Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φιλική ήττα της Κύπρου στο ποδόσφαιρο από την Φινλανδία
  • [02] Εκδήλωση Μνήμης για τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη
  • [03] Μπροστάρηδες οι νέοι στον αγώνα για δικαίωση, λέει ο Υπ. Παιδείας

  • [01] Φιλική ήττα της Κύπρου στο ποδόσφαιρο από την Φινλανδία

    Την ήττα με 3 - 0 γνώρισε το βράδυ της Τετάρτης η Εθνική Κύπρου στο ποδόσφαιρο από την αντίστοιχη ομάδα της Φινλανδίας, στο τελευταίο φιλικό αγώνα της μέσα στο 2012. Στον αγώνα που έγινε στο στάδιο ΓΣΠ, οι Φινλανδοί εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη στην κυπριακή άμυνα και ευστόχησαν τρεις φορές.

    Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 2-0. Το σκορ άνοιξε στο 14` ο Pukki με πλασέ μέσα από την περιοχή και στο 28` με πέναλτι ο Hetemaj πέτυχε το 2-0.

    Στην επανάληψη ο Ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Νιόπλιας πραγματοποίησε έξι αλλαγές και στα αξιοσημείωτα καταγράφεται η πρώτη παρουσία του Πιέρου Σωτηρίου αλλά και του Μάριου Αντωνιάδη.

    [02] Εκδήλωση Μνήμης για τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη

    Εκδήλωση μνήμης για τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη, Κύπριο στην καταγωγή, πρώην Γενικό Διευθυντή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, διοργανώνει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε συνεργασία με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και την Ένωση Συντακτών Κύπρου.

    Η εκδήλωση που είναι ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012, στις 7 μ.μ. στη Δημοσιογραφική Εστία. Η Εκδήλωση Μνήμης θα αρχίσει με χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΠΕ Λάρκο Λάρκου, το Γενικό Διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης Μακαδονίας ΑΠΕ-ΜΠΕΣταύρο Τζίμα και τον Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου Αντώνη Μακρίδη. Θα αναγνωστεί, επίσης χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πρακτορείων Ειδήσεων Έρικ Νίλεν.

    Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί φιλμάκι αφιερωμένο στον Ανδρέα Χριστοδουλίδη.

    [03] Μπροστάρηδες οι νέοι στον αγώνα για δικαίωση, λέει ο Υπ. Παιδείας

    Ο Υπουργός Παιδείας Γιώργος Δημοσθένους κάλεσε τους μαθητές και φοιτητές να γίνουν οι πρωτεργάτες στον κοινό αγώνα για τη δικαίωση της πατρίδας μας.

    Σε μήνυμα με την ευκαιρία της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ο Υπουργός υπογραμμίζει ότι οι νέοι πολίτες, προσηλωμένοι στην πατρίδα, το δημόσιο συμφέρον και την ελευθερία και με αίσθημα ευθύνης, δημοκρατικότητα, αγωνιστικότητα και παρρησία, είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

    «Με όπλα μας τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, το σεβασμό και την ειρήνη και καταδικάζοντας με τον πιο έντονο τρόπο την αποσχιστική πράξη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ας πορευτούμε όλοι μαζί, ώστε με ενότητα και σύμπνοια να διεκδικήσουμε τα δίκαιά μας», αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας. Ο κ. Δημοσθένους αναφέρει ότι η ανακήρυξη του ψευδοκράτους ήρθε ως επιστέγασμα σειράς αποσχιστικών και διαιρετικών ενεργειών και αποφάσεων που εκπορεύονταν από την Άγκυρα, ήταν η προέκταση της εισβολής του Αττίλα και όσων επακολούθησαν το 1974.

    Αφού υπενθυμίζει ότι η παράνομη ενέργεια καταδικάστηκε με ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών , ο κ. Δημοσθένους τονίζει ότι ολόκληρος ο κυπριακός λαός, «με μπροστάρηδες τους φοιτητές και τους μαθητές, υψώνει φωνή αντίστασης και καταδίκης».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 15 November 2012 - 8:39:07 UTC