύπελλο της ιστορίας της.

    Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός, προσφέροντας πλούσιο θέαμα και βόλεϊ υψηλού επιπέδου στους φιλάθλους. Η Ομόνοια παρουσιάστηκε ψυχωμένη και με αγωνιστικό σθένος πίεσε στα άκρα τη δευτεραθλήτρια Ανόρθωση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 10 April 2012 - 9:29:12 UTC