Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΑΜ: H Κύπρος αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ομαλότητας

    στον κόσμο

  • [02] Την παραίτησή του από το Υπουργείο Υγείας υποβάλλει ο Σταύρος Μαλάς
  • [03] Τα κόμματα συζητούν με το Υπ. Οικονομικών το κυβερνητικό πακέτο

    μέτρων

  • [04] Επιθεωρήθηκε το τμήμα μάχης της Κύπρου που συμμετέχει στην ΕΕ

  • [01] ΥΠΑΜ: H Κύπρος αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ομαλότητας στον κόσμο

    Την εκτίμηση ότι η Κύπρος αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, ομαλότητας και ένα σημείο ειρήνης για την περιοχή μας και τον κόσμο, εξέφρασε ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης προσθέτοντας ότι το γεγονός πως ξένες χώρες συμμετέχουν με αεροναυτικές δυνάμεις στις ασκήσεις που διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία, αποδεικνύει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη την οποία χαίρει η χώρα μας ανάμεσα στους εταίρους, τους φίλους και τους γείτονες μας.

    Σε δηλώσεις μετά την άσκηση ο Υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι «έχει ολοκληρωθεί με εξαιρετική επιτυχία η πολιτικοστρατιωτική άσκηση «Αργοναύτης 2012» με τη συμμετοχή επτά Υπουργείων και 17 υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη συμμετοχή με αεροναυτικές δυνάμεις της Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ηνωμένου Βασιλείου και Λιβάνου, με συμμετοχή προσωπικού από 11 χώρες, με παρατηρητές από 15 χώρες και Διεθνείς Οργανισμούς και στην παρουσία ξένων πρεσβειών, της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Αμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

    Πρόσθεσε ότι «το μήνυμα που φεύγει από την επιτυχημένη αυτή άσκηση είναι ότι η Κύπρος αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ομαλότητας και ένα σημείο ειρήνης για την περιοχή μας και για τον κόσμο. Το γεγονός ότι ξένα κράτη συμμετέχουν με αεροναυτικές δυνάμεις στις ασκήσεις που διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία και μάλιστα κατά τη διάρκεια της Κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποδεικνύει την εκτίμηση και της εμπιστοσύνης την οποία χαίρει η χώρας μας ανάμεσα στους εταίρους, τους φίλους και τους γείτονες μας».

    [02] Την παραίτησή του από το Υπουργείο Υγείας υποβάλλει ο Σταύρος Μαλάς

    Την παραίτησή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια θα υποβάλει ο Υπουργός Υγείας και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

    Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις φαρμακευτικές υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, διευκρινίζοντας ότι πρόθεσή του είναι να αποχωρήσει από το Υπουργείο στις 15 Οκτωβρίου.

    [03] Τα κόμματα συζητούν με το Υπ. Οικονομικών το κυβερνητικό πακέτο μέτρων

    Χωριστές συναντήσεις με τα οικονομικά επιτελεία των κοινοβουλευτικών κομμάτων για συζήτηση τεχνικών λεπτομερειών και διευκρινίσεων επί των αντιπροτάσεων της Κυβέρνησης προς την Τρόικα, που αφορούν τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, είχε την Παρασκευή στο Υπουργείο Οικονομικών ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Χρίστος Πατσαλίδης.

    Το κυβερνητικό πακέτο δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων ανέρχεται στο ποσό του 1,01 δισεκατομμυρίου ευρώ, με τις απαιτήσεις της Τρόικας να φθάνουν στα 975 εκατομμύρια ευρώ.

    [04] Επιθεωρήθηκε το τμήμα μάχης της Κύπρου που συμμετέχει στην ΕΕ

    Ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας του Ευρωκοινοβουλίου και ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο περιθώριο της άσκησης «Αργοναύτης 2012» επιθεώρησαν τα κυπριακά τμήματα που συμμετέχουν σε συγκρότημα μάχης της ΕΕ μαζί με τμήματα από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

    Σε δηλώσεις μετά την άσκηση «Αργοναύτης 2012», ο Υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι «οι άνδρες και γυναίκες της Κύπρου οι οποίοι υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, συνεργάζονται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ασφάλεια και ένα καλύτερο μέλλον για την Ευρώπη, τη περιοχή μας και τον κόσμο».

    Πρόσθεσε ότι «η κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ ανοίγει ορίζοντες για την ειρήνη και τη σταθερότητα και ένα αισιόδοξο μέλλον και προοπτικές για τους λαούς της Ευρώπης και τον κόσμο».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 12 October 2012 - 13:39:07 UTC