Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-05-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΥΠΕΞ κατήγγειλε τις απειλές της Τουρκίας
  • [02] ΥΠΠ: Στόχος ένα δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο
  • [03] Συνέχεια στις στενές σχέσεις Γαλλίας-Κύπρο με τον Ολάντ
  • [04] ``Χρυσός`` ο Αχιλλέως στο Παγκόσμιο Κύπελλο

  • [01] Η ΥΠΕΞ κατήγγειλε τις απειλές της Τουρκίας

    Τις απειλές της Τουρκίας όχι μόνο στο θέμα των υδρογονανθράκων αλλά γενικότερα κατήγγειλε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), εκφράζοντας την πεποίθηση πως «με το Ισραήλ έχουμε την ίδια αντίληψη όσον αφορά στο νέο ρόλο που προσπαθεί η Τουρκία να δημιουργήσει για τον εαυτό της στην περιοχή της Μέσης Ανατολής».

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Υπουργός Εξωτερικών είπε χθες ότι «σίγουρα μια χώρα, η οποία έχει προβλήματα σχεδόν με όλους τους γείτονές της, δεν μπορεί να προβάλλεται ως μοντέλο ηγέτιδας χώρας –μάλλον θα ήθελε η Τουρκία να προβληθεί και σαν παγκόσμιος ηγέτης– μια χώρα η οποία καταπατά με τόσο βάναυσο και βάρβαρο τρόπο τα δίκαια και τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους μέλους της διεθνούς κοινότητας που τυγχάνει να είναι και κράτος μέλος της ΕΕ».

    «Αυτό μας δόθηκε η ευκαιρία να το τονίσουμε με πολύ έντονο τρόπο και πιστεύω ότι έγινε δεκτή αυτή η προσέγγιση από τους συνέδρους που συμμετείχαν στο Συνέδριο», είπε η κ. Μαρκουλλή.

    Αναφορικά με τις εκτιμήσεις που ανακοίνωσε η Noble Energy σχετικά με την ποσότητα φυσικού αερίου που σύμφωνα με την εταιρεία βρίσκονται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «είναι μέσα στο πλαίσιο και των δικών μας εκτιμήσεων, αλλά και προηγούμενων εκτιμήσεων που έχουν γίνει, ιδιαίτερα του US Geological Survey, το οποίο πριν μερικά χρόνια είχε εκτιμήσει ότι στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου υπάρχουν γύρω στα 400 τρις κυβικά πόδια φυσικού αερίου και περί τα 10 δις βαρέλια πετρελαίου».

    «Αρα ο αριθμός ο οποίος δόθηκε –35 τρις– ίσως είναι κοντά σε κάποιες από τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, αλλά μπορεί να είναι και πολύ περισσότερο», είπε η Υπουργός Εξωτερικών.

    Κληθείσα να σχολιάσει το πρόσφατο ταξίδι της στην Ουάσινγκτον και τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής, η κ. Μαρκουλλή είπε πως «είναι η πρώτη φορά που προσκαλείται Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας» ενώ στο Φόρουμ «οι άλλοι δύο Υπουργοί Εξωτερικών οι οποίοι συμμετείχαν ήταν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και του Καναδά».

    «Επίσης προσκεκλημένος για να προσφωνήσει το Φόρουμ ήταν και ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, άρα, αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη σημασία είχε για την Κύπρο να ακουστεί η φωνή της σε ένα τόσο σημαντικό Φόρουμ, στο οποίο συμμετείχαν γύρω στους 1.600 συνέδρους από όλη την Αμερική και από όλο τον κόσμο», είπε καταλήγοντας η Υπουργός Εξωτερικών.

    [02] ΥΠΠ: Στόχος ένα δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο

    Στόχος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είναι μέσα από το δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο να καλλιεργήσουμε ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες, δηλώνει ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Δημοσθένους, σε μήνυμά του με αφορμή την ημέρα Ερυθρού Σταυρού.

    ``Στις μέρες μας, η συνεχής και ανιδιοτελής δράση και προσφορά των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού είναι πηγή καθοδήγησης για όλους. Οι αρχές του Ερυθρού Σταυρού που συνενώνουν και συμφιλιώνουν τους ανθρώπους και τους λαούς εξακολουθούν να εμπνέουν όλους μας και κυρίως τους νέους``, αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας.

    Οπως τονίζει, ``στόχος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είναι μέσα από το δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο να καλλιεργήσουμε ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες, οι οποίοι να έχουν πλήρη επίγνωση των δρώμενων του γύρω τους κόσμου, να συμμετέχουν δραστήρια στη διαμόρφωση των γεγονότων, να σέβονται το συνάνθρωπό τους, να ασκούν και να διεκδικούν με παρρησία τα δικαιώματά τους, ενώ παράλληλα να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις και τα όριά τους.``

    Σημειώνει ακόμη ότι με αυτό τον τρόπο οι μαθητές μπορούν να έχουν την ικανότητα να συνεργάζονται με τους άλλους, να συνδημιουργούν, να συνυπάρχουν αρμονικά, και κύρια και πρώτιστα να μπορούν να συμπάσχουν και να συμπαρίστανται στον συνάνθρωπό τους που υποφέρει.

    [03] Συνέχεια στις στενές σχέσεις Γαλλίας-Κύπρο με τον Ολάντ

    Ο μακροχρόνιος δεσμός Κύπρου-Γαλλίας θα συνεχίσει με την ίδια ένταση, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία και την επικράτηση του Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Υπουργός, κληθείσα να σχολιάσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, είπε ότι υπάρχει μια ανατροπή της πολιτικής κατάστασης, συμπλήρωσε όμως ότι «εμείς ως Κύπρος, ως κυπριακή Κυβέρνηση και ως κυπριακό κράτος, αυτό το οποίο ευχόμαστε είναι η φίλη χώρα Γαλλία, με την οποία έχουμε ένα πολύ στενό στρατηγικό, θα έλεγα, μακροχρόνιο δεσμό, θα συνεχίσει με την ίδια ένταση τη φιλία και τις σχέσεις που είχαμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια».

    Η κ. Μαρκουλλή είπε ότι δεν έχει αμφιβολία ότι αυτή θα είναι η πραγματικότητα, καθώς, όπως ανέφερε, οι δεσμοί που έχουν δημιουργηθεί μέσα από ένα μεγάλο πλέγμα συμφωνιών και συνεργασιών με τη Γαλλία θα συνεχιστούν και επί της νέας Κυβέρνησης του κ. Ολάντ.

    [04] ``Χρυσός`` ο Αχιλλέως στο Παγκόσμιο Κύπελλο

    Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής κατέκτησε ο Κύπριος Ολυμπιονίκης Γιώργος Αχιλλέως.

    Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σκοποβολής που διεξήχθη στο Λονάτο της Ιταλίας ο Αχιλλέως πέρασε στον τελικό με 122/125, όπου έκανε το απόλυτο 25/25. Μετά, στη διαδικασία του σουτ οφ μαζί με τον Ρώσο Shomin Valeriy με τον οποίο ισοβαθμούσε στα 147/150, τον κέρδισε έχοντας 14 έναντι 13 του Ρώσου αθλητή και κατέκτησε την πρώτη θέση.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Κύπριος σκοπευτής ``δείχνει με τον τρόπο αυτό αφενός την ετοιμότητά του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το καλοκαίρι και αφετέρου τη σωστή προετοιμασία που γίνεται με τους προπονητές του όλο αυτό το διάστημα``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 8 May 2012 - 9:29:32 UTC