Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ημερομηνία ακρόασης της υπόθεσης του Λιβάνιου όρισε το

    Κακουργιοδικείο

  • [02] Δαμανάκη: Σημαντική η Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική ΕΕ
  • [03] Επίτροποι και Πρέσβεις θα τρέξουν με την Προεδρία στον Μαραθώνιο

    Βρυξελλών


  • [01] Ημερομηνία ακρόασης της υπόθεσης του Λιβάνιου όρισε το Κακουργιοδικείο

    Για τις 25 και 26 Οκτωβρίου ορίστηκε η ακρόαση της υπόθεσης του 24χρονου Λιβάνιου, ο οποίος τελεί υπό κράτηση από τις αρχές Ιουλίου για υποθέσεις που αφορούν το σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στο νησί, κατά ισραηλινών στόχων.

    Ο 24χρονος, κάτοχος σουηδικού διαβατηρίου, οδηγήθηκε εκ νέου το πρωί ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που συνεδρίασε στη Λεμεσό, όπου αρνήθηκε οποιαδήποτε ενοχή στις οκτώ κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Συγκεκριμένα, οι οκτώ κατηγορίες αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλήματος και αδικήματα συγκάλυψης.

    Η ακρόαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 25 και 26 Οκτωβρίου, ενώ ο 24χρονος μεταφέρθηκε πίσω στις κεντρικές φυλακές, όπου θα παραμείνει υπό κράτηση.

    [02] Δαμανάκη: Σημαντική η Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική ΕΕ

    Η Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική της ΕΕ αποτελεί το ιδανικό όχημα για να ενισχύσουμε τη Γαλάζια Οικονομία στην Ευρώπη, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η Επίτροπος για τη Θαλάσσια Πολιτική και την Αλιεία Μαρία Δαμανάκη.

    Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ λίγες μέρες πριν την υιοθέτηση της Διακήρυξης της Λεμεσού για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική της ΕΕ που αναμένεται να ανακοινωθεί στη διάρκεια της Ατυπης Υπουργικής Συνάντησης στην Κύπρο στις 7 και 8 του Οκτωβρίου, η κ. Δαμανάκη σημείωσε ότι για να αξιοποιήσουμε τις αναπτυξιακές προοπτικές και ευκαιρίες που προσφέρει η οικονομία της Θάλασσας, χρειαζόμαστε τη συμβολή όλων - θεσμικών οργάνων, κρατών-μελών και περιφερειών, της βιομηχανίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών.

    Η Ατυπη Υπουργική Συνάντηση στη Λευκωσία και στη Λεμεσό στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόζο, της Επίτροπου Μαρίας Δαμανάκη και των Υπουργών της ΕΕ αρμόδιων για την θαλάσσια πολιτική.

    [03] Επίτροποι και Πρέσβεις θα τρέξουν με την Προεδρία στον Μαραθώνιο Βρυξελλών

    Στο κάλεσμα της Κυπριακής Προεδρίας να τρέξουν στο Μαραθώνιο των Βρυξελλών, συγκεντρώνοντας έτσι χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό, ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό αξιωματούχοι της ΕΕ, Πρέσβεις, εργαζόμενοι της Κομισιόν, του Γραφείου του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ξένων Αντιπροσωπειών και πολλοί άλλοι φίλοι της Κύπρου.

    Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, πέραν των 260 ατόμων δήλωσαν μέχρι στιγμής συμμετοχή για να τρέξουν στον Μαραθώνιο των Βρυξελλών με τα επίσημα χρώματα της Κυπριακής Προεδρίας, συμβάλλοντας έτσι στη συγκέντρωση χρημάτων που θα δοθούν σε έξι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Μέχρι στιγμής η Προεδρία έχει συγκεντρώσει ποσό που ξεπερνά τις 22.000 ευρώ.

    Η πρωτοβουλία του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας χαιρετίστηκε από διάφορες διπλωματικές αποστολές, οι οποίες εξέφρασαν την ευχή όπως η πρωτοβουλία αυτή καταστεί θεσμός και ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κύπρου και άλλες προεδρίες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 5 October 2012 - 10:39:10 UTC