Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-06-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μηδενική αύξηση ΑΕΠ στην ευρωζώνη το Α` τρίμηνο 2012, υποχώρηση

    για Κύπρο

  • [02] Ο Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Μάλτα
  • [03] Παρουσίαση όδευσης του δικτύου αγωγών φυσικού αερίου

  • [01] Μηδενική αύξηση ΑΕΠ στην ευρωζώνη το Α` τρίμηνο 2012, υποχώρηση για Κύπρο

    Μηδενική αύξηση του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη και υποχώρηση στην Κύπρο και την Ελλάδα, καταγράφει για το πρώτο τρίμηνο του 2012, και η δεύτερη εκτίμηση που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat. Η πρώτη είχε δημοσιοποιηθεί στις 15 Μαΐου.

    Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ παρέμεινε αμετάβλητο το Α` τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το Δ` τρίμηνο, στην Ευρωζώνη και το σύνολο της ΕΕ, ενώ στην Κύπρο μειώθηκε κατά 0,3%, όσο και στην Ισπανία με τη μεγαλύτερη υποχώρηση να καταγράφεται στην Ιταλία (0,8%). Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε τριμηνιαία βάση.

    Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Φινλανδία (1,3%) και στην Σλοβακία (0,8%), ενώ στη Γερμανία η αύξηση που καταγράφηκε ανήλθε στο 0,5% και ήταν πολύ μεγαλύτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών (0,1%).

    Σε ετήσια βάση, δηλαδή το Α` τρίμηνο του 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, το ΑΕΠ παρέμεινε αμετάβλητο (μηδενική αύξηση) στην Ευρωζώνη, αυξήθηκε 0,1% στο σύνολο της ΕΕ, ενώ στην Κύπρο υποχώρησε 1,4% και στην Ελλάδα η υποχώρηση ήταν η μεγαλύτερη της ΕΕ φτάνοντας το 6,2%.

    Η τριμηνιαία εξέλιξη του ΑΕΠ (Α` τρίμηνο 2012 σε σχέση με το Δ` τρίμηνο 2011) ήταν στις χώρες της ευρωζώνης για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία η εξής: Κύπρος -0,3%, Βέλγιο +0,3%, Γερμανία +0,5%, Εσθονία +0,5%, Ισπανία -0,3%, Γαλλία 0,0%, Ιταλία -0,8%, Ολλανδία -0,2%, Αυστρία +0,2%, Πορτογαλία -0,1%, Σλοβενία +0,2%, Σλοβακία +0,7%, Φινλανδία +0,8%.

    Η ετήσια εξέλιξη του ΑΕΠ (Α` τρίμηνο 2012 σε σχέση με το Δ` τρίμηνο του 2011) ήταν η εξής: Κύπρος -1,4%, Ελλάδα -6,2%, Βέλγιο +0,5%, Γερμανία +1,2%, Εσθονία +4,0%, Ισπανία -0,4%, Γαλλία +0,3%, Ιταλία -1,3%, Ολλανδία -1,3%, Αυστρία +0,7%, Πορτογαλία -2,2%, Σλοβενία -0,8%, Σλοβακία +3,2%, Φινλανδία +1,7%.

    [02] Ο Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Μάλτα

    Διήμερη επίσκεψη εργασίας θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στη Βαλέτα, της Μάλτας, στις 7 και 8 Ιουνίου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναχωρεί για τη Μάλτα αύριο το μεσημέρι, συνοδευόμενος από την Υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, τον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή και τον Υφυπουργό Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέα Μαυρογιάννη.

    Με βάση το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου, το απόγευμα της αυριανής ημέρας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας Τζορτζ Αμπέλα και το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρόεδρος Αμπέλα.

    Στις 8 Ιουνίου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Μάλτας Λόρενς Γκόνζι, με τον οποίον θα παρακαθίσει σε συνομιλίες.

    Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες είναι οι προετοιμασίες της Κύπρου για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας, το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις και θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή πολιτική νότιας γειτονίας.

    [03] Παρουσίαση όδευσης του δικτύου αγωγών φυσικού αερίου

    Μόλις δοθεί το πράσινο φώς από την Κυβέρνηση το έργο θα συμπληρωθεί μέσα σε τρία χρόνια, ο πρώτος για τα διαδικαστικά και τα επόμενα δύο έτη για την κατασκευή των αγωγών της πρώτης φάσης. Αυτό δήλωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου Κώστας Ιωάννου κατά την διάρκεια δημόσιας παρουσίασης στη Λάρνακα της Α` φάσης για κατασκευή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου.

    «Αρχικά» πρόσθεσε στον χαιρετισμό του ο κ. Ιωάννου «το δίκτυο αυτό θα αποτελείται από τρεις σωληνώσεις αγωγών φυσικού αερίου που θα τροφοδοτούν τους τρείς ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς της ΑΗΚ, στην Μονή , το Βασιλικό και την Δεκέλεια. Το πρώτο αυτό δίκτυο, θα έχει συνολικό μήκος περίπου 80 χλμ και θα αποτελέσει και τη ραχοκοκαλιά για την ανάπτυξη του μελλοντικού δικτύου προμήθειας φυσικού αερίου στα ξενοδοχεία , στις Βιομηχανίες και στις οικιστικές μονάδες στις πόλεις και στις κοινότητες».

    «Η αρχική εκτίμηση του κόστους γι` αυτή την φάση» είπε ο κ. Ιωάννου, «ανέρχεται περίπου στα 60 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων έχουν ήδη εξασφαλιστεί ως χορηγία 10 εκ. από κοινοτικά ταμεία».

    Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου

    Γιώργος Σιαμμάς ανέφερε ότι η ύπαρξη ορυκτού ενεργειακού πλούτου μπορεί να καταστήσει την Κύπρο τόπο προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και φυσικά

    ένα τόπο διοχέτευσης επενδύσεων προς άλλες χώρες». «Η ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο νησί» συνέχισε ο κ. Σιαμμάς, «δίνει την δυνατότητα στην Κύπρο να μετεξελιχθεί σε διεθνή ενεργειακό δίαυλο και να συμπεριληφθεί στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 6 June 2012 - 11:29:10 UTC