Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-05-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κύπρο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
  • [02] Πρόεδρος Ελβετίας: Επιθυμούμε λύση του Κυπριακού σύντομα
  • [03] ΥΠΑΜ : Ετοιμοι να συνεργαστούμε με την Τουρκία κατά την Κυπριακή

    Προεδρία


  • [01] Στην Κύπρο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

    Φθάνει απόψε στην Κύπρο για επίσκεψη εργασίας ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με την ευκαιρία της επικείμενης ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, αύριο στις 10 το πρωί ο κ. Σουλτς θα μεταβεί στην εξοχική κατοικία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Κελλάκι, όπου θα έχει δίωρη συνάντηση μαζί του στην παρουσία του Υφυπουργού Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέα Μαυρογιάννη. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον κ. Σουλτς και τα μέλη της αντιπροσωπείας του.

    Νωρίς το απόγευμα ο κ. Σουλτς θα αναχωρήσει από την Κύπρο.

    [02] Πρόεδρος Ελβετίας: Επιθυμούμε λύση του Κυπριακού σύντομα

    Η Ελβετία επιθυμεί λύση του Κυπριακού σύντομα και είναι έτοιμη να υποστηρίξει τη διαδικασία των συνομιλιών αν της ζητηθεί, δήλωσε η Πρόεδρος της Ελβετίας Eveline Widmer - Schlumpf κατά τη διάρκεια κοινής διάσκεψης Τύπου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη της που τα πράγματα δεν προχωρούν όπως θα ήθελε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθειά ευγνωμοσύνη του κυπριακού για τις θέσεις αρχών της Ελβετίας στο Κυπριακό πρόβλημα.

    [03] ΥΠΑΜ : Ετοιμοι να συνεργαστούμε με την Τουρκία κατά την Κυπριακή Προεδρία

    Το Υπουργείο Αμυνας είναι έτοιμο, στα πλαίσια της άσκησης της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, να συνεργαστεί με τα υπό ένταξη κράτη της ΕΕ, περιλαμβανομένης και της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη για το ρόλο και τη συνεισφορά του Υπουργείου Αμυνας στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.

    Εάν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί και δεν συνεργαστεί, δεν θα είναι πρόβλημα για την Κύπρο, αλλά πρόβλημα της Τουρκίας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, με την ίδια την ΕΕ, υπέδειξε ο κ. Ηλιάδης.

    Διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο της Άμυνας είναι έτοιμο να αναλάβει και να ασκήσει με επάρκεια τα καθήκοντα της προεδρίας σε πλήρη συνεργασία με την Ύπατη Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, Βαρώνη Catherine Ashton, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης καθώς και με όλους τους εταίρους μας με πνεύμα καλής θέλησης και συναίνεσης.

    ``Ως Υπουργείο Αμυνας θα προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε με σύνεση και υπευθυνότητα τα ευαίσθητα θέματα ασφάλειας και άμυνας και να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στη συλλογική ασφάλεια και την ειρήνη των ευρωπαϊκών κρατών και των λαών της Ευρώπης``, είπε ο ΥΠΑΜ.

    Σημείωσε πως η Προεδρία εκπροσωπεί και υπηρετεί τις πολιτικές και τα συμφέροντα της Ενωσης και δεν επιδιώκει εθνικές πολιτικές. ``Αν δοκιμάσουμε κάτι τέτοιο θα έχουμε χάσει το στοίχημα της Προεδρίας,» ανέφερε.

    Ανακοίνωσε εξάλλου πως κατά την Κυπριακή Προεδρία θα διοργανωθεί για πρώτη φορά Ολυμπιάδα Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας μεταξύ σπουδαστών των παραγωγικών σχολών των κρατών-μελών της ΕΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας υλοποίησης των στόχων του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας και ειδικότερα της προσπάθειας καθιέρωσης κοινής στρατιωτικής κουλτούρας και στην προώθηση του στρατιωτικού προγράμματος Erasmus.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 18 May 2012 - 11:29:07 UTC