Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ. Γεωργίας: Η αγάπη για τα ζώα πρέπει να είναι συνεχής
  • [02] ¶λμα ανόδου για την Εθνική Κύπρου στη κατάταξη της FIFA
  • [03] Οι προοπτικές της κυπριακής ναυτιλίας στο επίκεντρο παρουσίασης

    στο ΚΥΠΕ

  • [04] Διαφωνεί η Τράπεζα Κύπρου με προτάσεις Τρόικας για τραπεζικό τομέα

  • [01] Υπ. Γεωργίας: Η αγάπη για τα ζώα πρέπει να είναι συνεχής

    Η αγάπη και η φροντίδα για τα ζώα πρέπει να είναι συνεχής, αναφέρει σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Μέρα για τα Ζώα, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Σοφοκλής Αλετράρης, διευκρινίζοντας ότι όταν μιλούμε για ζώα και την ευημερία τους "δεν εννοούμε μόνο τα ζώα συντροφιάς που ο πολίτης διατηρεί στο σπίτι του, αλλά και τα παραγωγικά ζώα των οποίων οι συνθήκες κράτησης και η καλή διαβίωση επίσης μας ενδιαφέρουν".

    Η ευημερία των ζώων είναι μέσα στις προτεραιότητες του Υπουργείου του πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι από το 1994 τέθηκε σε εφαρμογή ο περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων Νόμος και με την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν μεταφερθεί στην εθνική νομοθεσία όλες οι οδηγίες και κανονισμοί για την ευημερία των ζώων που σκοπό έχουν την αναβάθμιση του επιπέδου εκτροφής και διατήρησης των ζώων.

    "Η καλή διαβίωση των ζώων είναι κοινωνικό ζήτημα που αγγίζει το ευρύ κοινό. Η μεταχείριση των ζώων άπτεται της δεοντολογίας και αποτελεί μέρος του συνόλου των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως είναι σκόπιμο να ενημερωθούν τα παιδιά, οι νέοι και το κοινό γενικότερα ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και να προωθηθεί η υπευθυνότητα όσον αφορά την κατοχή ζώων".

    [02] ¶λμα ανόδου για την Εθνική Κύπρου στη κατάταξη της FIFA

    ¶λμα ανόδου για την Εθνική Κύπρου στη νέα κατάταξη της FIFA. Συγκεκριμένα, το κυπριακό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανέβηκε 28 θέσεις στην τελευταία κατάταξη της FIFA, και από την 135η θέση ανέβηκε στην 107η θέση της κατάταξης, με απολογισμό 321 βαθμούς.

    Σύμφωνα με την ΚΟΠ, το εντός έδρας νικηφόρο 1-0 επί της Ισλανδίας τον περασμένο μήνα, έδωσε την ευκαιρία στην Κύπρο να κερδίσει αρκετές θέσεις στα σκαλοπάτια στην κατάταξη της FIFA και με νέο θετικό απολογισμό θα δημιουργηθούν οι προοπτικές για νέο άλμα.

    [03] Οι προοπτικές της κυπριακής ναυτιλίας στο επίκεντρο παρουσίασης στο ΚΥΠΕ

    Οι προοπτικές της κυπριακής εμπορικής ναυτιλίας, αλλά και τα ζητήματα προς επίλυση που θέτει το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο βρέθηκαν στο επίκεντρο παρουσίασης που έκανε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου Θωμάς Καζάκος.

    Όπως αναφέρθηκε, εν μέσω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης που πιέζει τις τιμές των ναύλων διεθνώς, η κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία αποτελεί ίσως τη μόνη παγκοσμιοποιημένη βιομηχανία στην Κύπρο, με συνεισφορά στην οικονομία, η οποία με βάση στοιχεία του 2011, ανέρχεται στο 4,6% του ΑΕΠ (€860 εκατομμύρια μόνο από την πλοιοδιαχείριση), ενώ αν συνυπολογιστεί και η πλοιοϊδιοκτησία η συνεισφορά της ναυτιλίας στο κυπριακό ΑΕΠ υπολογίζεται στο 7-8% και αυτό χωρίς καμία κρατική στήριξη.

    Επιπλέον, στοιχεία του 2011 καταδεικνύουν ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια του πολύ δύσκολου αυτού οικονομικού έτους και παρά τη συνεχιζόμενη διεθνή οικονομική κρίση και τις ασταθείς ναυλαγορές, οι εισροές στη Δημοκρατία από τις θαλάσσιες μεταφορές ξεπέρασαν το €1 δισεκατομμύριο. Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε, στην Κύπρο λειτουργούν 140 πλοιοκτήτριες, πλοιοδιαχειρίστριες, ναυλωτικές και ναυτιλιακά συναφείς εταιρείες παγκοσμίου φήμης και αναγνώρισης, με τον ευρύτερο τομέα της ναυτιλίας να εργοδοτεί γύρω στους 4.500 υπαλλήλους και 55.000 ναυτικούς.

    [04] Διαφωνεί η Τράπεζα Κύπρου με προτάσεις Τρόικας για τραπεζικό τομέα

    Τη διαφωνία της Τράπεζας Κύπρου με τις προτάσεις της Τρόικας για την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συγκροτήματος Ανδρέας Αρτέμη.

    Ειδικότερα, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου στα γραφεία του Κινήματος, ο κ. Αρτέμη είπε ότι η Τράπεζα διαφωνεί με την πρόταση της Τρόικας για αύξηση του δείκτη ίδιων βασικών κεφαλαίων από το 8% στο 10% όπου και θα πρέπει διατηρηθεί για όλη τη διάρκεια του προγράμματος προσαρμογής που θα συμφωνηθεί μεταξύ της Τρόικα και της Κύπρου.

    Ο κ. Αρτέμη διατύπωσε παράλληλα τη διαφωνία του και με τη πρόταση της Τρόικας για τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε σε διάστημα ενάμισι χρόνου να κατάσχονται και να εκποιούνται περιουσίες που έχουν δοθεί ως εγγύηση σε δάνεια. Η πρόταση αυτή έγινε προκειμένου να περιοριστούν τα κίνητρα "εσκεμμένης χρεοκοπίας" (strategic default).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 4 October 2012 - 11:39:09 UTC