Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συζήτηση στο Σπίτι της Ευρώπης για τα παιδιά μεταναστών
  • [02] Στατιστική UEFA για Εθνική Παίδων στην προκριματική φάση U-17
  • [03] Σε εξέλιξη έρευνα μετά από καταγγελία εναντίον του ιατρικού

    προσωπικού

  • [04] Συνεχίστηκε την Τετάρτη η δίκη για το φόνο του Χατζηκωστή
  • [05] Στην Κύπρο το 2014 η Συνέλευση του Συνδέσμου Γυναικών στη ναυτιλία
  • [06] Υπό κράτηση οι ύποπτοι για τον εμπρησμό αποθηκών στον Ύψωνα

  • [01] Συζήτηση στο Σπίτι της Ευρώπης για τα παιδιά μεταναστών

    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μεταναστών, αλλά και οι δράσεις που αναλαμβάνονται προς επίλυσή τους τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, στο Σπίτι της Ευρώπης.

    «Στόχος μας ως κράτος και ως Προεδρία της ΕΕ είναι η πολύπλευρη ένταξη των μεταναστών στο νέο τους περιβάλλον έτσι ώστε να μειωθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό το φαινόμενο του κοινωνικού αποκλεισμού και της παιδικής φτώχειας σε μια ευάλωτη ομάδα από είναι αυτή των μεταναστών», υπογράμμισε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της.

    Αναφερόμενη σε προηγούμενη παρέμβαση της εκπροσώπου του Eurochild για τα πρόσφατα συμπεράσματα του Συμβουλίου Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ η Υπουργός ανέφερε ότι «συμφωνώ ότι είναι αυτό που ονομάζεται «soft document», αλλά για μας που ζήσαμε από μέσα αυτή την προσπάθεια τα τελευταία χρόνια, πρέπει να σας πω ότι η προσπάθεια δεν ήταν καθόλου «soft», δεν ήταν καθόλου ήπια».

    [02] Στατιστική UEFA για Εθνική Παίδων στην προκριματική φάση U-17

    Ο συνολικός απολογισμός του 6ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-17 της UEFA, στο οποίο συμμετείχε η Εθνική Παίδων της Κύπρου, κατέγραψε 19 τέρματα.

    Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της UEFA, δύο ποδοσφαιριστές της κυπριακής ομάδας δέχθηκαν δύο κόκκινες κάρτες και δώδεκα κίτρινες. Τα δύο τέρματα του κυπριακού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος πέτυχαν οι Κατσιατής και Νικολάου.

    Η κυπριακή ομάδα συμμετείχε στον 6ο όμιλο της προκριματικής φάσης μαζί με την Ελβετία, την Αυστρία και τα Νησιά Φαρόε και όλοι οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στην Αυστρία.

    [03] Σε εξέλιξη έρευνα μετά από καταγγελία εναντίον του ιατρικού προσωπικού

    Εσωτερική έρευνα διετάχθη εντός του Νοσοκομείου Πάφου μετά τις καταγγελίες, που υπέβαλε ο Χριστόδουλος Κωνσταντίνου εναντίον του Ιατρικού Προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για αμέλεια, μετά από ατύχημα με καυστικό φωσφορικό οξύ στο Οδοντιατρείο του Νοσοκομείου, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό έγκαυμα στο αριστερό μάτι της κόρης του επτά ετών. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Κωνσταντίνου, στις 3 Οκτωβρίου η σύζυγος του με την κόρη τους επισκέφτηκαν το οδοντιατρείο με σκοπό την επιδιόρθωση ενός δοντιού της μικρής που ήταν χαλασμένο. Η οδοντίατρος, σύμφωνα με τον πατέρα του 7χρονου κοριτσιού, στην προσπάθεια της να δείξει στο κοριτσάκι το φάρμακο που θα έβαζε στο δόντι της πάτησε, κατά λάθος, το χερούλι της συσκευής με αποτέλεσμα -όπως υποστηρίζει- αρκετή ποσότητα καυστικού φωσφορικού οξέως να μπει στο αριστερό της μάτι και να της προκαλέσει σοβαρό έγκαυμα.

    Μετά από επίσκεψη της μικρής στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου, όπως καταγγέλλει ο κ. Κωνσταντίνου, οι επί καθήκοντι ιατροί παρότρυναν την σύζυγο του να επισκεφτεί κάποιο ιδιώτη οφθαλμίατρο ενώ η 7χρονη, υπέφερε από τους πόνους.

    [04] Συνεχίστηκε την Τετάρτη η δίκη για το φόνο του Χατζηκωστή

    Συνεχίστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή.

    Κατά τη διαδικασία κατέθεσαν δύο νέοι μάρτυρες της υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη.

    [05] Στην Κύπρο το 2014 η Συνέλευση του Συνδέσμου Γυναικών στη ναυτιλία

    Η Γενική Συνέλευση του WISTA (Women's International Shipping & Trading Association) International, του Συνδέσμου στον οποίο δραστηριοποιούνται γυναίκες επιχειρηματίες στους τομείς της ναυτιλίας, του εμπορίου και άλλων συναφών κλάδων θα πραγματοποιηθεί το 2014 στη Λεμεσό. Ο σύνδεσμος αριθμεί πέραν των 1.500 γυναικών σε όλο τον κόσμο.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του WISTA Cyprus, o οποίος ιδρύθηκε το 2011 και αριθμεί 57 μέλη από 19 διαφορετικές εθνικότητες, μαζί με την Κύπρο τη διοργάνωση της Ετήσιας Συνέλευσης, διεκδικούσε και η Σαγκάη.

    Στην Κύπρο το 2014 αναμένεται να φθάσουν πέραν των 300 γυναικών που κατέχουν ηγετικό ρόλο στους τομείς της ναυτιλίας.

    [06] Υπό κράτηση οι ύποπτοι για τον εμπρησμό αποθηκών στον Ύψωνα

    Διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 65χρονου ενοικιαστή των αποθηκών που καταστράφηκαν ολοσχερώς μετά από εμπρησμό, στην περιοχή Ύψωνα. Υπό κράτηση θα μείνουν για τέσσερεις ημέρες και οι τρεις γιοί του, 37, 35 και 27 ετών, ενώ η 30χρονη υπάλληλος, που είχε επίσης συλληφθεί, αφέθηκε ελεύθερη.

    Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου νοσηλεύεται ο 65χρονος, μετά από αδιαθεσία και όπως αναφέρθηκε από τους αστυνομικούς ανακριτές, υπάρχει εύλογη υποψία ότι οι τέσσερις ύποπτοι ενέχονται στην υπόθεση εμπρησμού των αποθηκών, που ήταν ασφαλισμένες έναντι μισού σχεδόν εκατομμυρίου ευρώ, αφού η εταιρεία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πρόσφατα προχώρησε σε απολύσεις προσωπικού.

    Αναφέρθηκε, επίσης, ότι από τις εξετάσεις φαίνεται πως, εσκεμμένα η πόρτα του γραφείου δεν ήταν κλειδωμένη, ενώ τα παράθυρα ήταν βγαλμένα από τη θέση τους και τοποθετημένα στο πάτωμα, ώστε η πυρκαγιά να εξαπλωθεί γρηγορότερα. Διαπιστώθηκε ακόμη, σύμφωνα με τους ανακριτές, ότι το όχημα ενός εκ των υπόπτων μοίραζε έντονα εύφλεκτη ύλη και παραλήφθηκε για περαιτέρω εξετάσεις.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 17 October 2012 - 13:39:08 UTC