Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-05-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ: Η Κύπρος να συνδράμει στη δημιουργία καλύτερης Ευρώπης
  • [02] Σύσταση Υπουργικής Επιτροπής για ΚΑ

  • [01] ΥΠΕΞ: Η Κύπρος να συνδράμει στη δημιουργία καλύτερης Ευρώπης

    H Κύπρος ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004 ευελπιστεί να συνδράμει στο όραμα που είχαν οι πρωτεργάτες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης για μια Ευρώπη βασισμένη στις αρχές της ειρήνης, της ευημερίας και της δημοκρατίας.

    Η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ την 1η Ιουλίου 2012 από την Κύπρο αποτελεί όχι μόνο ένα σημαντικό σταθμό στην πορεία της στην ΕΕ, αλλά και μια μεγάλη πρόκληση ως ένα από τα μικρότερα κράτη μέλη της ΕΕ.

    Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την Ημέρα Ευρώπης, «όραμά μας είναι η δημιουργία μιας καλύτερης Ευρώπης για τους πολίτες και για τους γείτονες στη βάση της θεμελιώδους αρχής της αλληλεγγύης συμβάλλοντας και προς την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, η οποία γίνεται πιο επίκαιρη λόγω και της ανάγκης της ΕΕ να ανταποκριθεί στην κρίση με κοινωνική ευαισθησία. Μιας καλύτερης Ευρώπης βασισμένης στην αποτελεσματικότητα, συμβάλλοντας προς την ανάπτυξη για μια πιο ανταγωνιστική Ευρώπη ικανή να αντιμετωπίσει τις μεγάλες σημερινές προκλήσεις».

    Το Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι η Κύπρος ήδη προετοιμάζεται για την Προεδρία με μεθοδικό και συστηματικό τρόπο, αποδίδοντας τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει ως κράτος μέλος την άσκηση των καθηκόντων της. Και ακριβώς αυτό, συνεχίζει, είναι το στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσει η Κύπρος, ανεξάρτητα από το πολιτικό της πρόβλημα να δράσει ως πραγματικά δίκαιος και έντιμος διαμεσολαβητής, ως ένα υπεύθυνο κράτος μέλος, συνδράμοντας με κάθε δυνατό τρόπο στην ενίσχυση των βασικών αρχών και αξιών της Ενωμένης Ευρώπης.

    [02] Σύσταση Υπουργικής Επιτροπής για ΚΑ

    Υπουργική Επιτροπή για τις Κυπριακές Αερογραμμές, αποτελούμενη από τους Υπουργούς Οικονομικών, Συγκοινωνιών και Εργων, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συστάθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη.

    Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, η Επιτροπή στην ουσία θα προχωρήσει στην εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν προηγούμενης απόφασης του Υπουργικού για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, προετοιμασία σχεδίου αναδιάρθρωσης για τη βιωσιμότητα της και εξεύρεση κατάλληλων επενδυτών.

    Ο κ. Στεφάνου διευκρίνισε ότι το έργο της Υπουργικής Επιτροπής θα διεκπεραιωθεί σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών και τις συντεχνίες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 9 May 2012 - 19:29:07 UTC