Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκδήλωση Αστυνομίας για ασφάλεια στο δρόμο
  • [02] Εκλογική Συνδιάσκεψη Οικολόγων για τις προεδρικές
  • [03] Επιμήμυνση του ελληνικού προγράμματος ευνοεί ο Σόιμπλε
  • [04] Τρεις αναμετρήσεις το Σάββατο στο ποδόσφαιρο
  • [05] Ομπάμα υποστηρίζει η ελληνοαμερικανική κοινότητα

  • [01] Εκδήλωση Αστυνομίας για ασφάλεια στο δρόμο

    Εκδήλωση με θέμα «Ποδηλατώ με ασφάλεια» πραγματοποίησε η Αστυνομία στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

    Την εκδήλωση, η οποία ήταν στο πλαίσιο της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, χαιρέτισαν, ο Υπαρχηγός Αστυνομίας Αντρέας Κυριάκου και εκ μέρους της Λαϊκής Ασφαλιστικής, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του Ομίλου CNP Λαϊκή Ασφαλιστική Τάκης Φειδίας. Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον εξοπλισμό της Τροχαίας και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητές της.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μέσα από το παιγνίδι, να ενημερωθούν για τη σωστή οδική συμπεριφορά στους δρόμους.

    [02] Εκλογική Συνδιάσκεψη Οικολόγων για τις προεδρικές

    Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, σε Εκλογική Συνδιάσκεψη, που πραγματοποιεί την Κυριακή στην Ακτή Κυβερνήτη θα αποφασίσει για τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

    Όπως ανέφερε η ΓΓ του Κινήματος Ιωάννα Παναγιώτου, η απόφαση που θα ληφθεί, για να συνάδει με το καταστατικό του Κινήματος και να είναι έγκυρη, πρέπει να εξασφαλίσει ποσοστό 60% συν.

    Η Εκλογική Συνδιάσκεψη αποτελείται από την Κεντρική Επιτροπή και τις Επαρχιακές Επιτροπές του Κινήματος και είναι το αρμόδιο σώμα το οποίο με βάση το καταστατικό του Κινήματος θα πάρει την τελική απόφαση για τις προεδρικές εκλογές.

    [03] Επιμήμυνση του ελληνικού προγράμματος ευνοεί ο Σόιμπλε

    Επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος θα υπάρξει εφόσον έχει νόημα κάτι τέτοιο και βοηθά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, διευκρινίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τονίζει ότι ισχύει η υποχρέωση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Reinische Post", ο κ. Σόιμπλε επαναλαμβάνει ότι πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας πριν ληφθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις για την Ελλάδα, ενώ επισημαίνει ότι δεν γίνεται να αγνοηθούν οι καθυστερήσεις λόγω των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων. "Είναι δύσκολο για την Ελλάδα, το γνωρίζουμε", δηλώνει ο κ. Σόιμπλε και αναφέρεται εκ νέου στο ενδεχόμενο επαναγοράς ελληνικών ομολόγων από την Αθήνα.

    "Είναι προφανής η λογική. Εάν η Ελλάδα μπορούσε να αγοράσει ομόλογα από την αγορά, σε ικανοποιητικό επίπεδο τιμής, θα μπορούσε με περιορισμένο κόστος να επιτύχει μείωση του δανειακού της βάρους. Αλλά το πεδίο εφαρμογής αυτού του μέτρου περιορίζεται, λόγω του περσινού "κουρέματος". Επιπλέον, θα χρειαζόταν πρόσθετη χρηματοδότηση", αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος δηλώνει βέβαιος ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα εξασφάλιζε την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου. Αντιθέτως, σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τονίζει ότι περιορισμοί στο δημοσιονομικό δίκαιο υπάρχουν σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και πως αυτό δεν είναι αποκλειστικό πρόβλημα της Γερμανίας.

    [04] Τρεις αναμετρήσεις το Σάββατο στο ποδόσφαιρο

    Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται την Κυριακή η 8η αγωνιστική του κυπριακού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α΄ κατηγορίας ανδρών και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, στο ΓΣΠ Λευκωσίας, με το παιχνίδι ΑΠΟΕΛ - Αγία Νάπα, που αρχίζει στις 07:00 το βράδυ.

    Το σημερινό πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής περιλαμβάνει τα παιχνίδια Ένωση Νέων Παραλιμνίου - Ολυμπιακός (17:00, στο Τάσος Μάρκου), Αλκή - Απόλλωνας (αρχίζει στις 18:00, στο ΓΣΖ Λάρνακας) και Ανόρθωση - Νέα Σαλαμίνα (18:00, στο γήπεδο Αντώνης Παπαδόπουλος).

    Το Σάββατο η ΑΕΚ νίκησε, εκτός έδρας, με 0-3 την Αθλητική Ένωση Πάφος στο Παφιακό συμπληρώνοντας έτσι 22 βαθμούς και διατηρώντας για όγδοο στη σειρά παιχνίδι το αήττητο και χωρίς να δεχθεί τέρματα. Χθες επίσης, Δόξα και Ομόνοια έμειναν στη ισοπαλία με 1-1 και το ίδιο αποτέλεσμα υπήρξε και στο Τσίρειο Λεμεσού, στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Εθνικό Άχνας.

    [05] Ομπάμα υποστηρίζει η ελληνοαμερικανική κοινότητα

    Απογοήτευση επικρατεί στην ηγεσία της ελληνοαμερικανικής κοινότητας γιατί για πρώτη φορά μετά το 1976, κανείς από τους προεδρικούς υποψηφίους δεν έδωσε δεσμεύσεις για τα ελληνικά εθνικά θέματα. Επίσης για πρώτη φορά δεν δημιουργήθηκαν οργανισμοί Ελληνοαμερικανών για την υποστήριξη τους ενός ή του άλλου υποψηφίου.

    Παραδοσιακά στην ελληνοαμερικανική κοινότητα οι Δημοκρατικοί προεδρικοί υποψήφιοι τυγχάνουν μεγαλύτερης υποστήριξης, ωστόσο αυτή τη φορά ο Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται να λαμβάνει μεγαλύτερη ώθηση από την απογοήτευση της Ομογένειας για τα αρνητικά σχόλια που έκανε αρκετές φορές σε βάρος της Ελλάδας ο Μιτ Ρόμνεϊ, στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

    Και οι δύο ομογενειακές εφημερίδες της Νέας Υόρκης, ο ημερήσιος «Εθνικός Κήρυκας» και η εβδομαδιαία Greek News, με άρθρα τους κάλεσαν τους ομογενείς να ψηφίσουν την Τρίτη τον Ομπάμα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 4 November 2012 - 8:39:06 UTC