Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την πολιτική της για δημοσιοποίηση των αποφάσεων της, ανακοίνωσε

    η CyADA

  • [02] Κύπρια αθλήτρια τιμήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κίνημα Fair Play
  • [03] Ισόβια στον Θεοφάνους για το φόνο της Γιούλιας Οπόροκ και της

    κόρης της

  • [04] Aύξηση της ανεργίας στην Κύπρο, την Ευρωζώνη και την ΕΕ το Σεπτέμβριο
  • [05] Παράταση 15 ημέρες στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις Μονάδες

    Διαχείρισης

  • [06] ΕΚΤ: Οι τράπεζες της Ευρωζώνης αναμένουν αυστηρότερα κριτήρια

    δανεισμού


  • [01] Την πολιτική της για δημοσιοποίηση των αποφάσεων της, ανακοίνωσε η CyADA

    Την υιοθέτηση, από την Κυπριακή Αρχή αντί-Ντόπινγκ (CyADA), πολιτικής δημοσιοποίησης αποφάσεων της Αρχής και των Πειθαρχικών Συμβουλίων Αντί-Ντόπινγκ για περιπτώσεις παράβασης των σχετικών κανονισμών, ανακοίνωσε σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη η Αρχή.

    Σε ομιλία του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αρχής αντί-Ντόπινγκ, Μιχαήλ Πέτρου είπε ότι νοιώθουν ικανοποιημένοι γιατί κατάφεραν σήμερα να φέρουν εις πέρας μια μεγάλη προσπάθεια τους, που τους επιτρέπει αφενός να ανακοινώνουν τα ονόματα και άλλες σχετικές πληροφορίες όσων αθλητών ή άλλων προσώπων παραβιάζουν τους κανονισμούς αντί-ντόπινγκ και αφετέρου να το πράττουν χωρίς να παραβιάζουν οποιοδήποτε νόμο ή αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Σημείωσε δε ότι αυτό έγινε έπειτα από μία στενή και εποικοδομητική συνεργασία της Αρχής με το Γραφείο του Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

    [02] Κύπρια αθλήτρια τιμήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κίνημα Fair Play

    Η Κύπρια αθλήτρια του κανό- καγιάκ Χριστιάνα Παύλου τιμήθηκε για το ήθος της με το ατομικό δίπλωμα «Fair Play» για το 2012, από την Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Κινήματος Fair Play (EFPM).

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), κατά τη διάρκεια των εργασιών της 18ης Γενικής Συνέλευσης του EFPM που πραγματοποιήθηκε στη Βερόνα της Ιταλίας μεταξύ 24 και 27 Οκτωβρίου, επανεκλέγηκε επίσης στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Κινήματος ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Χαράλαμπος Λόττας.

    [03] Ισόβια στον Θεοφάνους για το φόνο της Γιούλιας Οπόροκ και της κόρης της

    Σε ισόβια καταδικάστηκε σήμερα από το μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου ο Θεόδωρος Θεοφάνους για το διπλό φόνο της πρώην συντρόφου του Γιούλιας Οπόροκ 24 ετών και της τρίχρονης κορούλας της Βικτώριας.

    Η απόφαση του Κακουργιοδικείου, μετά από 8ωρη διαδικασία, ήταν ομόφωνη. Το Κακουργιοδικείο βρήκε ένοχο τον κατηγορούμενο για το διπλό έγκλημα που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη στην παραλία της Γεροσκήπου. Ο πρόεδρος του μόνιμου Κακουργιοδικείου διέκοψε τη διαδικασία για 10 λεπτά και αμέσως μετά ανακοίνωσε την απόφαση.

    Οι ποινές που επέβαλε στον κατηγορούμενο είναι η ποινή δια βίου φυλάκισης για τον εκ προμελέτης φόνο της Γιούλιας Οπόροκ, 24 ετών, που βρισκόταν στο 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της, τριάντα πέντε έτη φυλάκιση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για το φόνο της τρίχρονης Βικτώριας, ποινές οι οποίες θα είναι συνεχόμενες , ποινή φυλάκισης δέκα έτη για κατοχή πιστολιού και δέκα χρόνια για κατοχή εκρηκτικών υλών, ποινές οι οποίες θα συντρέχουν μαζί με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

    [04] Aύξηση της ανεργίας στην Κύπρο, την Ευρωζώνη και την ΕΕ το Σεπτέμβριο

    Στο 12,2% του ενεργού πληθυσμού κυμάνθηκε η ανεργία στην Κύπρο το Σεπτέμβριο έναντι 11,8% που ήταν τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

    Οπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, η μέση ανεργία στην ευρωζώνη αυξήθηκε στο 11,6% (11,5% τον Αύγουστο) του ενεργού πληθυσμού, ενώ στο σύνολο της ΕΕ ήταν 10,6%, παραμένοντας αμετάβλητη. Αναφερόμενος στην παρατηρούμενη ραγδαία αύξηση της ανεργίας στο νότο της Ευρωζώνης, δηλαδή την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ισπανία και την Πορτογαλία, ο αρμόδιος Επίτροπος για την απασχόληση και τις κοινωνικές υποθέσεις Λάζλο Άντορ, υπογράμμισε ότι ο νότος της Ευρώπης θα πρέπει να βοηθηθεί επειγόντως και όχι στο απώτερο μέλλον, προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κατάσταση.

    [05] Παράταση 15 ημέρες στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις Μονάδες Διαχείρισης

    Άλλες δεκαπέντε μέρες παράταση στην προκήρυξη των διαγωνισμών για την κατασκευή των δύο Μονάδων Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων για τις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού ώστε να συζητηθεί για τελευταία φορά το θέμα από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, έδωσε η Υπουργός Εσωτερικών, Ελένη Μαύρου, τονίζοντας ότι ο διάλογος για τις δύο νέες ολοκληρωμένες Μονάδες πρέπει να «έχει αρχή και τέλος» καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία έχει καταγγελθεί για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και βρίσκεται ενώπιον του κινδύνου επιβολής εξουθενωτικών προστίμων.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, αλλά και κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον της Επιτροπής, η Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η εναλλακτική επιλογή της κατασκευής της μονάδας της Λευκωσίας ή και των δύο μονάδων, είναι η επέκταση της μονάδας της Κόσιης, η οποία έχει μεγαλύτερο κόστος στη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων.

    [06] ΕΚΤ: Οι τράπεζες της Ευρωζώνης αναμένουν αυστηρότερα κριτήρια δανεισμού

    Οι τράπεζες της Ευρωζώνης αναμένουν ότι θα καταστούν αυστηρότερα τα κριτήρια δανεισμού τους κατά τους επόμενους μήνες, έστω και αν η πρόσβασή τους σε χρηματοδότηση έχει βελτιωθεί, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Στην τελευταία της τριμηνιαία Έρευνα Τραπεζικών Χορηγήσεων, στην οποία συμμετείχαν 131 τράπεζες της Ευρωζώνης, η ΕΚΤ αναφέρει το 13% των τραπεζών δήλωσαν ότι αναμένεται να καταστούν αυστηρότερα τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι επιχειρήσεις για να πάρουν δάνεια κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Ένα 15% των τραπεζών ανέφερε ότι έχει ήδη θέσει αυστηρότερα κριτήρια κατά το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε μεταξύ 20 Σεπτεμβρίου και 9 Οκτωβρίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 1 November 2012 - 2:39:06 UTC