Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία Δήμου Λευκωσίας-Αστυνομίας για οδικές παραβάσεις και

    εξώδικα

  • [02] Πρωτοβουλίες για στήριξη ευπαθών ομάδων εξήγγειλε το ΠΣΣΕ
  • [03] Η ΥΠΕΣ παρέδωσε 85 οικόπεδα αυτοστέγασης σε δικαιούχους στον Ύψωνα
  • [04] Με την εξέταση τριών άλλων μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη για το Μαρί
  • [05] Δεύτερο γύρο διαβούλευσης ζήτησε η Επ. Εμπορίου για την αγορά

    ηλεκτρισμού


  • [01] Συνεργασία Δήμου Λευκωσίας-Αστυνομίας για οδικές παραβάσεις και εξώδικα

    Ο Δήμος Λευκωσίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «με την Αστυνομία βρισκόμαστε σε επαφή με κοινό στόχο τη διασφάλιση της ευταξίας και της ευνομίας στην πόλη μας γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε μια πόλη φιλική στους κατοίκους της και ελκυστική στους επισκέπτες της».

    Στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λευκωσίας «επαναφέρει, με την ευκαιρία αυτή, το θέμα της ανάθεσης περισσότερων εξουσιών στους δημοτικούς τροχονόμους μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για καλύτερο έλεγχο της τροχαίας κίνησης και της βελτίωσης του επιπέδου οδικής ασφάλειας».

    Πιο συγκεκριμένα ζητήθηκε όπως οι δημοτικοί τροχονόμοι περιβληθούν με την εξουσία να εκδίδουν εξώδικές καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις σε πεζόδρομους, σε παράνομη είσοδο σε μονόδρομους, παραβάσεις δεξιόστροφης ή αριστερόστροφης σήμανσης και για άλλες παραβάσεις που θα συμφωνηθούν και μπορεί να θεωρηθούν ότι μπορεί να ελεγχθούν με τη χρήση εξωδίκων, καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] Πρωτοβουλίες για στήριξη ευπαθών ομάδων εξήγγειλε το ΠΣΣΕ

    Σε εξαγγελία πρωτοβουλιών για στήριξη των ευπαθών ομάδων μεσούσης της οικονομικής κρίσης προχώρησε το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, περιλαμβανομένης και της στόχευσης για δημιουργία Κέντρου Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών.

    Η εξαγγελία των πρωτοβουλιών έγινε κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στα γραφεία του ΠΣΣΕ στη Λευκωσία, από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Συμβουλίου Σταύρο Ολύμπιο, στην παρουσία της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας Έλσης Χριστόφια.

    Ανακοινώνοντας τις πρωτοβουλίες του ΠΣΣΕ, ο κ. Ολύμπιος αναφέρθηκε στον παγκύπριο έρανο που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου, με στόχο τη δημιουργία Κέντρων Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών, τα οποία θα στελεχώνονται από μέλη των Σωμάτων Εθελοντών.

    [03] Η ΥΠΕΣ παρέδωσε 85 οικόπεδα αυτοστέγασης σε δικαιούχους στον Ύψωνα

    Η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου δήλωσε την Τρίτη ότι η Κυβέρνηση, μέσα σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, συνεχίζει να στηρίζει τον προσφυγικό κόσμο και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, σημειώνοντας ότι «η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, όχι μόνο δεν αφαιρεί αλλά ενισχύει την υποχρέωση του κράτους να σταθεί δίπλα στον πολίτη με στοχευόμενες κοινωνικές πολιτικές και ως Κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

    Η Υπουργός Εσωτερικών απηύθυνε χαιρετισμό κατά την εκδήλωση για την παραχώρηση 85 οικοπέδων αυτοστέγασης σε ισάριθμες δικαιούχες οικογένειες προσφύγων στον Δήμο Ύψωνα.

    Παραδίδοντας τα οικόπεδα, η κ. Μαύρου είπε ότι «στα όρια του διαχωρισμού περιλαμβάνονται επίσης δυο μεγάλης έκτασης οικόπεδα, τα οποία ο Δήμος Ύψωνα θα αναπτύξει μέσα από τα σχέδια του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης, με σκοπό την στέγαση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα».

    [04] Με την εξέταση τριών άλλων μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη για το Μαρί

    Με την κατάθεση και αντεξέταση του τέως Επαρχιακού Υπεύθυνου των Πυροσβεστικών Σταθμών Λάρνακας, ενός αστυνομικού και ενός ανθυποπλοίαρχου, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδρίασε στη Λάρνακα, συνεχίστηκε την Τρίτη η ακροαματική διαδικασία για την φονική έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011.

    Σε κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία στις 6/8/2011 ο 31ος μάρτυρας κατηγορίας Επαρχιακός Υπεύθυνος των Πυροσβεστικών Σταθμών Λάρνακας Ιεζεκιήλ Παπαδόπουλος που ανέγνωσε στο δικαστήριο, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι γύρω στις 05.30 ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά στη ναυτική βάση στο Μαρί και σε κάποια στιγμή ο υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάμπος Χαραλάμπους τον ενημέρωσε ότι «έγινε έκρηξη, ο Λοϊζίδης είναι τραυματίας και οι πυροσβέστες μας δεν βγήκαν έξω».

    Φτάνοντας στη βάση ο μάρτυρας είπε ότι πήγε κοντά στη σκηνή, πρόσεξε ένα πυροσβεστικό όχημα κατεστραμμένο, με ένα απανθρακωμένο σώμα μεταξύ της θέσης του οδηγού και του συνοδηγού, που αργότερα έμαθε ότι ήταν ο Παναγιώτης Θεοφίλου, και πίσω σε κάποια απόσταση ήταν τρία πτώματα, τον Κλεάνθη Κλεάνθους, τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Γιακουμή.

    [05] Δεύτερο γύρο διαβούλευσης ζήτησε η Επ. Εμπορίου για την αγορά ηλεκτρισμού

    Διιστάμενες απόψεις από τους εμπλεκόμενους φορείς σε σχέση με το νομοσχέδιο που αφορά τη ρύθμιση της αγοράς ηλεκτρισμού κατέγραψε σε συνεδρία της η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου, με αποτέλεσμα να ζητηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού όπως προχωρήσει και σε δεύτερο γύρο διαβούλευσης με στόχο να υπάρξει σύγκλιση απόψεων σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

    Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λευτέρης Χριστοφόρου, αφού έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό νομοθέτημα «το οποίο ουσιαστικά θα αλλάξει την εικόνα των πραγμάτων στον ηλεκτρισμό και ιδιαίτερα σε σχέση με την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών», είπε πως «φαίνεται ότι υπάρχουν πάρα πολλές διιστάμενες απόψεις σε βαθμό μάλιστα που οι εμπλεκόμενοι φορείς ΔΕΦΑ, ΡΑΕΚ, ΑΗΚ και άλλοι να μην έχουν κοινή συνισταμένη για την αντιμετώπιση αυτού του ολοκληρωμένου νομοσχεδίου».

    Ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε πως για την Επιτροπή είναι εκ των ων ουκ άνευ να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο ότι οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού θα έχουν απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας γιατί, όπως υπέδειξε, είναι αδιανόητο στην Κύπρο του 2012 να αποκόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ανθρώπους άνεργους για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τους λογαριασμούς της ΑΗΚ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 13 November 2012 - 18:39:06 UTC