Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τη συμπλήρωση επτά αγωνιστικών στο ποδοσφαρικό Πρωτάθλημα,

    τέσσερεις ομάδες παραμένουν αήττητες

  • [02] Η Ανόρθωση προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης του CEV Cup
  • [03] Οι υπάλληλοι της Λαϊκής εξουσιοδότησαν την ΕΤΥΚ για λήψη μέτρων,

    μη αποκλειόμενης της απεργίας

  • [04] Διαβουλεύσεις Yπουργείων Εξωτερικών Ρωσίας - Κύπρου
  • [05] Έκθεση για την αρχαία Κύπρο εγκαινίασε ο ΥΠΑΜ στις Βρυξέλλες
  • [06] Ασταθής η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας λέει η Μέρκελ

  • [01] Με τη συμπλήρωση επτά αγωνιστικών στο ποδοσφαρικό Πρωτάθλημα, τέσσερεις ομάδες παραμένουν αήττητες

    Με τη συμπλήρωση επτά αγωνιστικών στο ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας, τέσσερις ομάδες παραμένουν αήττητες. Πρόκειται για το ΑΠΟΕΛ, την Ανόρθωση, την ΑΕΚ και την ΑΕΛ.

    Σύμφωνα με την ΚΟΠ, έξι νίκες και μία ισοπαλία είναι ο απολογισμός των τριών πρώτων ομάδων, ενώ ο απολογισμός της ΑΕΛ καταγράφει τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες.

    Δεν είναι καθόλου συνηθισμένο το φαινόμενο να έχουμε τέσσερεις ομάδες χωρίς ήττα με την συμπλήρωση επτά αγωνιστικών.

    [02] Η Ανόρθωση προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης του CEV Cup

    Μεγάλη πρόκριση της Ανόρθωσης στην Ευρώπη. Η ομάδα της Αμμοχώστου νίκησε απόψε την Μλάντοστ Μαρίνα Καστέλα της Κροατίας με 3-1 σετ (16-25, 25-18, 25-16, 25-21) και διεκδίκησε στα ίσα την πρόκρισή της στο χρυσό σετ, το οποίο πήρε με 15-13.

    Όπως αναφέρει η ΚΟΠΕ, η Ανόρθωση ήταν συγκλονιστική και παίζοντας πολύ καλά κατάφερε στο χρυσό σετ να πάρει την μεγάλη και ιστορική της πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης του CEV Cup.

    Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, η Ανόρθωση θα αντιμετωπίσει τον Παμβοχαϊκό.

    [03] Οι υπάλληλοι της Λαϊκής εξουσιοδότησαν την ΕΤΥΚ για λήψη μέτρων, μη αποκλειόμενης της απεργίας

    Με ποσοστό 98,2%, οι επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις των υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας, μελών της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης για λήψη μέτρων, μη αποκλειόμενης της απεργίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΥΚ, πραγματοποιήθηκαν επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις της Λαϊκής Τράπεζας στη Λευκωσία, στη Λεμεσό (για Λεμεσό και Πάφο) και στη Λάρνακα (για Λάρνακα και Αμμόχωστο).

    Οι συνελεύσεις κλήθηκαν από την ΕΤΥΚ μετά τη μονομερή απόφαση της Τράπεζας να προχωρήσει στις μειώσεις των μισθών και ωφελημάτων των υπαλλήλων της, στη βάση αυθαίρετης και λανθασμένης ερμηνείας του σχετικού Διατάγματος.

    [04] Διαβουλεύσεις Yπουργείων Εξωτερικών Ρωσίας - Κύπρου

    Δυναμική χαρακτηρίζεται η ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας Ρωσίας και Κύπρου σε ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, με την οποία γίνεται αναφορά στις πολιτικές διαβουλεύσεις που έλαβαν χώρα μεταξύ του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Πέτρο Ευτυχίου και του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Τιτόφ.

    «Οι δύο πλευρές διαπίστωσαν τη δυναμική ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, σημείωσαν τις καλές προοπτικές της προώθησής τους και της επέκτασής τους σε νέους τομείς, ειδικότερα στον εμπορικό-οικονομικό και τον επενδυτικό», σημειώνεται στο ανακοινωθέν, που ενημερώνει για τις επαφές των δύο αρμόδιων αξιωματούχων, οι οποίοι χειρίζονται την υλοποίηση του Κοινού Προγράμματος Δράσης μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου για τα έτη 2010-2013.

    Επισημαίνεται ότι συζητήθηκαν επίσης θεμελιώδη ζητήματα για την ανάπτυξη των σχέσεων Ρωσίας και ΕΕ, συνυπολογίζοντας την Προεδρία της Κύπρου στην ΕΕ, ενώ έγινε και ανταλλαγή απόψεων για διεθνή προβλήματα, μεταξύ των οποίων η κυπριακή διευθέτηση και η κατάσταση γύρω από τη Συρία.

    [05] Έκθεση για την αρχαία Κύπρο εγκαινίασε ο ΥΠΑΜ στις Βρυξέλλες

    Την αλληλεπίδραση ιδεών και επιρροών από λαούς γειτονικών χωρών υπογραμμίζουν τα κυπριακά εκθέματα στην έκθεση «Αρχαία Κύπρος: Διάλογοι Πολιτισμών» δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης στα εγκαίνια της έκθεσης, στα Βασιλικά Μουσεία Τέχνης και Ιστορίας, στις Βρυξέλλες.

    Όπως ανέφερε ο Υπουργός σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία πραγματοποιείται με την ευκαιρία της ανάληψης από την Κύπρο της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, είναι η πρώτη φορά που εκτίθενται μαζί τόσα κυπριακά αντικείμενα, τα οποία βρίσκονταν διάσπαρτα σε διάφορες συλλογές.

    «Με τη διοργάνωση σημαντικών εκθέσεων σε γνωστά μουσεία του εξωτερικού, όπως στα Βασιλικά Μουσεία Τέχνης και Ιστορίας στις Βρυξέλλες και με δανεισμό αντικειμένων για το σκοπό αυτό, έχουμε ως στόχο να δώσουμε την ευκαιρία στο κοινό από όλη την Ευρώπη, να γνωρίσει και να κατανοήσει τον πολιτισμό της Κύπρου, να ενδιαφερθεί για τον πλούτο και την ποικιλομορφία του και τελικά να επισκεφθεί το νησί», ανέφερε ο κ. Ηλιάδης.

    [06] Ασταθής η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας λέει η Μέρκελ

    "H ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει ασταθής", αναφέρεται σε κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν η Καγκελάριος `Αγκελα Μέρκελ και οι επικεφαλής των πέντε μεγαλύτερων διεθνών οργανισμών, μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

    Η Γερμανίδα Καγκελάριος συναντήθηκε με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία, τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμί, τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, Γκάι Ράιντερ και τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ.

    Στην κοινή τους δήλωση αναφέρεται ακόμη ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ, υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι καθοδικών κινήσεων, παρά το γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομία θα κινηθεί ανοδικά το 2012 και το 2013, κατά 3,3 και 3,6% αντιστοίχως. Τα επίπεδα των χρεών των ανεπτυγμένων χωρών δεν βρίσκονται ακόμη σε βιώσιμο επίπεδο, ενώ η ανεργία έχει φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ σε πολλές χώρες, σημειώνεται στο κοινό ανακοινωθέν.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 31 October 2012 - 8:39:08 UTC