Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα
  • [02] Η Λευκωσία φιλοξενεί διήμερο συνεδριο του Economist

  • [01] Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

    Δρακόντεια μέτρα λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία για την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, που αναμένεται στην Αθήνα την Τρίτη το μεσημέρι.

    Περίπου 7.000 αστυνομικοί θα μετατρέψουν σε φρούριο την πρωτεύουσα, ενώ όλη η αστυνομική δύναμη της Αττικής θα είναι σε επιφυλακή, με ιδιαίτερα μέτρα να έχουν προγραμματισθεί για το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", καθώς και το κεντρικό ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει η κ. Μέρκελ.

    Παράλληλα θα ληφθούν αυστηρά μέτρα στη γερμανική Πρεσβεία και σε άλλα κτίρια όπου στεγάζονται υπηρεσίες και εταιρείες γερμανικού ενδιαφέροντος, καθώς και στο Σύνταγμα, όπου έχουν προγραμματισθεί κοινωνικές και εργατικές κινητοποιήσεις.

    Από την Τροχαία θα διακόπτεται η κυκλοφορία στους οδικούς άξονες και τους κάθετους δρόμους, κατά τις μετακινήσεις της Γερμανίδας Καγκελάριου, ενώ δεν θα επιτραπεί από τις αστυνομικές δυνάμεις σε κανέναν να πλησιάσει στα σημεία όπου θα ευρίσκεται η κ. Μέρκελ.

    Επίσης, από την Ασφάλεια και ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ θα γίνονται συνεχώς περιπολίες σε όλη την Αθήνα, ενώ θα γίνουν και προληπτικές προσαγωγές πολιτών σε αστυνομικά Τμήματα.

    [02] Η Λευκωσία φιλοξενεί διήμερο συνεδριο του Economist

    Αρχίζει σήμερα στη Λευκωσία το διήμερο συνέδριο του Economist, με θέμα «Στρατηγική ηγεσίας για σταθερότητα, πρόοδο και ευημερία στην Ευρώπη», υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο συνδιοργανώνεται με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθούν ζητήματα όπως το νέο πολυετές οικονομικό πλαίσιο 2014-2020, η δημιουργία τραπεζικής ένωσης στην ΕΕ, οι ειδικότερες προκλήσεις για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στην Ευρώπη και τις γειτονικές της χώρες.

    Οι εργασίες αρχίζουν στις 9 το πρωί με χαιρετισμούς από τον επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στη Λευκωσία, Τάσο Γεωργίου και τον επικεφαλής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Κύπρο Γιώργο Μαρκοπουλιώτη. Ο Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέας Μαυρογιάννης θα μιλήσει με θέμα «Το περίγραμμα του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020».Στη συνέχεια θα μιλήσουν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Το απόγευμα στις 15.00 θα μιλήσουν ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Φειδίας Πηλείδης, ο Πρόεδρος του CIPA, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης και στις 16.00 η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή θα μιλήσει με θέμα «Ενδυναμώνοντας τις σχέσεις της ΕΕ με τους γείτονές της κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 8 October 2012 - 4:39:11 UTC