Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δέκα πτήσεις επηρεάζουν τα απεργιακά μέτρα στην Ελλάδα
  • [02] Για κίνδυνο επέκτασης της συριακής κρίσης σε όλη την περιοχή,

    προειδοποιεί ο Μπραχίμι

  • [03] Ελαφρός σεισμός το πρωί στην Κύπρο
  • [04] Αυξάνονται τα επίπεδα φτώχειας σε Γερμανία και Ιταλία
  • [05] Εν αναμονή πορίσματος για τον τραυματισμό της επτάχρονης ο ΙΣ Πάφου

  • [01] Δέκα πτήσεις επηρεάζουν τα απεργιακά μέτρα στην Ελλάδα

    Συνολικά δέκα πτήσεις, πέντε αναχωρήσεις και πέντε αφίξεις, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου θα επηρεαστούν από τη σημερινή τρίωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

    Η απεργία άρχισε στις 10 το πρωί. Από την απεργία αναμένεται να επηρεαστούν 1.200 περίπου επιβάτες.

    Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «θα επηρεαστούν συνολικά 10 πτήσεις. Πρόκειται για 5 αναχωρήσεις και 5 αφίξεις. Εξ αυτών δύο πτήσεις ακυρώνονται, ενώ οι υπόλοιπες οκτώ θα πραγματοποιηθούν με διαφορετική ώρα εκτέλεσης».

    Όλες οι περιπτώσεις, ανέφερε ο κ. Ασπρής, «αφορούν πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν από και προς τα Αεροδρόμια Αθηνών, Πάτρας και Θεσσαλονίκης».

    [02] Για κίνδυνο επέκτασης της συριακής κρίσης σε όλη την περιοχή, προειδοποιεί ο Μπραχίμι

    Για τον κίνδυνο ανάφλεξης στην περιοχή, προειδοποίησε χθες από το Λίβανο ο διεθνής μεσολαβητής στη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι, ενώ οι αντάρτες κατέρριψαν στρατιωτικό ελικόπτερο επιφέροντας νέο πλήγμα στο στρατό στη βόρεια χώρα.

    "Η κρίση αυτή δεν μπορεί να παραμείνει επ' αόριστον περιορισμένη στο συριακό έδαφος. Θα επιλυθεί ή θα επιδεινωθεί, θα ξεπεράσει τα σύνορα και θα προκαλέσει ανάφλεξη και αιματοχυσία σε ολόκληρη την περιοχή", τόνισε ο Μπραχίμι, ο οποίος πραγματοποιεί εδώ και μια εβδομάδα περιοδεία σε χώρες της περιοχής με επιρροή.

    Ο Μπραχίμι επανέλαβε την έκκλησή του για κατάπαυση του πυρός με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής Εϊντ Αλ-`Αντχα, από τις 26 ως τις 28 Οκτωβρίου. "Εάν η συριακή κυβέρνηση δεχθεί το αίτημα αυτό -και από ό,τι γνωρίζω υπάρχει ελπίδα- και εάν η αντιπολίτευση δεχθεί όπως μας έχει πει την πρόταση αυτή, αυτό θα είναι ένα ελάχιστο βήμα με στόχο μια συνολική κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση του βαρέως πυροβολικού, τη διακοπή της ροής όπλων στη Συρία από το εξωτερικό και μια πολιτική λύση στη χώρα", τόνισε.

    [03] Ελαφρός σεισμός το πρωί στην Κύπρο

    Ελαφρά σεισμική δόνηση έγινε αισθητή το πρωί από μικρό αριθμό κατοίκων της επαρχίας Αμμοχώστου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, σήμερα Πέμπτη στις 09:46 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ελαφρά σεισμική δόνηση τοπικού μεγέθους M=3,7 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

    Το σεισμικό αυτό γεγονός, προστίθεται, είχε επίκεντρο το χερσαίο χώρο, 10 χιλιόμετρα δυτικά του Παραλιμνίου και 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λάρνακας, και εστιακό βάθος 40 χιλιόμετρα.

    [04] Αυξάνονται τα επίπεδα φτώχειας σε Γερμανία και Ιταλία

    Νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι 12,9 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία είναι φτωχοί ή αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο να ολισθήσουν στη φτώχεια, παρά τη μεγάλη οικονομική ανάπτυξη που γνωρίζει η χώρα τους.

    τα στοιχεία δείχνουν ότι το 15,8% των Γερμανών ζει με χαμηλούς μισθούς που σημαίνει ότι νοικιάζει φθηνά διαμερίσματα και επιβιώνει με στοιχειώδη τρόφιμα. Τα στοιχεία βασίζονται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πέρυσι για τα εισοδήματα των πολιτών το 2010 και δόθηκε στη δημοσιότητα με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας. Βάσει των ευρωπαϊκών στατιστικών, ένας εργαζόμενος κινδυνεύει να ολισθήσει στη φτώχεια όταν κερδίζει το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος.

    Η φτώχεια αυξάνεται και στην Ιταλία και πλήττει και νέα κοινωνικά στρώματα, κυρίως συνταξιούχους και γυναίκες, σύμφωνα με την καθολική ανθρωπιστική οργάνωση Caritas, η οποία κάνει λόγο για ελλιπή κοινωνική πολιτική. Η οργάνωση τονίζει ότι αύξησε κατά 44,5% την υλική βοήθειά της προς τους πιο φτωχούς κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2011 και τόνισε ότι ο αριθμός των Ιταλών που ζήτησαν βοήθεια κατά την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 15,2%.

    [05] Εν αναμονή πορίσματος για τον τραυματισμό της επτάχρονης ο ΙΣ Πάφου

    Το πόρισμα της έρευνας αναμένει ο Ιατρικός Σύλλογος Πάφου για το 7χρονο κοριτσάκι και τον τραυματισμό του στο μάτι από καυστικό φωσφορικό οξύ.

    Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάφου Ευστάθιος Ευσταθίου σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη ενημέρωση στον Ιατρικό Σύλλογο για το περιστατικό, το οποίο βρίσκεται κάτω από την έρευνα Ιατρικού Λειτουργού .

    Ο κ Ευσταθίου ως Ιατρικός Τοπικός Σύλλογος εξέφρασε την συμπαράσταση και συμπάθεια του προς το επτάχρονο κοριτσάκι που υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο μάτι από καυστικό φωσφορικό οξύ, όταν πατήθηκε κατά λάθος η συσκευή που περιείχε το καυστικό υγρό.

    Εξέφρασε επίσης την ελπίδα όπως η υγεία της μικρής αποκατασταθεί και το συγκεκριμένο περιστατικό να αποτελέσει την αφορμή για να λυθούν τα κακώς κείμενα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 18 October 2012 - 8:39:11 UTC