Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το 2013 η ολοκλήρωση από Pimco του διαγνωστικού ελέγχου στις τράπεζες
  • [02] Οχι δίκη εντός δίκης στην υπόθεση για φόνο Χατζηκωστή

  • [01] Το 2013 η ολοκλήρωση από Pimco του διαγνωστικού ελέγχου στις τράπεζες

    Κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2013 εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί ο διαγνωστικός έλεγχος που διενεργεί, κατ΄ απαίτηση της Τρόικας, ο αμερικανικός οίκος Pimco στα δανειακά χαρτοφυλάκια των κυπριακών τραπεζών και συνεργατικών ιδρυμάτων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πηγή από την Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) της Κύπρου.

    Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι συγκροτείται στην ΚΤ «εξειδικευμένη ομάδα» με στόχο την ενίσχυση της οδηγίας της ΚΤ για την εταιρική διακυβέρνηση και εμπλουτισμό της με πρακτικές άλλων χωρών για μεγαλύτερη διαφάνεια στις ενέργειες των τραπεζών, ενώ τόνισε ότι εκ των στόχων κατά τις συνομιλίες της ΚΤ με την Τρόικα θα είναι το λεγόμενο ring fencing (θυγατροποίηση) των δραστηριοτήτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη «να νοικοκυρευτούν οι τράπεζες», μέσω ανασυγκρότησης, απομόχλευσης και περικοπών δαπανών.

    "Παρόλο που δεν έχουν δεσμευτεί σε ένα χρονοδιάγραμμα, λογικά αναμένει ένας ότι αρχές του 2013 ή κατά τους πρώτους δύο μήνες του νέου έτους θα μπορούσαν να δώσουν ένα αποτέλεσμα", ανέφερε η πηγή της ΚΤ στο ΚΥΠΕ σε σχέση με τον διαγνωστικό έλεγχο που διενεργεί η Pimco, σημειώνοντας ότι αποτελεί «μεγάλη έρευνα».

    [02] Οχι δίκη εντός δίκης στην υπόθεση για φόνο Χατζηκωστή

    Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη, Μάριου Γεωργίου, για κατάθεση της έκθεσης που έχει συντάξει ο μάρτυρας υπεράσπισης Γιάννης Παπαϊωάννου, ο οποίος ασχολείται με τη δημιουργία λογισμικών και προγραμμάτων, τη διαχείριση έργου και τις τηλεπικοινωνίες.

    Την Τετάρτη, ο δικηγόρος του Τάσου Κρασοπούλη ζήτησε από το δικαστήριο δίκη εντός δίκης με κλήτευση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας Φάνου Χατζηγεωργίου, για να απαντήσει κατά πόσο συναινεί να αποκαλυφθούν τα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα, αίτημα το οποίο αιτιολόγησε κατά τη σημερινή δικάσιμο και απορρίφθηκε από το τριμελές Κακουργιοδικείο.

    Την Πέμπτη, κατά την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή, ο κ. Γεωργίου αγόρευσε αναφορικά με τη μαρτυρία που επιχείρησε να προσκομίσει στο δικαστήριο, σε σχέση με τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του Φάνου Χατζηγεωργίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 25 October 2012 - 16:39:06 UTC