Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-05-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΥΠΟΙΚ για τις συστάσεις της Κομισιόν για την οικονομία
  • [02] Αρχίζει την Πέμπτη η Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ
  • [03] Στην Κύπρο η Γεν. Κυβερνήτρια της Αυστραλίας
  • [04] Η Λευκωσία καταδικάζει τη σφαγή στη Συρία

  • [01] Το ΥΠΟΙΚ για τις συστάσεις της Κομισιόν για την οικονομία

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την προσήλωση της Κύπρου στην επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, επισημαίνοντας παράλληλα το ευάλωτο μακροοικονομικό περιβάλλον που επικρατεί και ενδέχεται να αποτελέσει ανατρεπτικό παράγοντα, αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του, με την οποία σχολιάζει τις συστάσεις που δημοσίευσε την Τετάρτη η Επιτροπή για την Κύπρο, καθώς και την ειδική μελέτη για το κατά πόσο η Κύπρος αντιμετωπίζει μακροοικονομικές ισορροπίες.

    Η Κυβέρνηση, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, ``μελετά τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κυπριακή οικονομία και παραμένει προσηλωμένη στην επίτευξη των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών και των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί, ώστε να είναι δυνατή η επανένταξη σε μια αναπτυξιακή πορεία``.

    ``Σημαντικό στοιχείο στην προσπάθεια αυτή είναι η εξασφάλιση της μεγίστης δυνατής συναίνεσης με τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους``, προσθέτει.

    Οσον αφορά τις μακροοικονομικές ανισορροπίες, το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι ``η Κύπρος, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, αντιμετωπίζει από τη μια πλευρά εσωτερικές ανισορροπίες λόγω των εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα και την υπερχρέωση των επιχειρήσεων, ενώ από την άλλη αντιμετωπίζει εξωτερικές και εσωτερικές ανισορροπίες λόγω προβλημάτων ανταγωνιστικότητας και δημοσιονομικών κινδύνων``.

    Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανάμεσα σε άλλα, επισημαίνουν την ανάγκη λήψης επιπρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση του υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος το 2012, ταυτόχρονα με την προσήλωση στους δημοσιονομικούς στόχους καθ' όλη τη διάρκεια της προγραμματικής περιόδου, όπως καθορίζονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας.

    ``Τονίζει επίσης την ανάγκη για προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών προς επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία``, προσθέτει.

    Τέλος, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι στο σκέλος των μακροοικονομικών ανισορροπιών, αναφέρεται η ανάγκη βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και η διαφοροποίηση της παραγωγικής δομής της οικονομίας.

    [02] Αρχίζει την Πέμπτη η Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ

    Αρχίζει το απόγευμα της Πέμπτης στο Συνεδριακό Κέντρο ``Φιλοξενία`` η Διάσκεψη των Προέδρων των ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Η Διάσκεψη των Προέδρων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΕΚ Μάρτιν Σιούλτς, αποτελεί το ανώτατο πολιτικό όργανο του Ευρωκοινοβουλίου και την απαρτίζουν ο Πρόεδρος και οι αρχηγοί όλων των πολιτικών ομάδων του Σώματος.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης, στις πέντε το απόγευμα ο κ. Σουλτς θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο, η οποία θα είναι διάρκειας 40 λεπτών.

    Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο κ. Σουλτς θα μεταβούν στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», όπου στις 6 θα παρακαθίσουν σε κοινή συνάντηση των μελών της Κυπριακής Κυβέρνησης και της Διάσκεψης ων Προέδρων, που θα είναι διάρκειας δύο ωρών. Στις 8, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο κ. Σουλτς θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, στο Συνεδριακό Κέντρο.

    [03] Στην Κύπρο η Γεν. Κυβερνήτρια της Αυστραλίας

    Φθάνει την Πέμπτη στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη η Γενική Κυβερνήτης της Αυστραλίας Κουέντιν Μπράις, συνοδευόμενη από το σύζυγό της και τα μέλη της αντιπροσωπείας της. Σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρόγραμμα επαφών της, η κ. Μπράις θα γίνει το πρωί της Παρασκευής δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον οποίο θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Αφού υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών, θα προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ με τον Πρόεδρο Χριστόφια.

    Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπου θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS), Ε/κ και Τ/κ γυναίκες μέλη του Κυπριακού Ακαδημαϊκού Διαλόγου που επιχορηγείται από την Αυστραλία και άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου και στη συνέχεια με γυναίκες βουλευτές.

    Η κ. Μπράις θα εγκαινιάσει τα νέα γραφεία της Υπατης Αρμοστείας της Αυστραλίας στη Λευκωσία. Το Σάββατο 2 Ιουνίου θα συναντηθεί στο Λήδρα Πάλας με το αυστραλέζικο απόσπασμα της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ και θα επισκεφθεί το Κυπριακό Μουσείο. Η κ. Μπράις και η αντιπροσωπεία της αναχωρούν το μεσημέρι.

    [04] Η Λευκωσία καταδικάζει τη σφαγή στη Συρία

    Η Κύπρος, με γραπτή δήλωση της Υπουργού Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη σφαγή αμάχων στη Συρία και κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας να εφαρμόσει αμέσως τις διατάξεις του Σχεδίου Ανάν για αποφυγή της πλήρους κλιμάκωσης του πολέμου στη χώρα.

    Στη δήλωση σε σχέση με την πρόσφατη σφαγή αμάχων στην κωμόπολη Χούλα της Συρίας, η κ. Μαρκουλλή καταδικάζει «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις πρόσφατες θηριωδίες που έλαβαν χώρα στην κωμόπολη Χούλα και οι οποίες οδήγησαν στο θάνατο περισσότερων από 90 αμάχων, περιλαμβανομένων γυναικών και μικρών παιδιών».

    Η Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει επίσης ότι συμμερίζεται «τις διεθνείς εκκλήσεις οι οποίες απαιτούν την πλήρη και ανεξάρτητη διερεύνηση αυτής της αποτρόπαιας πράξης, η οποία ισοδυναμεί με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

    «Η Κύπρος καλεί τη συριακή Κυβέρνηση όπως εφαρμόσει άμεσα τις διατάξεις του Σχεδίου Ανάν στην ολότητά του, προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης κλιμάκωση του πολέμου στη χώρα, με έμμεσες επιπτώσεις και απρόβλεπτες ανθρωπιστικές προκλήσεις και προκλήσεις ασφάλειας για ολόκληρη την περιοχή», προσθέτει η Υπουργός Εξωτερικών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 31 May 2012 - 9:29:07 UTC