Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-05-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>

This message is in MIME format. The first part should be readable text,

while the remaining parts are likely unreadable without MIME-aware tools. --1427249692-2054991336-1336775567=:17358 Content-Type: TEXT/PLAIN; charset=ISO-8859-7; format=flowed Content-Transfer-Encoding: 8BIT


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι προτεραιότητες της Κ. Προεδρίας στην Εκπαίδευση

  • [01] Οι προτεραιότητες της Κ. Προεδρίας στην Εκπαίδευση

    Η κύρια προτεραιότητα της Κυπριακής Προεδρίας στον τομέα της Εκπαίδευσης θα είναι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την υιοθέτηση του προγράμματος για την εκπαίδευση και την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό «ERASMUS FOR ALL». Αυτό επεσήμανε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργος Δημοσθένους κατά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας στον τομέα της Εκπαίδευσης στο Συμβούλιο Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες.

    Ο Υπουργός σημείωσε ότι ο αλφαβητισμός θα αποτελέσει επίσης ένα από τα βασικά θέματα που θα διαχειριστεί η Κυπριακή Προεδρία. Η Κυπριακή Προεδρία θα ασχοληθεί και θα αναδείξει και ζητήματα όπως, η Ισότητα και η Αριστεία στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, καθώς και η Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, σύμφωνα με τους στόχους της ευρωπαϊκής ατζέντας για τον εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της διαδικασίας της Μπολόνια.

    Σε ό,τι αφορά τα θέματα Πολιτισμού, ο Υπουργός τόνισε τη σημασία που η Κύπρος αποδίδει στον πολιτισμό, όχι τόσο ως εμπορικό προϊόν, αλλά κύρια ως μέσο έκφρασης του κοινωνικού συνόλου και ως αγαθό που θα πρέπει να είναι προσβάσιμο από όλους τους πολίτες και ως ένα μέσο που ενισχύει την κοινωνική ενσωμάτωση. «Η παρούσα οικονομική κρίση επιβάλλει, όχι μόνο τη χρηστή και αποτελεσματική διαχείριση των οικονομικών πόρων, αλλά καταδεικνύει και την ανάγκη να αφουγκραστούμε τις κοινωνικές ανάγκες και ανησυχίες όπως αυτές εκφράζονται και μέσα από τον Πολιτισμό», τόνισε ο Υπουργός στην παρέμβασή του.

    Ανακοινώνοντας τις προτεραιότητες της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας, δήλωσε ότι η Κύπρος θα επιδιώξει να σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις του Προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» και θα αναδείξει τη δημόσια αξία και την κοινωνική διάσταση του Πολιτισμού, ως απαραίτητου κοινωνικού αγαθού για το σύνολο των πολιτών. Αναφερόμενος στις προτεραιότητες στον τομέα του Αθλητισμού, ανέφερε, ότι η Κυπριακή Προεδρία θα εστιάσει στα ζητήματα του αθλητισμού και της υγείας και στις αθλητικές πολιτικές στη βάση ερευνητικών δεδομένων. Στα πλαίσια συζήτησης για το ντόπινγκ στον αθλητισμό, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού σχολίασε σε παρέμβασή του, ότι η εξάπλωση του στην κοινωνία δεν περιορίζεται μόνο σε αθλητές επιπέδου, αλλά και σε νεαρούς αθλητές και εφήβους. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός παρουσίασε τις διαστάσεις του προβλήματος και επισήμανε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη στον αγώνα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου. --1427249692-2054991336-1336775567=:17358--


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 11 May 2012 - 22:32:48 UTC