Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-05-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχίζει τις επαφές του στην Αυστρία ο Πρόεδρος Χριστόφιας
  • [02] Το Κυπριακό συζήτησαν ΓΓ ΟΗΕ - Γκιουλ (Μπαν)
  • [03] Στην Κύπρο η Εκτελεστική Διευθύντρια του ΕΟΑ
  • [04] Χάλκινο ο Αχιλλέως, άλλα τρία μετάλλια η Κύπρος στο Ευρωπαϊκό

    Σκοποβολής


  • [01] Αρχίζει τις επαφές του στην Αυστρία ο Πρόεδρος Χριστόφιας

    Με συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Αυστρίας Heinz Fischer, με τον οποίο θα παρακαθίσει σε διευρυμένες συνομιλίες, αρχίζει τις επαφές του στη χώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του.

    Ο Πρόεδρος συνοδεύεται από την ΥΠΕΞ Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, τον Υπουργό Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, το Διευθυντή του Διπλωματικού του Γραφείου Μάριο Ιερωνυμίδη και τη σύζυγό του Ελση.

    Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον κ. Fischer, αναμένεται να υπογραφεί Πρωτόκολλο και Πρόσθετο Πρωτόκολλο για την τροποποίηση της Συμφωνίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας.

    Αργότερα σήμερα ο Πρόεδρος της Αυστρίας θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Προέδρου Χριστόφια και της συζύγου του.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί, επίσης, με την Πρόεδρο της Βουλής της Αυστρίας Barbara Prammer.

    Την Τρίτη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στο Αυστρο-Κυπριακό Οικονομικό Φόρουμ, παρουσία Αυστριακών και Κυπρίων επιχειρηματιών.

    Στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο της Αυστρίας Werner Faymann.

    Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η συνοδεία του θα μεταβούν στο Δημαρχείο της Βιέννης, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με το Δήμαρχο της πόλης.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα επισκεφθεί την Εθνική Βιβλιοθήκη, όπου εκτίθενται επιλεγμένα έγγραφα σχετικά με την Κύπρο, όπως το Βιβλίο Ιστορίας για το Βασίλειο της Κύπρου, που γράφτηκε από τον Johannes Paulus Reinhard στη Γερμανία το 1768 και το χειρόγραφο του Mathusalas Macheir για την Κύπρο, που χρονολογείται από το 1549.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα αναχωρήσει το απόγευμα της 22ας Μαΐου για τις Βρυξέλλες, όπου θα παραστεί στο Εκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 24 Μαΐου.

    Η κ. Χριστόφια και τα μέλη της αντιπροσωπείας επιστρέφουν στην Κύπρο στις 23 Μαΐου.

    [02] Το Κυπριακό συζήτησαν ΓΓ ΟΗΕ - Γκιουλ (Μπαν)

    Ανησυχία για την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στο Κυπριακό κατά τους τελευταίους μήνες, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

    Αυτό ανέφερε εκπρόσωπός του, με αφορμή τη συνάντηση των δύο ανδρών που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κατάσταση στη Συρία, το Αφγανιστάν και τη Σομαλία.

    Ο Γενικός Γραμματέας και οι συνεργάτες του έχουν απογοητευτεί από την άρνηση της τουρκικής πλευράς να υπάρξει διαπραγμάτευση, έστω και χαμηλότερου επιπέδου, στη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας.

    [03] Στην Κύπρο η Εκτελεστική Διευθύντρια του ΕΟΑ

    Η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας Claude France Arnould θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο από τις 21 μέχρι τις 23 Μαΐου 2012, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Αμυνας Δημήτρη Ηλιάδη.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Αμυνας, κατά την παραμονή της στην Κύπρο η κ. Arnould θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Αμυνας για θέματα που αφορούν τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Αμυνας, την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας, καθώς και την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Επίσης, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης της θα έχει, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με τον Υφυπουργό Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέα Μαυρογιάννη, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Κωνσταντίνο Χριστοφίδη και το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Πέτρο Ευτυχίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

    [04] Χάλκινο ο Αχιλλέως, άλλα τρία μετάλλια η Κύπρος στο Ευρωπαϊκό Σκοποβολής

    Το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής στη Λάρνακα κατέκτησε ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Γιώργος Αχιλλέως. Ο Κύπριος σκοπευτής είχε συνολικά 123/125 δίσκους στους πέντε προκριματικούς γύρους και 22/25 δίσκους στον τελικό του αθλήματος, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα.

    Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΣΚΟΚ, ο Γιώργος Αχιλλέως συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το καλοκαίρι. Μετά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Λονάτου και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λάρνακας, μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για το μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού.

    Συνολικά, τέσσερα μετάλλια (δυο χρυσά και δυο χάλκινα) κέρδισε η Κύπρος στη δεύτερη μέρα των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Σκοποβολής που διεξάγονται στο νέο διεθνές σκοπευτήριο Λάρνακας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 21 May 2012 - 9:29:10 UTC