Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μικρό προβάδισμα Ομπάμα σε κρίσιμες πολιτείες, σύμφωνα με δημοσκόπηση
  • [02] Προηγείται ο Αλ Ατίγια στο Ράλλυ Κύπρος
  • [03] Συλλυπητήρια πολιτικής ηγεσίας για το θάνατο της Στέλλας Σουλιώτη
  • [04] Υπ. Εργασίας: Βασικός στόχος η ένταξη των νέων στην εργασία
  • [05] Η ΥΠΕΞ στη Σύνοδο Κορυφής ASEM
  • [06] Ζωτική η ενίσχυση της εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα, λέει

    ο ΥΠΟΙΚ


  • [01] Μικρό προβάδισμα Ομπάμα σε κρίσιμες πολιτείες, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ, στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos, μέσω διαδικτύου, που δημοσιοποίησε το Reuters, στην πρόθεση ψήφου αθροιστικά σε βάση διαπολιτειακή ισοψηφούν, στο 46%, όμως ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει ελαφρό προβάδισμα σε τρεις κρίσιμες πολιτείες.

    Σε αυτούς "που πιθανώς θα ψηφίσουν" ο Ομπάμα έχει προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου 3% στη Βιρτζίνια, και 2% στη Φλόριντα και το Οχάιο, αναφέρει αυτή η τελευταία δημοσκόπηση.

    Κατά τα άλλα, όλες οι λοιπές ενδείξεις προτίμησης ψήφου για τον Ομπάμα που έχει η ίδια δημοσκόπηση εμπίπτουν στην κατηγορία του "στατιστικού λάθους" του συν-μείον 3,4% .

    [02] Προηγείται ο Αλ Ατίγια στο Ράλλυ Κύπρος

    Ξεκίνησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι διαγωνιζόμενες ομάδες στην κούρσα της πρώτης ημέρας του Ράλλυ Κύπρος 2012, αγώνας που είναι και ο τελευταίος γύρος του Διεθνούς Πρωταθλήματος Ράλι.

    Ο οδηγός από το Κατάρ Νάσσερ Αλ Ατίγια προηγείται μέχρι στιγμής μετά τις πρώτες ειδικές διαδρομές στο Ράλλυ Κύπρος.

    Παρά το γεγονός ότι ο πρωταθλητής του IRC Νορβηγός Αντρέας Μίκελσεν ήταν ο νικητής της πρώτης υπερειδικής διαδρομής στο κέντρο της Πάφου, ο Αλ Ατίγια κατάφερε να κερδίσει με μεγάλη διαφορά τη δεύτερη ειδική διαδρομή και παρά τις νίκες του Μίκκελσεν στην τρίτη και τέταρτη ειδική διαδρομή, βρίσκεται μέχρι στιγμή στην πρωτοπορία της γενικής κατάταξης αφήνοντας πίσω του κατά 1:33.6 στη δεύτερη θέση τον Μίκελσεν.

    [03] Συλλυπητήρια πολιτικής ηγεσίας για το θάνατο της Στέλλας Σουλιώτη

    Βαθειά θλίψη εκφράζουν για το θάνατο της Στέλλας Σουλιώτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και η Κυβέρνηση.

    Σε γραπτή δήλωση αναφέρεται ότι η Στέλλα Σουλιώτη «υπήρξε πρωτοπόρος στο δημόσιο βίο της Κύπρου». «Υπηρετώντας από πολλές επάλξεις η αείμνηστη Στέλλα Σουλιώτη προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην Κύπρο και στην αναβάθμιση του ρόλου της γυναίκας στην κυπριακή κοινωνία και πολιτεία» προστίθεται.

    Τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο της Στέλλας Σουλιώτη εξέφρασαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής, όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας.

    [04] Υπ. Εργασίας: Βασικός στόχος η ένταξη των νέων στην εργασία

    Η προώθηση της ένταξης των νέων στην απασχόληση αποτελεί βασικό στόχο της πολιτικής απασχόλησης, εθνικής και ευρωπαϊκής, τόνισε η Υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους, επισημαίνοντας ότι οι αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον επιβάλλουν μια πιο μελετημένη επιλογή στην αρχή της σταδιοδρομίας του ατόμου, ενώ δεν πρέπει να αποκλείεται η επαγγελματική αναπροσαρμογή κατά διαστήματα.

    Σε χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας Καριέρας που διοργανώνουν οι Σχολές ΠΑΣΚΑΛ, τον οποίο ανέγνωσε η Επαρχιακός Λειτουργός Εργασίας Λεμεσού Δέσπω Στυλιανού, η κ. Χαραλάμπους επεσήμανε περαιτέρω ότι ο καθένας, για να πάρει τη σωστή απόφαση, θα πρέπει να γνωρίζει καλά τις δυνατότητες, τις κλίσεις και τα ταλέντα του, ταυτόχρονα με τα δεδομένα στο χώρο της εργασίας και των επαγγελμάτων, τις δυνατότητες και τις προοπτικές που προσφέρονται.

    Στο πλαίσιο της καθοδήγησης και στήριξης των νέων στον κόσμο της εργασία, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, που είναι αρμόδια για την παροχή δωρεάν βοήθειας και καθοδήγησης στους ανέργους για εξεύρεση εργασίας, προσφέρει στα κατά τόπους Τοπικά και Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας εξειδικευμένη συμβουλευτική και στήριξη μέσω καταρτισμού Ατομικού Σχεδίου Δράσης, είπε η Υπουργός.

    [05] Η ΥΠΕΞ στη Σύνοδο Κορυφής ASEM

    Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην 9η Σύνοδο Κορυφής ASEM, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση

    Η Υπουργός, η οποία αναχωρεί το απόγευμα του Σαββάτου, θα εκπροσωπήσει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και θα απευθύνει χαιρετισμό στη Σύνοδο Κορυφής Ασίας-Ευρώπης, η οποία πραγματοποιείται στην πόλη Βιεντιάν μεταξύ 5 και 6 Νοεμβρίου.

    Το θέμα της 9ης Συνόδου Κορυφής του ASEM είναι "Friends for Peace, Partners for Prosperity" και οι εργασίες της αναμένεται να επικεντρωθούν σε θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων ασφάλειας τροφίμων και ενέργειας, αειφόρου ανάπτυξης, παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, κλιματικών αλλαγών και διαχείριση φυσικών καταστροφών, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων, για την ενίσχυση και επέκταση της υφιστάμενης συνεργασίας εντός του πλαισίου της ASEM.

    [06] Ζωτική η ενίσχυση της εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα, λέει ο ΥΠΟΙΚ

    Ζωτικής σημασίας για την διασφάλιση της σωστής και εύρυθμης λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των χρηματοπιστωτικών αγορών στην ΕΕ, αποτελεί για την κυπριακή Προεδρία της ΕΕ η ενίσχυση της εποπτείας και των κανόνων λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού τομέα, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, επισημαίνοντας παράλληλα ότι άμεση προτεραιότητα της κυπριακής προεδρίας είναι η δημιουργία ενός Μηχανισμού Ενιαίας Εποπτείας για τις τράπεζες στην Ευρώπη.

    Σε ομιλία του κατά το συνέδριο του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου με θέμα "Regional solutions for a changing Europe - Celebrating the Cyprus Presidency of the EU Council", ο κ. Σιαρλή είπε ότι στο πλαίσιο αυτό, βασικές προτεραιότητες της κυπριακής Προεδρίας είναι η αναμόρφωση του χρηματοοικονομικού πλαισίου της ΕΕ, προσθέτοντας ότι έχουμε μέχρι σήμερα προχωρήσει το φιλόδοξο πρόγραμμά μας, έχουμε σημειώσει πρόοδο σε μια σειρά από θέματα της ατζέντας για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αλλά υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά για να γίνει και εργαζόμαστε σκληρά μέχρι το Δεκέμβριο για την επίτευξη προόδου".

    "Δεν είναι μυστικό ότι η οικονομική κρίση ξεκίνησε από την χρηματοοικονομική κρίση που οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις οι χρηματοπιστωτικές αγορές συμπεριφέρθηκαν με ανεύθυνο τρόπο και είχαν επίσης ανεπαρκή εποπτεία", πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 3 November 2012 - 13:39:06 UTC