Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νικητής ο Ομπάμα στην αναμέτρηση της Τρίτης
  • [02] Ηττα Κύπρου από Νορβηγία για τα προκριματικά του Μουντιάλ
  • [03] Φονική επιδημία μηνιγγίτιδας στις ΗΠΑ

  • [01] Νικητής ο Ομπάμα στην αναμέτρηση της Τρίτης

    Στην πλέον ζωντανή και ενδιαφέρουσα τηλεοπτική αναμέτρηση προεδρικών υποψηφίων, ίσως και της τελευταίας 12ετίας, που διεξήχθη χθες βράδυ στο Πανεπιστήμιο Hofstra της Νέας Υόρκης, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναδείχθηκε ξεκάθαρα νικητής.

    Κι αυτό βρίσκει σύμφωνους όλους τους πολιτικούς σχολιαστές των μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων, οι οποίοι τόνισαν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έδειξε στην εμφάνιση το αγωνιστικό εκείνο πνεύμα που του έλειπε πριν δύο εβδομάδες στην πρώτη τους τηλεμαχία. Αντίθετα ο Μιτ Ρόμνεϊ είχε όλες εκείνες τις αδυναμίες του Ομπάμα στην πρώτη τους αναμέτρηση, χάνοντας όλες τις προσωπικές τους αντιπαραθέσεις - και υπήρχαν αρκετές - δείχνοντας αδύναμος να ολοκληρώσει τα επιχειρήματά του στο χρόνο που είχε διαθέσιμο.

    Τα αποτελέσματα των τηλεφωνικών δημοσκοπήσεων για το νικητή της βραδιάς, έδειξαν νίκη τον Ομπάμα. Δημοσκόπηση του CBS μεταξύ αναποφάσιστων έδειξε τον Ομπάμα νικητή με 37% έναντι 30% του Ρόμνεϊ. Δημοσκόπηση του CNN μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων αναδεικνύει νικητή τον Ομπάμα με 46% έναντι 39% του Μιτ Ρόμνεϊ.

    [02] Ηττα Κύπρου από Νορβηγία για τα προκριματικά του Μουντιάλ

    Παρά τη μεγάλη προσπάθεια των Κύπριων διεθνών ποδοσφαιριστών, η Εθνική Ομάδα Ανδρών της Κύπρου δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από την αντίστοιχη ομάδα της Νορβηγίας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2014.

    Το κυπριακό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 3-1 από τους Νορβηγούς, οι οποίοι ανάγκασαν την Εθνική Κύπρου στην πρώτη εντός έδρας ήττα της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 και την τρίτη ήττα σε σύνολο τεσσάρων αγώνων στη διοργάνωση.

    Σύμφωνα με την ΚΟΠ, η Εθνική Κύπρου προηγήθηκε με 1-0 στο 42' με όμορφο πλασέ του Στάθη Αλωνεύτη, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της σκορ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου αφού ο Χάνγκελαντ ισοφάρισε στο 44'. Με πέναλτι του Κινγκ στο 81' η Νορβηγία πήρε προβάδισμα σε 2-1. Το πέναλτι το κέρδισε ο Κινγκ σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Ηλία Χαραλάμπους. Στο 83' ο Κινγκ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

    [03] Φονική επιδημία μηνιγγίτιδας στις ΗΠΑ

    Ομοσπονδιακοί πράκτορες στις ΗΠΑ έκαναν έρευνα σε φαρμακευτικό εργαστήριο της Μασαχουσέτης, το οποίο φαίνεται ότι συνδέεται με τη θανατηφόρο επιδημία μηνιγγίτιδας, που έχει πλήξει περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες, με τη συνοδεία εισαγγελέα, μπήκαν στο φαρμακευτικό εργαστήριο στη Νέα Αγγλία, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η επιδημία της μηνιγγίτιδας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 16 άτομα συνδέεται με μολυσμένες ενέσεις στεροειδών. Αλλά 200 άτομα έχουν νοσήσει.

    Όπως είπε η εισαγγελέας Κάρμεν Ορτίθ, που επιβεβαίωσε την έρευνα των ομοσπονδιακών πρακτόρων στο συγκεκριμένο εργαστήριο φαρμακευτικής, είναι πρόωρο να ειπωθεί οτιδήποτε, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 17 October 2012 - 6:39:06 UTC