Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πορτογαλία: Εν μέσω επικρίσεων παρουσιάζεται ο προϋπολογισμός για

    το 2013

  • [02] Ελλάδα: Μαραθώνιος διαπραγματεύσεων με την Τρόικα
  • [03] Αδυναμίες στην οικονομία επιβραδύνουν τον πληθωρισμό στην Κίνα

  • [01] Πορτογαλία: Εν μέσω επικρίσεων παρουσιάζεται ο προϋπολογισμός για το 2013

    Τον προϋπολογισμό για το 2013, θα παρουσιάσει η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Πορτογαλίας τη Δευτέρα, με τον οποίο θα αποκρυπτογραφούνται τα σκληρά μέτρα λιτότητας, που έχουν οριστεί για τη Λισσαβόνα, μέσω του πακέτου διάσωσης των 78 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Ο προϋπολογισμός θα αντιμετωπίσει την άμεση αντίδραση των οργισμένων Πορτογάλων, οι οποίοι σχεδιάζουν να διαδηλώσουν μπροστά από το κοινοβούλιο, απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και το τέλος της λιτότητας, η οποία έχει προκαλέσει τη χειρότερη ύφεση για την Πορτογαλία, από τη δεκαετία του 1970.

    Ο προϋπολογισμός για το 2013 προβλέπει τη ραγδαία και απότομη αύξηση των φορολογικών εσόδων, για να διασφαλιστεί η διάσωση της οικονομίας της χώρας. Όμως μέσω αυτών των φόρων είναι πιθανό οι εργαζόμενοι να στερηθούν δύο ή και τρεις μηνιαίους μισθούς. Ο υπουργός Οικονομικών Βίτορ Γκάσπαρ περιέγραψε τις προγραμματισμένες αυξήσεις φόρων ως "τεράστιες".

    [02] Ελλάδα: Μαραθώνιος διαπραγματεύσεων με την Τρόικα

    Συνεχίζεται σήμερα ο μαραθώνιος των διαπραγματεύσεων της ελληνικής Κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς παρέμειναν ανοικτά μεγάλα "αγκάθια" τόσο στα εργασιακά (όπου η τρόικα εμμένει, μεταξύ άλλων, σε δραστική περικοπή της αποζημίωσης απόλυσης και σε κατάργηση των τριετιών), όσο και στα θέματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (όπου η τρόικα απαιτεί αυστηρά τη διαθεσιμότητα 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του χρόνου).

    Στο δημοσιονομικό σκέλος, πρέπει να κλείσουν ανά έτος τα μέτρα των 13,9 δις. ευρώ, καθώς και να βρεθεί η κοινή συνισταμένη στη διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας σχετικά με το ύψος της ύφεσης το 2013 (η τρόικα προβλέπει ύφεση λίγο κάτω από το 5% και η κυβέρνηση 3,8%), από το οποίο συναρτάται τόσο το ύψος του χρηματοδοτικού κενού, όσο και η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

    Πάντως, υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, επισήμανε, λίγο μετά τη 1.30 σήμερα το πρωί, ότι "πρέπει έως την Τετάρτη να έχουμε κλείσει, για να υπάρξει συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής", προσθέτοντας ότι "δυνητικά είμαστε πιο κοντά στα δημοσιονομικά μέτρα, παρά στις προαπαιτούμενες δράσεις".

    [03] Αδυναμίες στην οικονομία επιβραδύνουν τον πληθωρισμό στην Κίνα

    Επιβράδυνση παρουσίασε τον Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός στην Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε τη Δευτέρα η Κυβέρνηση.

    Ωστόσο, η επιβράδυνση του πληθωρισμού ικανοποιεί από τη μια την Κυβέρνηση για τον έλεγχο της αύξησης των τιμών, αλλά υπογραμμίζει από την άλλη την αδυναμία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

    Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής της Κίνας ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,9% σε ετήσια βάση, ελαφρώς μειωμένος σε σύγκριση με 2,0% τον Αύγουστο. Η μείωση αυτή συνάδει με τις προβλέψεις των οικολόγων του Dow Jones Newswires.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 15 October 2012 - 7:39:08 UTC