Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολιτιστική εκδήλωση στη Γαλλία με την ευκαιρία της Κυπριακής

    Προεδρίας

  • [02] Εγκρίνονται πριν τα Χριστούγεννα οι κανονισμοί για επιτηρητές γηπέδων
  • [03] Ανησυχίες στη Βουλή για την αύξηση των πτωχεύσεων

  • [01] Πολιτιστική εκδήλωση στη Γαλλία με την ευκαιρία της Κυπριακής Προεδρίας

    Παραδοσιακοί κυπριακοί χοροί, μουσική και τραγούδια περιελάμβανε πολιτιστική εκδήλωση, που έγινε στο Δήμο Rueil-Mailmaison της ευρύτερης περιοχής Παρισίων. Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου, διοργανώθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε συνεργασία με τον Δήμο Rueil-Malmaison και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Παρίσι, με την ευκαιρία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

    Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε κατάμεστο αμφιθέατρο της πόλης, περιλάμβανε παρουσίαση παραδοσιακών χορών, μουσικής και τραγουδιών από το μουσικό συγκρότημα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Αραδίππου. Η εκδήλωση πλαισιωνόταν από έκθεση φωτογραφιών για την ιστορία, τον πολιτισμό, την τέχνη και τη φύση της Κύπρου.

    [02] Εγκρίνονται πριν τα Χριστούγεννα οι κανονισμοί για επιτηρητές γηπέδων

    Πριν κλείσει η Βουλή για τις διακοπές των Χριστουγέννων θα εγκριθούν από την Ολομέλεια του νομοθετικού σώματος οι κανονισμοί για τους επιτηρητές των γηπέδων, με στόχο να εφαρμοστεί ο θεσμός στους αθλητικούς χώρους με το νέο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

    Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Ιωνάς Νικολάου κατά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής, που εξετάζει τους κανονισμούς, ξεκαθαρίστηκαν τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις των επιτηρητών, των υπευθύνων τους και των ομαδαρχών και η συνεργασία με τις αρχές των γηπέδων.

    [03] Ανησυχίες στη Βουλή για την αύξηση των πτωχεύσεων

    Ανησυχίες για τον αυξανόμενο αριθμό πτωχεύσεων φυσικών και νομικών προσώπων εκφράστηκαν από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Ιωνά Νικολάου και τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο μετά τη νέα συζήτηση που διεξήχθη στην Επιτροπή επί του νομοσχεδίου για τις πτωχεύσεις την Τετάρτη. Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Επιτροπή, μέχρι τις 7 Νοεμβρίου 2012 ήταν σε ισχύ 4.828 διατάγματα παραλαβής για πρόσωπα που δεν έχουν κηρυχθεί ακόμα από τον επίσημο παραλήπτη σε πτώχευση.

    Πρόσθεσε ότι τα πρόσωπα για τα οποία εκδόθηκαν διατάγματα παραλαβής και βρίσκονται σήμερα σε πτώχευση είναι 9.103, ενώ υπάρχουν γύρω στις 5.000 διατάγματα παραλαβής που έχουν εκδοθεί από το Δικαστήριο και δεν έχουν κατατεθεί ακόμα στον επίσημο παραλήπτη για να προχωρήσει η έκδοση διατάγματος πτώχευσης. Συνεχίζοντας, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι οι αριθμοί αυτοί είναι ιδιαίτερα ανησυχητικοί, καθώς καθιστούν φανερό ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλος ο αριθμός των προσώπων και των εταιρειών που τελούν υπό το διάταγμα παραλαβής και υπό τη διαδικασία πτώχευσης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 21 November 2012 - 15:39:09 UTC