Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα
  • [02] ΟΥΕΦΑ: Πρόστιμο στο ΑΠΟΕΛ και ποινή για αγώνα κεκλεισμένων των

    θυρών με αναστολή

  • [03] Εκθεση φωτογραφίας σε Αλεξάνδρεια και Κάϊρο για τις σχέσεις

    Κύπρου-Αιγύπτου

  • [04] Οι προϋπολογισμοί της ΕΕ ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου
  • [05] Χαιρετίζει την ενιαία εποπτεία των τραπεζών η Ευρωπαϊκή Τραπεζική

    Ομοσπονδία

  • [06] Η 2η Ιανουαρίου τελευταία μέρα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους

  • [01] Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα

    Αυξημένα ήταν τη Δευτέρα τα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας προέβη σε συστάσεις στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος, στις 11 π.μ. οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10) στην ατμόσφαιρα ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 78 και 660 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο).

    Ως εκ τούτου, προστίθεται, αναμένεται ότι η μέση εικοσιτετράωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μg/m3 που έχει καθοριστεί με βάση τη σχετική νομοθεσία.

    [02] ΟΥΕΦΑ: Πρόστιμο στο ΑΠΟΕΛ και ποινή για αγώνα κεκλεισμένων των θυρών με αναστολή

    Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA επέβαλε πρόστιμο 75 χιλιάδων ευρώ στο ΑΠΟΕΛ για καταγγελία που αφορούσε στο παιχνίδι του με την Νεφτσί Μπακού, στη διοργάνωση του Europa League.

    Όπως αναφέρει η ΚΟΠ, παράλληλα η UEFA επέβαλε ποινή για διεξαγωγή ενός αγώνα του ΑΠΟΕΛ κεκλεισμένων των θυρών με τριετή αναστολή.

    Συνεπώς, αν στα επόμενα τρία χρόνια φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ δημιουργήσουν επεισόδια, θα ενεργοποιηθεί η ποινή.

    Το παιχνίδι με την Νεφτσί Μπακού έγινε στις 30 Αυγούστου στο Στάδιο ΓΣΠ.

    Η απόφαση κοινοποιήθηκε σήμερα στο ΑΠΟΕΛ και στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

    [03] Εκθεση φωτογραφίας σε Αλεξάνδρεια και Κάϊρο για τις σχέσεις Κύπρου-Αιγύπτου

    Οι ιστορικές σχέσεις της Κύπρου με την Αίγυπτο απεικονίζονται μέσα από την έκθεση φωτογραφίας β€Ž«Κύπρος και Αίγυπτος - σχέσεις διά μέσου των αιώνων»,β€Ž τα εγκαίνια της οποίας τελέστηκαν την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου στο κτήριο της Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας.

    Η έκθεση διήρκεσε μέχρι στις 18 Οκτωβρίου και αργότερα μεταφέρθηκε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Κάιρο όπου θα εκτίθεται από τις 4 ως τις 11 Δεκεμβρίου.

    Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, η έκθεση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Δημοκρατίας στο Κάιρο, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών β€Žκαι το Τμήμα Αρχαιοτήτων. β€Ž

    Η έκθεση αποτελείται από 25 συνολικά φωτογραφίες αρχαιολογικών ευρημάτων β€Žαπό ολόκληρο το νησί, τα οποία επιβεβαιώνουν την ιστορικότητα των σχέσεων της Κύπρου με την Αίγυπτο. Τα αρχαιολογικά ευρήματα περιλαμβάνουν β€Žκιονόκρανα, αγάλματα και φυλακτά που απεικονίζουν αιγυπτιακές θεότητες, β€Žεπιγραφές, τάφους και αγγεία από την εποχή των Φαραώ (17ος αιώνας π. Χ.) μέχρι β€Žκαι τη Ρωμαϊκή περίοδο (3ος αιώνας μ. Χ.). β€Ž

    Στα εγκαίνια παρέστησαν η διοίκηση και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας, εκπρόσωποι της ελληνικής και κυπριακής παροικίας και πολλοί επισκέπτες.

    [04] Οι προϋπολογισμοί της ΕΕ ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου

    Στο "μικροσκόπιο" της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μπαίνει, σήμερα κι` αύριο, τόσον ο Κοινοτικός Προϋπολογισμός για το επόμενο έτος όσον και ο πολυετής προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την περίοδο 2014-2020.Οι ευρωβουλευτές αντιτίθενται στις μειώσεις που προτείνονται για τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό το 2013 ενώ φαίνεται ότι, δεν θα συμφωνήσουν στις μεγάλες περικοπές, που έχουν προταθεί από ορισμένα κράτη-μέλη, στα κονδύλια του πολυετούς προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Απ` ότι έχει προκύψει μέχρι στιγμής, οι ευρωβουλευτές έχουν καταλήξει να προτείνουν μείωση των περικοπών που προτείνονται από το Συμβούλιο, στον Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2013.

    Στόχος της Ευρωβουλής είναι, οι προτάσεις του Συμβουλίου, για μειώσεις στον Κοινοτικό Προϋπολογισμό, να αναθεωρηθούν, προκειμένου να μπορέσει η ΕΕ να πληρώσει τους τρέχοντες λογαριασμούς που αφορούν υπηρεσίες που παρέχονται στα κράτη μέλη, ανέφερε ξένος ευρωβουλευτής-μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών του ΕΚ.

    [05] Χαιρετίζει την ενιαία εποπτεία των τραπεζών η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία

    Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία (ΕΤΟ) χαιρετίζει με ανακοίνωσή της την απόφαση των αρχηγών κρατών της ΕΕ όπως εξουσιοδοτήσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εποπτεύει όλες τις τράπεζες της ζώνης του ευρώ ως μέρος του νέου Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού.

    «Η σαφής υποχρέωση των Ευρωπαίων ηγετών να διατηρήσουν την ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς είναι κρίσιμης σημασίας», δήλωσε ο Guido Ravoet, ανώτερος εκτελεστικός διευθυντής της ΕΤΟ, προσθέτοντας ότι η επιβεβαίωση της πολιτικής βούλησης των χωρών της ΕΕ αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα το οποίο θα βοηθήσει στην εξεύρεση ευρωπαϊκών λύσεων για να ξεπεραστεί η κρίση.

    Στην ανακοίνωσή της, η ΕΤΟ αναφέρει εξάλλου ότι υποστηρίζει τη συμφωνία για την καθιέρωση ενιαίων κανόνων για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις (single rulebook) για υποστήριξη της ενιαίας εποπτείας, ενώ σημειώνει την ευελιξία που παρέχεται στα κράτη μέλη για τον καθορισμό κεφαλαιακών κανόνων στις περιπτώσεις όπου αυτοί έχουν εξαιρεθεί από το single rulebook.

    [06] Η 2η Ιανουαρίου τελευταία μέρα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους

    Η Υπηρεσία Εκλογών καλεί τους πολίτες της Δημοκρατίας, ηλικίας 18 χρονών και άνω, που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Κύπρο το τελευταίο εξάμηνο και δεν είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο, να υποβάλουν έγκαιρα αίτηση για εγγραφή, ενόψει των Προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων είναι η 2α Ιανουαρίου 2013. Έντυπα αιτήσεων μπορούν να εξασφαλιστούν από τα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων και των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη, από την Υπηρεσία Εκλογών και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών στη διεύθυνση:www.moi.gov.cy.

    Η Υπηρεσία Εκλογών υπενθυμίζει εξάλλου ότι στις προσεχείς Προεδρικές της 17ης Φεβρουαρίου και σε τυχόν επαναληπτική εκλογή, θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό για τους εκλογείς που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο ή θα εγγραφούν μέχρι τις 2 Ιανουαρίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 22 October 2012 - 13:39:07 UTC