Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπαίδευση και κατάρτιση των νέων απάντηση στην ανεργία, λέει η

    Επίτροπος Βασιλείου

  • [02] Συζήτηση υψηλού επιπέδου στο Σπίτι της ΕΕ για τη Διεύρυνση
  • [03] Αποτυχία για το ΠΔΠ επιζήμια για την ΕΕ, προειδοποιεί ο Ρόμπεϊ
  • [04] Ανταλλαγή απόψεων για τη μετανάστευση σε διάσκεψη στη Λευκωσία
  • [05] Σημαντικό αποκούμπι των αμπελουργών η ζιβανία, δηλώνει ο Υπουργός

    Γεωργίας

  • [06] Νομική υποχρέωση η διασφάλιση των δικαιωμάτων του παιδιού, τονίζει

    η Κουρσουμπά


  • [01] Εκπαίδευση και κατάρτιση των νέων απάντηση στην ανεργία, λέει η Επίτροπος Βασιλείου

    Η εκπαίδευση και κατάρτιση των νέων και η ανάπτυξη προγραμμάτων για δεξιότητες μπορεί να καταστούν η απάντηση στην ανεργία, δήλωσε την Τρίτη η Επίτροπος Ανδρούλα Βασιλείου, μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου στο Στρασβούργο, όπου παρουσίασε την πρωτοβουλία «Rethinking Education: investing in skills for better socio-economic outcomes».

    Η κ. Βασιλείου ανέφερε ότι πρέπει να στραφούμε στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων, καθώς στην ΕΕ αυτή τη στιγμή η ανεργία των νέων αγγίζει το 23% και πάνω από 2 εκ θέσεις εργασίες είναι κενές. Ανέφερε ακόμη ότι το 35% των μαθητών σήμερα εγκαταλείπουν το σχολείο μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ πάνω από το μισό του ενήλικου πληθυσμού δεν διαθέτει καθόλου δεξιότητες στους ΗΥ.

    Η κρίση, είπε, οδηγεί τα κράτη μέλη σε περικοπές στην εκπαίδευση και η ΕΕ πρέπει να έχει υψηλά καταρτισμένους εργαζόμενους για να καλύψουν τις θέσεις εργασίας.

    [02] Συζήτηση υψηλού επιπέδου στο Σπίτι της ΕΕ για τη Διεύρυνση

    Διαβεβαιώσεις για την εκτίμηση και τη σημασία που αποδίδει η κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) στην πολιτική Διεύρυνσης έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του σε συζήτηση υψηλού επιπέδου, με θέμα τη "Δέσμη Εγγράφων της ΕΕ για τη Διεύρυνση 2012", εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, από τις 09:15 το πρωί μέχρι και μία ώρα μετά το μεσημέρι στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκωσία.

    "Από πλευράς μας", δήλωσε ο Εκπρόσωπος σε χαιρετισμό του, τον οποίο ανέγνωσε η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, Ελεονώρα Γαβριηλίδου, "προετοιμαζόμαστε κατάλληλα και, σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή, αλλά και με το σύνολο των εταίρων μας, προσβλέπουμε τόσο στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις 11 Δεκεμβρίου όσο και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκέμβρη, με κοινό στόχο όλων μας την ποιοτική προώθηση και εμβάθυνση της ενταξιακής προοπτικής των υποψηφίων προς ένταξη χωρών".

    "Η πολιτική διεύρυνσης", όπως ανέφερε ο κ. Στεφάνου, "έχει αναμφίβολα αποδείξει την προστιθέμενη αξία της για την επικράτηση της ειρήνης και της δημοκρατίας στην Ευρώπη και οφείλουμε όλοι να παραμείνουμε δεκτικοί στο στόχο μιας ανοικτής προς τους γείτονές της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    [03] Αποτυχία για το ΠΔΠ επιζήμια για την ΕΕ, προειδοποιεί ο Ρόμπεϊ

    Ο Πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, στην καθιερωμένη επιστολή-πρόσκληση προς τους Αρχηγούς Κρατών και κυβερνήσεων πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, προειδοποιεί ότι μια αποτυχία στη λήψη απόφασης για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2014, την Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες, μπορεί να είναι επιζήμια για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σύμφωνα με τον κ. Βαν Ρόμπεϊ, ο σκοπός της παρούσας συνάντηση είναι σαφής, πρέπει να εξασφαλίσει στην Ένωση τα απαραίτητα μέσα για να λειτουργήσει τα επόμενα χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη τους υφιστάμενους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

    Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία, η απουσία μιας συμφωνίας θα μπορούσε να είναι επιβλαβής για το σύνολο των χωρών μας και για το λόγο αυτό έχω κάνει διευθετήσεις, ώστε η συνάντησή μας να είναι, εάν κριθεί αναγκαίο, παρατεταμένη (δηλαδή πέραν της Παρασκευής που προβλέπει ο αρχικός προγραμματισμός), αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΕ.

    [04] Ανταλλαγή απόψεων για τη μετανάστευση σε διάσκεψη στη Λευκωσία

    Ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών και κριτικός αναστοχασμός για την κατεύθυνση, τις έννοιες και την υλοποίηση των πολιτικών για την ένταξη των μεταναστών στην ΕΕ, σε συνάρτηση με το ρόλο των τοπικών και περιφερειακών αρχών, είχαν οι 100 περίπου σύνεδροι, που συμμετείχαν στη Διάσκεψη Εμπειρογνωμόνων που διοργανώθηκε από την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, στη Λευκωσία την Τρίτη.

    Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, στόχος της Διάσκεψης ήταν να αποδοθεί η απαιτούμενη έμφαση στο ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίζουν οι τοπικές και περιφερειακές αρχές και οι τοπικές κοινωνίες ευρύτερα στην ένταξη των μεταναστών.

    Οι Σύνεδροι ήταν εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων της ΕΕ, κρατικοί αντιπρόσωποι από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής για την Ένταξη, αξιωματούχοι από τις τοπικές αρχές ευρωπαϊκών πόλεων, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, εμπειρογνώμονες, ερευνητές και ενδιαφερόμενοι φορείς από τα Κράτη Μέλη της ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ελβετία, η δε Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου σε ομιλία της κατά την έναρξη της Διάσκεψης τόνισε ότι η προέλευσης των Συνέδρων είναι ενδεικτική του ολιστικού μοντέλου που πρέπει να ακολουθεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των πολιτικών για την ένταξη

    [05] Σημαντικό αποκούμπι των αμπελουργών η ζιβανία, δηλώνει ο Υπουργός Γεωργίας

    Η ζιβανία, αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα σημαντικό αποκούμπι για τον Κύπριο αμπελουργό ο οποίος βιώνει έντονα τα αποτελέσματα του διεθνούς ανταγωνισμού και των χαμηλών τιμών, παρατήρησε ο Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης σε χαιρετισμό του στη συνέντευξη Τύπου για τη «Γιορτή της Ζιβανίας», στη Λευκωσία που διοργανώνουν η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους, τα Κοινοτικά Συμβούλια Άλωνας και Πελενδρίου και την Εταιρεία Αδασμολόγητων των Αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου.

    Στην ομιλία που διάβασε εκ μέρους του Υπουργού, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Αίγλη Παντελάκη χαιρέτισε την αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλλεται από την για στήριξη και προώθηση ενός από τα πιο παραδοσιακά προϊόντα της Κύπρου, της ζιβανίας, και ευχήθηκε οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία.

    Ο Υπουργός Γεωργίας διαβεβαίωσε επίσης ότι το Συμβούλιο Αμπελοοινικών Προϊόντων και το Τμήμα Γεωργίας βρίσκονται πάντοτε στη διάθεση των αμπελουργών και των παραγωγών ζιβανίας για αντιμετώπιση των θεμάτων παραγωγής, αλλά συνεισφέροντας και στην έρευνα και την καινοτομία στον τομέα της οινολογίας και της παραγωγής αμπελοοινικών προϊόντων.

    [06] Νομική υποχρέωση η διασφάλιση των δικαιωμάτων του παιδιού, τονίζει η Κουρσουμπά

    Σε μήνυμα της με την ευκαιρία της 23ης επετείου της υιοθέτησης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδας Κουρσουμπά, καλεί παιδιά και ενήλικες, να αναγνωρίσουν ότι η διασφάλιση των δικαιωμάτων του παιδιού δεν είναι θέμα φιλανθρωπίας ή απλώς αγάπης προς τα παιδιά, αλλά νομική υποχρέωση διασφάλισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ένα ιδιαίτερα ευάλωτο μεταβατικό στάδιο της ζωής του ανθρώπου.

    Η υιοθέτηση της Σύμβασης συνιστά ιστορικό ορόσημο επειδή στην ουσία, αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι από την ώρα που γεννιούνται έχουν δικαιώματα, ακριβώς, λόγω της ανθρώπινης φύσης τους, τα οποία τα Κράτη έχουν υποχρέωση να σεβαστούν, να μεριμνήσουν για την εφαρμογή τους και να λογοδοτήσουν για την καταπάτησή τους, συνεχίζει η Επίτροπος.

    Επισημαίνοντας πως παρότι η Πολιτεία έχει, πλέον, νομική υποχρέωση να αναπτύσσει και να εφαρμόζει πολιτικές και να προωθεί και κατευθύνει πρακτικές και διαδικασίες, με κύριο άξονα αναφοράς τα δικαιώματα του παιδιού, σε σχέση με όλες τις πτυχές της παιδικής ηλικίας, παρατηρεί ότι είκοσι τρία χρόνια μετά την υιοθέτηση της Σύμβασης, η εφαρμογή και εμπέδωση των δικαιωμάτων του παιδιού εξακολουθεί να συναντά δυσκολίες και αντιστάσεις από την κοινωνία των ενηλίκων, οι οποίες τροφοδοτούνται κυρίως από τη λανθασμένη αντίληψη που θέλει το παιδί ως μη ολοκληρωμένη ανθρώπινη ύπαρξη, ανώριμο και απροστάτευτο, του οποίου θα πρέπει να καλύψουν, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τις βασικές ανάγκες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 20 November 2012 - 18:39:06 UTC