Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-04-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εμφαση στην κοινωνική συνοχή θα δώσει η κυπριακή Προεδρία
  • [02] Θέματα ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ στην Ατυπη Σύνοδο ΥΠΑΜ
  • [03] Μαλάς: Διάταγμα για την ασφαλή παράδοση νεογνών
  • [04] Υπερχείλισε ο Φράκτης της Καλαβασού

  • [01] Εμφαση στην κοινωνική συνοχή θα δώσει η κυπριακή Προεδρία

    Με κύρια προτεραιότητα μια ``Καλύτερη Ευρώπη`` η κυπριακή Προεδρία της ΕΕ θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη, όσο και στην αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή - στόχοι που γίνονται πιο επιτακτικοί ενόψει της ανάγκης της ΕΕ να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κρίσης, ανέφερε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

    ``Πρόθεση της Κυπριακής Προεδρίας είναι να υπογραμμίσει τη σημασία μιας εξισορροπημένης προσέγγισης που να εστιάζεται όχι μόνο στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τη δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και στη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής`` είπε η Υπουργός.

    Αναλύοντας τις κοινωνικές προτεραιότητες της κυπριακής Προεδρίας από το βήμα συνεδρίου που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πλατφόρμα, με θέμα ``Πώς η κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα ανταποκριθεί στις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης στην ΕΕ``, η Υπουργός είπε ότι η κυπριακή Προεδρία θα επικεντρωθεί στη συνέχιση της εργασίας για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και ειδικότερα την προώθηση της ευζωίας (well-being) των παιδιών, και στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται σχετικό Συνέδριο τον Οκτώβριο 2012, στο οποίο θα συμμετέχουν και παιδιά, καθώς και η προώθηση συζητήσεων με στόχο την έκδοση Συμπερασμάτων του Συμβουλίου.

    Πρόθεση επίσης της Κυπριακής Προεδρίας είναι η προώθηση της εργασίας για τη διαμόρφωση κοινών αρχών για την ενεργό γήρανση, με απώτερο σκοπό την έκδοση Συμπερασμάτων του Συμβουλίου, ανέφερε η Υπουργός.

    [02] Θέματα ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ στην Ατυπη Σύνοδο ΥΠΑΜ

    Θέματα ανάπτυξης των στρατιωτικών δυνατοτήτων της ΕΕ συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της Ατυπης Συνόδου των Υπουργών Αμυνας της ΕΕ, την περασμένη Τετάρτη στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή του Υπουργού Αμυνας Δημήτρη Ηλιάδη.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, υπό την προεδρία της Υπάτης Εκπροσώπου και Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βαρώνης Catherine Ashton, συζητήθηκε η πρωτοβουλία που αφορά τη συγκέντρωση και το διαμοιρασμό (pooling and sharing) και τρόποι ανάπτυξης της συλλογικής ασφάλειας και άμυνας της EE.

    Προστίθεται ότι κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ο κ. Ηλιάδης είχε συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο της ΕΕ για την Νότια περιοχή της Μεσογείου Leon Bernardino, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή, ενώ διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων για το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η ΕΕ για να βοηθήσει τους λαούς της περιοχής να εγκαθιδρύσουν δημοκρατικούς θεσμούς και δημοκρατικά κράτη.

    Αναφέρεται επίσης ότι επισημάνθηκαν οι δυνατότητες της Κυπριακής Προεδρίας να συμβάλει προς αυτή τη κατεύθυνση λόγω των παραδοσιακών φιλικών σχέσεων που διατηρεί η Κύπρος με τους αραβικούς λαούς.

    [03] Μαλάς: Διάταγμα για την ασφαλή παράδοση νεογνών

    Το Υπουργείο Υγείας είναι έτοιμο, εάν χρειαστεί, να εφαρμόσει με διάταγμα στις ιδιωτικές μαιευτικές κλινικές τις διαδικασίες ασφαλούς παράδοσης των νεογνών στις μητέρες τους, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς, αναφερόμενος στην υπόθεση ανταλλαγής νεογνών (δύο κοριτσιών) πριν από 27 χρόνια σε ιδιωτική μαιευτική κλινική.

    Ο κ. Μαλάς ανακοίνωσε ότι έδωσε οδηγίες στις ιατρικές υπηρεσίες να επισκεφθούν όλες τις μαιευτικές κλινικές και την κλινική στην οποία φέρεται να έγινε η ανταλλαγή των νεογνών και να αξιολογήσουν τις διαδικασίες διακίνησης των νεογνών.

    «Στο δημόσιο, συνεπεία του περιστατικού που συνέβη στο παρελθόν, έχουν θεσπισθεί διαδικασίες που διασφαλίζουν την παράδοση των νεογνών στις μητέρες», είπε ο Υπουργός Υγείας προσθέτοντας ότι «η εμπειρία που υπάρχει στο δημόσιο μπορεί να εφαρμοστεί και στον ιδιωτικό τομέα, και αν χρειαστεί και με διάταγμα».

    [04] Υπερχείλισε ο Φράκτης της Καλαβασού

    Υπερχείλισε και ο υδατοφράκτης Καλαβασού, ο πρώτος μεγάλος υδάτινος ταμιευτήρας που ξεχειλίζει στην επαρχία Λάρνακας. Δεκαεπτά εκατομμύρια, τετρακόσιες χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού, έχουν εξασφαλίσει επάρκεια άρδευσης των αγροτικών καλλιεργειών για τα επόμενα πέντε χρόνια στην περιοχή Καλαβασού- Πεντάσχοινου, δήλωσε ο Κοινοτάρχης Καλαβασού, Λευτέρης Φωκά.

    H ποσότητα νερού από την υπερχείλιση, θα εμπλουτίζει τον υπόγειο υδροφορέα, προσφέροντας νερό σε φυτείες λαχανικών, καρπουζιών, πεπονιών και σε θερμοκήπια, που καλλιεργούνται στην περιοχή Καλαβασού- Πεντάσχοινου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 19 April 2012 - 13:29:10 UTC