Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με νίκη του ΑΠΟΕΛ ολοκληρώθηκε η έκτη αγωνιστική
  • [02] Αυλαία τη Τρίτη για το Πρωτάθλημα Πετόσφαιρας γυναικών
  • [03] Εξαγορά της Olympic Air από την Aegean
  • [04] Η Προεδρία πέτυχε τους στόχους της, λέει η Διεθνής Αμνηστία
  • [05] Νικητής ο Ομπάμα στο τρίτο ντιμπέϊτ ενόψει Προεδρικών

  • [01] Με νίκη του ΑΠΟΕΛ ολοκληρώθηκε η έκτη αγωνιστική

    Με νίκη του ΑΠΟΕΛ επί του Ολυμπιακού με 4-0, στο στάδιο ΓΣΠ, ολοκληρώθηκε η έκτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Α` Κατηγορίας. Μετά τη νίκη αυτή, ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε στην κορυφή με απολογισμό 16 βαθμούς.

    Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα του διατηρήθηκε στους πέντε βαθμούς και παραμένει χωρίς γκολ για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική.

    Το ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ στο 21` με τον Νούνο Μοραϊς και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 1-0. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 64` ο Ατόρνο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0. Στο 66` ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Τσιντί και στο αμέσως επόμενο λεπτό το ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι με τον Στάθη Αλωνεύτη.

    Το εκτέλεσε ο Μαντούκα για να γράψει το 3-0. Στο 81` ο Μαραϊς διαμόρφωσε το 4-0 για το ΑΠΟΕΛ, που του έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας.

    [02] Αυλαία τη Τρίτη για το Πρωτάθλημα Πετόσφαιρας γυναικών

    Αρχίζει τη Τρίτη το πρωτάθλημα πετόσφαιρας Α΄ Κατηγορίας Γυναικών με τη διεξαγωγή τεσσάρων συναντήσεων.

    Η πρωταθλήτρια ΑΕΛ αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Πανιδαλιακό, ενώ η κυπελλούχος Ανόρθωση αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη νεοφώτιστη ΕΝ Αγίου Αθανασίου. Ο αγώνας της ημέρας θα είναι αναμφίβολα αυτός στη Λεμεσό ανάμεσα στον Απόλλωνα και την ΑΕΚ Λάρνακας.

    Σπουδαίο παιχνίδι αναμένεται να γίνει στη Λευκωσία και στο γυμνάσιο Ακρόπολης, όπου θα αναμετρηθούν η Ολυμπιάδα Νεάπολης και το ΘΟΙ Αυγόρου.

    Όλοι οι αγώνες αρχίζουν στις 20:00.

    [03] Εξαγορά της Olympic Air από την Aegean

    H Aegean και η Marfin Investment Group συμφώνησαν την πώληση του 100% της Olympic Air στην Aegean έναντι 72 εκ. ευρώ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Aegean, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Οlympic Air θα καταστεί θυγατρική της εισηγμένης Aegean. Οι δυο αεροπορικές εταιρείες θα διατηρήσουν η καθεμιά το όνομα και τα σήματα τους, καθώς και διακριτό πτητικό έργο, στόλο και προσωπικό.

    Οι διοικητικές υπηρεσίες θα ενοποιηθούν, ώστε να προκύψουν οι απαραίτητες οικονομίες κλίμακας και η βελτιστοποίηση στην αξιοποίηση στόλου και δικτύου με γνώμονα την ακόμη καλύτερη κάλυψη των αναγκών των επιβατών τόσο εντός της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό.

    [04] Η Προεδρία πέτυχε τους στόχους της, λέει η Διεθνής Αμνηστία

    Η Κυπριακή Προεδρία έχει πετύχει πρόοδο στην προώθηση σε κοινοτικό επίπεδο θεμάτων που έχουν σχέση με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σημειώνει η Διεθνής Αμνηστία σε ενδιάμεση έκθεσή για της για τα πεπραγμένα της προεδρίας στον τομέα αυτό.

    «Η Κύπρος έχει πετύχει κάποιους σημαντικούς στόχους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ των οποίων η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, οι διαπραγματεύσεις για το πακέτο ασύλου, αλλά και η βοήθεια στο συντονισμό των θέσεων των χωρών της ΕΕ στις διαβουλεύσεις των Ηνωμένων Εθνών για τη Συνθήκη Εμπορίου Όπλων», δήλωσε ο Nicolas Beger, Διευθυντής του Γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας για τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

    O κ. Beger χαιρετίζει το γεγονός ότι το στρατηγικό πλαίσιο του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου (IHL) έχει ενταχθεί στη θεματολογία της Ομάδας Εργασίας για το Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο (COJUR)». Αναφορικά με τα επόμενα βήματα, η Διεθνής Αμνηστία ζητάει από την Κυπριακή Προεδρία να αναπτύξει μεγαλύτερη πρωτοβουλία ώστε να διασφαλίσει τη διαβούλευση με οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών σχετικά με την προσχώρηση της ΕΕ στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

    [05] Νικητής ο Ομπάμα στο τρίτο ντιμπέϊτ ενόψει Προεδρικών

    Η εξωτερική πολιτική και η ασφάλεια των ΗΠΑ ήταν το θέμα της τρίτης και τελευταίας τηλεμαχίας μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων, που έλαβε χώρα την Δευτερά στη Φλόριδα, 15 μέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές.

    Τη συζήτηση συντόνισε ο βετεράνος δημοσιογράφος Bob Schieffer, που υπέπεσε στη διάρκεια της τηλεμαχίας σε γλωσσικό ολίσθημα, αποκαλώντας τον Πρόεδρο «Ομπάμα Μιν Λάντεν». Τα αμερικανικά δίκτυα ανέδειξαν νικητή της τηλεμαχίας τον Μπαράκ Ομπάμα.

    Δημοσκόπηση του CBS δείχνει το 53% των ερωτηθέντων να θεωρούν νικητή τον Ομπάμα, 23% τον Ρόμνεϊ και 24% ισοπαλία. Ανάλογη δημοσκόπηση του CNN φέρνει νικητή της τηλεμαχίας τον Ομπάμα 46% έναντι 40%.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 23 October 2012 - 6:39:08 UTC